Hvor mye penger skal UDI bruke på et asylmottak?

Jeg mener at vi skal være åpne og ta imot mennesker som har et reelt behov for asyl, men da skal vi også sørge for et godt innhold i tilværelsen mens de er på et mottak.
I Nordland ligger den nedlagte militærleieren Skarsteinsdalen og Andøy kommune vil gjerne plassere 500 asylsøkere der. Der er det bl.a. gymsal, kinosal og kantine. Dette stedet er veldig godt til rette lagt for folk å bo der.
Dette med å bruke nedlagte militærleiere til mottak har jeg gang på gang foreslått som en god løsning på mottaksproblemet og vi har en del nedlagte leiere i hele landet men en del fremtredende politikere mener dette da blir å sette asylanter i fengsel.
UDI var i utgangspunktet svært intresert i tilbudet fra Andøya kommune fordi det er et ”skrikende” behov om plasser.
Men så oppstod et stort problem. Prislappen fra kommunen var kr. 44,5 millioner første driftåret mens UDI ikke ville betale mer en ca. 20-25 millioner.
Andøy kommune ville bl.a. at UDI betalte for beboerretta arbeid som innholder:
Arbeidstrening, etablering av vaskeri, kunst, kultur, ungdomsklubb, teater og tv osv. men dette ville ikke UDI betale fordi de må sette grenser både oppover og nedover hvor de skal legge lista.
Jeg er helt overbevist om et godt innhold i et mottak skaper mindre problemer og utfordringene for den enkelte asylant og sist men ikke minst skaper det et mye bedre grunnlag for integrering.
Mer enn dobbelt så personer søkte asyl i Norge i fjor enn året før. 14431 personer søkte om asyl i 2008 viser tall fra UDI.
Jeg mener at de som skal ha ansvaret for et mottak må legge stor vekt på innholdet og jeg mener at de punktene som jeg har nevnt er viktige investeringer for å skape et godt grunnlag for en god integrering videre i prosessene.
Jan A Falla
VPP
Varmedlem
Fylkestinget Østfold

Vist 282 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Falla rir to hester. Her på Sarpeliv og Origo fronter han noe han kaller VPP. Samtidig titulerer han seg som “varamedlem” i Østfold Fylkesting. Verdipolitisk parti (VPP) er ikke valgt inn noe sted, og vil trolig heller aldri bli det.

For den som er lei av å bli ført bak lyset kan jeg opplyse om at Falla sitter som varamann for Pensjonistpartiet

Hei LARB.
Jeg syns du skal fremstå med fult navn.

Det er lenge siden jeg meldte meg ut av PP-Pensjonistpartiet og er nå medlem av VPP-Verdigpolitisk Parti.

Ælle vet hvem LARB er Falla, men jeg er egentlig enig. En så oppegående skribent bør ikke være anonym, ikke sant Pleb!

Når det gjelder asylmotak bør de ligge der det er noe å gjøre, henge fingra i, uansett hva det nå kan være. Røkke fant jo på noe, men han er jo en av kAPitalistkammerata! Bra betalt egentlig, 5 milliarder.

Hei Roger.
Jeg beklager men jeg aner ikke hvem fyren er.

Hvis ikke Østfold fylkeskommunes opplysninger om din partitilhørighet er korrekte, bør du ta opp det med rette vedkommende. Du står nemlig fortsatt oppført som varamedlem for Pensjonistpartiet.

Jan A Falla
VPP
Varmedlem
Fylkestinget Østfold

Det er temmelig forvirrende at du undertegner debattinnlegg på en slik måte at det ser ut som om VPP er representert i Fylkestinget. VPP er i likhet med en mengde andre mikropartier ikke valgt inn noe sted.

Annonse