Er demokratiet vårt styrt av LO og milionærer?

Spørsmålet må reises etter at det har kommet fram at LO ”spytter” en god del av medlemskontigenten i valgkassa til de R/G og forventer og har fått gjennomslag for en del viktige saker for LO. Dette samarbeidet har kostet en god del milliarder, jeg kan nevne doble fradrag på fagforeningskontigenten, videreføring av AFP og kamp mot sosial dumping osv. Alt dette er kjempefint men det smaker kameraderi av dette.
Rimi Hagen, Christen Sveaas og flere andre millionærer spytter inn noen millioner til valgkassa til FRP og forventer at de skal få skattelette og at formueskatten skal forsvinne.
I følge tidligere FRP-toppen Tor Mikkel Wara har han skaffet FRP 6,8 millioner.
Dette er et faresignal til demokratiet vårt da dette ligner på amerikanske tilstander og fordi disse gutta ikke gir bort fem øre til politiske partier uten at de får noe igjen.
En annen ting er at ingen stortingsrepresentant, regjeringsmedlem eller medlemmer av presidentskapet skulle kunne sitte i styrer i statlige eller private bedrifter. Det kan bli en dobbelt rolle som demokratiet ikke er tjent med.
Jan
VPP

Vist 207 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Jeg syns USA er veldig gjennomsiktlige på akkuratt det der, de har begrensinger på hvor mye en privatperson kan gi til en kandidat og alt havner i et register ala våre skattelister, hvor hvem som helst kan gå inn og se hvem som har gitt penger til hva. Dog vet jeg ikke om de har lignende restriksjoner på støtte fra det private.

Ideellt sett så burde det jo ikke være mulig å gi penger til partier i det hele tatt, men i praksis så trenger man jo noe penger for å holde en organisasjon i gang.

Hvis f.eks bare privatpersoner kunne donere penger til partier og det var en grense på f.eks 1000kr per person, så tror jeg vi hadde hatt et system som hadde vært vanskelig for særorganisasjoner å influere igjennom pengeseddelen og ikke stemmeseddelen.

Annonse