Politikernes togplaner er tragi komisk!

I går gikk Jernbaneverket ut og sa at med dagens utbyggings tempo så vil vi ha dobbeltspor Oslo-Halden i 2040.
De R/G snakker om at vi må ta vare på miljøet og legger på miljø avgifter både her og der, men samferdsel som kan spare miljøet er vist uviktig for norske politikere. Det står kun på vilje når det gjelder utbygging av jernbanen og den uviljen har rådet i mange år blant både politikere generelt og flere regjeringer.
For 12 år siden ble det kjøpt inn tog for 5-6 milliarder kroner som har en toppfart på 200 km og samtidig bestemte stortinget at det skulle bygges dobbelt spor til Halden, Skien og Lillehammer. Viss det hadde vært politisk vilje kunne dette vært et faktum etter 10 år.
Railconsult har konkludert med at bygging nå er mulig innen 2021 med optimal framdrift og med prosjekt finansiering. Det må også privat kapital inn i prosjektet. Kostnadsrammen for dobbelt spor Oslo-Halden vil være på ca. 15 milliarder.
Overlat planlegging og utbygging til Deutshe Bahn og Norsk Bane. De har i flere år allerede utarbeidet planer for Østfoldbanen.
Konserndirektør og leder for NSB Persontog, Stein Nilsen, sier at det er mulig at noen av de togene som har en toppfart på 200 km vil bli satt inn i trafikk på Østfoldbanen fra 2012.
Disse togene har 5 vogner og vil gi NSB mer enn 14 000 flere seter totalt.
NSB ønsker å levere et bedre togtilbud på Østlandet med flere avganger som er jevnlig fordelt på timen enn i dag. Derfor kjøpes det inn nye tog. Flere togavganger og flere seter håper vi vil gi en bedre opplevelse av togreisene.
Nå må politikerne på banen med penger og det haster!
Jan A Falla
VPP

Vist 173 ganger. Følges av 2 personer.
Annonse