Bussproblemer i Sarpsborg

I Sarpsborg er det mange studenter som bor utenfor sentrum og som er avhengige av å ta bussen både til og fra skolen, dessverre tilfredsstiller ikke tilbudet behovet. Dette ser Unge Venstre på som svært uheldig.

Busstilbudet i Sarpsborg for studenter har blitt dårligere til tross for at Østfold fylkeskommune stadig bevilger mer penger til buss.
Det urimeligste problemet er at bussene er fortsatt ikke er tilpasset de nye skoletidene. Skolestart ble endret fra 08:15 til 08:00, og da må mange elever ta bussen som går en time tidligere for ikke å komme for sent. Å måtte stå opp tidligere kunne vi vel taklet, men når man bor et stykke unna sentrum er det ingen selvfølge at det går noen tidligere buss. Elevene som ikke har noen tidligere buss å ta ender opp med og komme for sent og få anmerkninger. For disse elevene er det også veldig vanskelig å komme seg hjem, og mye tid går bort til venting.

Man ser også en nedprioritering av utkantsområdene. Ruter som Rokkeveien blir byttet ut til fordel for ruter som Ringruta øst/vest som kjører samme retning, men bare halvparten så langt.

Mange har skrevet eller klaget til Østfold kollektivtrafikk uten at situasjonen har endret seg.

Martine Løkke
Nedre Glomma Unge Venstre

Vist 538 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Bytte av buss har aldri vært enkelt i Sarpsborg. Da jeg selv, som skjebring, gikk på videregående i Greåker hadde jeg litt av en heisatur. Bussen fra Skjeberg var ofte akkurat litt for sen til at jeg ville rukket å ta bussen videre fra bussterminalen, så jeg måtte hoppe av på bussholdeplassen ved DnB NOR og springe ned til holdeplassen ved dyrlegen.
På hjemveien så var skolebussen tilbake i byen klokka 15.20, sånn at jeg var ti minutter for sen til Høysandbussen som gikk 15.10. Da var det 50 minutter venting på Storbyen før neste buss gikk. Dette var 50 minutter jeg heller ville ha brukt på såpeserier.

Annonse