Frykt og kriminalitet - selvoppfyllende profeti?

Det er ikke nyere forskning som viser at selvoppfyllende profeti stemmer, det er ren logikk, og jeg mener at om vi beskytter oss mot kriminalitet ved å sette opp overvåkningskameraer, vil det bli mindre fokus på politi og ansvaret for enkelt individene i samfunnet.

Så skal vi satse på at overvåkningskameraene beskytter oss, eller skal vi innse fakta og forstå at vi enten trenger en god blanding av både politibetjenter og overvåkningskameraer? Eller skal vi stole på at politibetjentene ikke legger for mye ansvar på disse kameraene? Det er rett og slett ikke et problem for en som har utøvd mye kriminalitet, å lure et overvåkningskamera, men kanskje det hadde vært bedre å kunne sende ut politibetjenter, som faktisk ikke kunne hvile på laurbærene, og som bare passet på samfunnet istedet?

Unge Venstre sentralstyre
“vil ha flere varme politibetjenter, ikke kalde kameraer for å redusere vold og kriminalitet. Flere varme politibetjenter er en løsning som forebygger kriminalitet, men som samtidig respekterer personvernet.”

Man opplever også et større press enn før for å ha økt sikkerhet i samfunnet.
Man hører ofte om de som ønsker mer innsyn, mer overvåkning og enda mer sikkerhetsregler rundt dette. Dette kan ende opp som de gode hensikters tyranni.

Overvåkningskameraene i Oslo øker, og Oslo er nå den nest mest overvåkte byen i Europa.
Er det er slikt samfunn vi ønsker oss?
Kanskje det hadde vært bedre med en litt jevnere fordeling av politi og overvåkningskameraer? Ikke erstatte politiet, men utjevne den store forskjellen istedet.
Og ja, jeg vet at pensjonert politi har et ønske om å gå med den gamle uniformen og “stille opp” men jeg føler at det er like så viktig som det å være et medmenneske og si ifra til betjeningen på rimi når du ser noen stjele. Det er viktig at vi tar det sosiale ansvaret på våre skuldre og ser bortifra at overvåkningskameraene “kanskje” får tatt gjerningsmannen som overfaller deg når du går hjem fra byen. Kameraene har som oftest dårlig kvalitet og det er mye lettere å lure et overvåkningskamera enn det er å lure et godt voksent politi.
Nei til datalagringsdirektivet!

Vist 436 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Overvåkningskameraer som et supliment og et verktøy for politiet,mener jeg er greit. Som erstattning for politiet,er helt klart nei.
Problemet her i Norge er at mydighetene henger etter når det gjelder krim og vold.
De har ikke fulgt med i utviklingen av et stadig råere samfunn. Domstolene setter ikke straffer som er relatert til den straffbare handlingen.Altså,straffene er for milde.Politiet er samtidig så underbemannet at flere straffbare handlinger ikke engang blir etterforsket.
Blir noen tatt for tyveri eller annen hverdagskrim,blir det tatt opp forklaring så blir de satt på frifot.Så kan de fortsette der de slapp.

Det er hevet over enhver tvil,at flere politibetjenter i gatene,på varehusene og langs våre veier,er forbyggende mot kriminalitet. Er overbevist om at politiet selv,ønsker å styrke etaten. Heller en politimann for mye enn en for lite.

Annonse