Arbeiderpartiets sanne Janus-ansikt i helsepolitikken!

Endelig kommer sannheten fram om realiteten i helsepolitikken i det rike Norge -ledet av AP og de R/G! En har lenge skjønt det med stykkprisordning på sykehus – manglende investering på vedlikehold av gamle sykehus – nedleggelser og underlige prioriteringer – utsettelser av operasjoner – endrede betingelser o l!
Er man så tjent med at disse maktorienterte skakkkjørte politikerne skal få skalte og valte med helsen vår – slik det er og kommer til å bli! For det blir bare værre og værre – ser det ut til! I kommuner f eks Skedsmo reiser ordfører til Japan på hyggereise og bruker masse penger – mens dagsentra for eldre som også trenger daglig oppmuntring – legges ned???!!! En kan virkelig spørre seg om fornuften hos det ledende AP – og selv tidligere AP-politikere reagerer nå offentlig på denne åpenbare ufornuften – det har blitt kraftige reaksjoner etter varsel om behandlingskutt

Legemiddel-topp Karita Bekkemellem synes det er «oppsiktsvekkende» at helsedirektør Bjørn-Inge Larsen blant annet tar til orde for å ikke benytte seg av en del nye kreftbehandlinger.

Tidligere statsråd Karita Bekkemellem reagerer kraftig etter helsedirektør Bjørn-Inge Larsens utspill om å bruke mindre penger på livsforlengende behandling.

Larsen tar til orde for å bruke mindre ressurser for å forlenge livet til gamle mennesker på dødsleiet. Han varsler også at svakere helseøkonomi kommer til å begrense behandlingstilbudet til store pasientgrupper. Kreftsyke, MS-pasienter, og folk som lider av KOLS og hjertesvikt er blant dem som rammes av tøffere prioriteringer.

- Vi må begynne å snakke høyt om at vi ikke kan behandle alle med alt som er tilgjengelig. Dette er et tema som er så vondt å snakke om at det har blitt tiet ned i lang tid. Norske pasienter får gode helsetjenerster og skal fortsatt få det. Men vi må være ærlige. Vi må våge å diskutere offentlig at vi allerede sier nei til god, men svært dyr behandling. Og vi må se i øynene at også i Norge vil gapet mellom hva vi kan gjøre og hva vi har råd til å gjøre, øke betraktelig fremover, sier han til Aftenposten.

Direktør i Legemiddelindustriforeningen, tidligere statsråd Karita Bekkemellem, reagerer kraftig på Larsens utspill. Hun mener at det er galt at norsk helsevesen vurderer å ikke ta i bruk de nye, men dyrere behandlingsmetodene.

- Hadde norske pasienter sett det vi ser nå, hadde bråket som har vært i forbindelse med nedleggelser av fødeavdelinger blitt en liten bris i forhold til de reaksjonene som hadde kommet, sier hun til VG Nett.

Etterlyser debatt

Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen leder Nasjonalt råd for kvalitet og prioritering i helsetjenesten, som nylig sa nei til en ny behandlingsform for tykktarmskreft med spredning.

Larsen innrømmer at de forventer nye, gode behandlingsmetoder innenfor kreftbehandling, men varsler at dette er et av områdene blir rammet på grunn av høye omkostninger. Finansdepartementet vedtok i 2005 425.000 kroner per år som veiledende grense for kostnad for én pasient.

- I Norge har vi lagt til grunn at alle liv er like mye verdt. Dette er en helt ny utvikling der prisen på et liv settes til under en halv million kroner. Skal dette prioriteres annerledes, må det under grundig debatt, sier Karita Bekkemellem.

Storbritannia har tidligere bestemt at behandling som gir ett godt ekstra leveår maksimalt kan koste 350.000 kroner.

Og i Storbritannia tok de virkelig fatt i problemene det skakkjørte sosialdemokratiet skapte – og skiftet de ut – ja endelig har andre sett fornuften i dette

Vist 398 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Rearingen Klarer ikke å bruke 6,3 milliarder
Regjeringen sitter igjen med over 6,3 milliarder *kroner i ubrukte penger til noen av sine fremste prosjekter – som følge av omfattende forsinkelser.
*669 millioner kroner i veipenger
sto også ubrukt, og flest penger var det igjen i Rogaland (95 mill. kr), Hordaland (130 mill. kr) og *Sogn og Fjordane (127 mill. kr). *
Kan gjerne brukes til dagsenter for eldre eller på barn og ungdom eller for å fikse veier.Eller for å være rettferdig kan alle ordførene reiser til Japan!!!

Ja er det ikke underlig dette som skal være så godt for alle andre – det å bli tatt vare på under den sosialdemokratiske modellen – eller paraplyen som en også kan benevne det som? Virkelig underlig – ikke sant?

Det statlige byråkrati preger også de statligdrevene sykehusene. Ser man hvor effektivt et privat helsebedrift drives ser man stor forskjell. Et statlig drevet sykehus får de sykeste pasientene som krever mye behandling, men det rettferdiggjør ikke det faktum at byråkratiet er en vesentlig faktor i hele det statlige helsevesenet.
Den forrige helseminister var en pratemaker og forførte folk med sine talegaver om hvor dyktig han var og hvor effektivt alt skulle bli. I dag vet vi bedre, men vi protesterer ikke. Mange politikere er som den forrige helseministeren og tenker kun på seg selv og sin karriere, drit i folket de stemmer jo Arbeiderpartiet samme fanden, så hvorfor anstrenge oss unødvendig, nei vi gjør som statsministeren SV Solheim, reiser verden rundt og har det gøy.

Og dette med konsulenter bruker man masse milliarder på i helsesektoren – og da er det jo lettere å skjønne galskapen hos AP og dfe R/G i dette helsesystemet som går sin absolutt mest skjeve gang noensinne – jf

Ledelsen i den norske avdelingen av konsulentfirmaet McKinsey, som de siste tre årene har fått utbetalt 67 millioner kroner fra Oslo universitetssykehus, topper inntektsoversikten i bransjen.
NTB
Publisert: 23.10.2011 – 17:32 Oppdatert: 23.10.2011 – 17:32
Sykehuset har de siste tre årene brukt til sammen 437 millioner på konsulenttjenester i forbindelse med omstillingen, ifølge TV 2.

Konsulentfirmaer tjener godt på oppdrag på offentlig sektor, viser årets skattelister. Seniorpartner i McKinseys avdeling i Norge, Tore Myrholt, tjente drøye 67 millioner kroner i fjor, mens McKinsey-direktør Trond Riiber Knudsen hadde en inntekt på 32 millioner kroner.
De to konsulentene hadde i 2010 en formue på henholdsvis 100 og 75 millioner kroner, ifølge TV 2s oversikt. McKinsey Norges daglige leder tjente til sammenligning 3,65 millioner kroner i fjor.

McKinsey er blant verdens største konsulentselskaper, med flere tusen konsulenter og kontorer i over 50 land. 100 konsulenter jobber ved selskapets kontor i Oslo.

Helse sør-øst brukte mellom 2008 og 2010 til sammen over 1,3 milliarder kroner på konsulenttjenester. (©NTB)

Annonse