Velgerne sier klart fra i ny meningsmåling for juli - AP er detronisert!

Nok en gang bekrefter meninsmåliger fra NORSTAT at AÅ i særdeleshet seiler i kraftig motvind for tiden på grunn av gjentatte løftebrudd og en statsminister som bare er interessert i egen profilering innen FN-systemet om han taper neste valg. Vider har velgere sett at det brukes milliarder på milliarder internasjonalt i slik profilering – men vår egne innenlandkse infrastruktur fallerer og forfaller i veier, jernbane, helseinstitusjoner, sykehus osv som nedlegges etc. På noen områder som vei f eks er et at verdens rikeste land sammenlignet og rangert sammen med gamle kommunistland som Albania og Romania! Dette henger ikke på greip – og det får nok velgere til å reagere – jf Høyre er Norges største parti

Høyre får en oppslutning på 27,1 prosent, viser NRKs partimåling for juli. Arbeiderpartiet, som har vært størst i årevis, ligger like bak med 26,8 prosents oppslutning.

Høyre er nå det største partiet i Norge, viser en partimåling NORSTAT har gjort for NRK. Høyre får en oppslutning på 27,1 prosent mot Arbeiderpartiets 26,8 prosent.

Høyres oppslutning har steget med nesten ti prosent siden valget i fjor.

Høyres nestleder Jan Tore Sanner sier det er lenge siden Høyre var største parti på meningsmålingene.

H og Frp med stabilt velgergrep

– Velgerne er lei av de rødgrønne
– Det er en fantastisk glede å være størst, sier Høyres nestleder, Jan Tore Sanner.

Han må grave i hukommelsen for å komme på når Høyre sist var størst på meningsmålingene.

– Kanskje det var våren 2001, sier Sanner.

Han mener det er flere forhold som gjør at Høyre nå har overtaket på Arbeiderpartiet.

– Jeg tror at velgerne er litt lei av at den rødgrønne regjeringen ikke tar tak i de store utfordringene innen skole, helse og samferdsel. Samtidig presenterer Høyre sine løsninger, og vi har våre alternativer, sier Sanner.

– Dessuten opptrer vi konstruktivt i opposisjon. Og Erna fremstår med en naturlig autoritet på borgerlig side, legger nestlederen til.

Endring fra Valg 2009 til nå
Parti Valget 2009 Juli 2010 Differanse
Ap 35.4 26.8 -8.6
FrP 22.9 23.5 0.6
H 17.2 27.1 9.9
KrF 5.5 5.2 -0.3
Rødt 1.3 2 0.7
SP 6.2 5.8 -0.4
SV 6.2 4.2 -2
V 3.9 3.7 -0.2
Andre 1.4 1.6 0.2

Partibarometeret har en feilmargin på 1 til 3,4 prosent.

– Vi klarer ikke å mobilisere sosialdemokratene
Generalsekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet innser at partiet ikke lenger er størst i klassen.

Generalsekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet.

– Det er klart det er viktig å være største partiet, og det er også viktig å gjøre det bedre på meningsmålinger enn vi gjør det nå, sier Raymond Johansen.

Bare 26,8 prosent av de spurte ville stemt på Arbeiderpartiet, dersom det var valg i dag. Det betyr at partiet har mistet 8,6 prosentpoeng av den oppslutningen de hadde ved valget i fjor.

– Dette viser at mange av de som stemte på oss ved valget i fjor ikke er helt fornøyd. Vi klarer ikke i god nok grad å mobilisere de sosialdemokratiske velgerne. Det er en utfordring for oss, sier Johansen.

– Norge har den laveste arbeidsledigheten i Europa. Hvordan forklarer du at Ap og regjeringen gjør det så dårlig?

– Vi klarer ikke få frem tydelig nok å få frem det faktum at vi har den laveste arbeidsledigheten, og at Norge går veldig bra. Faren ved at vi har sittet lenge i regjeringskontoret er at vi ofte må forsvare alt som er gjort, og hvordan Norge fungerer, sier Johansen.

– Politikkens vesen er at vi vinner ikke på det vi har gjort, vi vinner på å bli trodd på de vi sier vi skal gjøre, legger Johansen til.

Endring fra juni til juli
Parti Juni 2010 Juli 2010 Differanse
Ap 29.1 26.8 -2.3
FrP 24.3 23.5 -0.8
H 25.4 27.1 1.7
KrF 4.3 5.2 0.9
Rødt 0.8 2 1.2
SP 5.9 5.8 -0.1
SV 4.8 4.2 -0.6
V 3.5 3.7 0.2
Andre 1.8 1.6 -0.2

Klart borgerlig flertall
Dersom dette hadde vært et valgresultat ville Arbeiderpartiet fått 48 mandater på Stortinget, Høyre ville fått 49, mens Fremskrittspartiet ville fått 42 mandater. Senterpartiet ville fått ti mandater, Krf ville fått inn ni, SV åtte mandater, Venstre ville fått to, og Rødt ville fått inn en representant på Stortinget.

Samlet ville regjeringspartiene fått 66 mandater, mens de borgerlige partiene, Venstre, Krf, Frp og Høyre tilsammen ville hatt 102 stortingsrepresentanter.

Vist 297 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

Jeg hørte at Ap delte ut røde roser og kondomer for å sjarmere velgerne. Klarer sosialistene å sjarmere sine velgere med kondomer ? Er de ikke blitt føkka nok som det er ?

Joda, status pr nå er grei den, men det er lenge igjen til valget , og mye kan skje.
Men – jeg lurer ille på hvordan den borgerlige siden skal klare å gjennomføre sine løfter???
Da blir det fort omatt og omatt og omatt ved neste valg igjen.
Velgere har en egen evne til å glemme.
Det er dette med å stikke fingeren i jorda, da…………………………
Realiteter kalles det….

Det er ikke sååå lenge igjen til valget men lenge nok til at sosialistene kan klatre på listen igjen. Kan ikke se bort fra det. Du har helt rett at velgere har en trang til å tilgi stupide politikere slik at vi får de dumme omatt og omatt ved neste korsvei.

Det at de deler ut kondomer Stig E, er fordi at slike som deg ikke skal få mulighet til og formere seg..:-)

nei fy den der var litt slem Gunnar..men kunne ikke annet enn å dra på smilebåndet likevel:p

Det er skrevet med humor, Svensk turist på Norsk höyfjellshotel ga så lite driks at kelneren kom tilbake med vekselpengene og en kondom, Svensken spurte hva kondomen var til, kelneren svarte at slike som han skulle ikke få formere seg.

så kjedelig hverdagen hadde vært uten humor.

Nja, Stig E, det var nå helst politikere som lover for mye jeg hadde i tankene, og her er det ingen forskjell, uansett farge

Finn Olav, alle politikere lover mye men hvis du ser på dagens regjering så har de vunnet gull, sølv og bronsje i å lyve og med brutte løfter såpass mye at det blir politikerforakt. Det er derfor AP stuper på meningsmålingene.

Hmmm…… spørs om ikke du også har “glemt” litt nå, Stig E…… :))
Det blir neppe forbedringer under “Blåfargeverket”. Snarere samme suppa.

Trur det blir sosialistisk neste gang også. Det er noe som heter ‘om hundre år er all ting glemt’.
Men velgere glemmer raskere, skal det blir skifte må de gjøre noen bommerter siste halvår før valget.

Tror det blir Høyre Frp regjering jeg,og da kommer alt og gå til helvete.Gud hjelpe meg.

Og et er noen som gleder seg virkelig til å få litt storvask her også – f eks ser det virkelig ut til å bedres i England etter at Labour forsvant ved siste valg!

Det blir ny politikk og forberdringer med de borgerlige.

Spectator, hva er det du mener egentlig når du skriver dette. “Og et er noen som gleder seg virkelig til å få litt storvask her også – f eks ser det virkelig ut til å bedres i England etter at Labour forsvant ved siste valg!”

England er det landet i Europa, sammen med Spania som ble rammet hardest av finanskrisen, du for lese kriseplanen til england, og den rammer arbeiderfolk hardest.

Vel – her er litt voksenopplæring for utvandrede nordmenn til Sverige! ler

Storbritannias økonomi vokste nesten dobbelt så raskt som forventet i andre kvartal i år, viser offisiell data.

Dette melder Reuters.

The Office for National Statistics meldte at brutto nasjonalprodukt (BNP) hoppet 1,1 prosent på kvartalet, den raskeste veksten på fire år. Oppgangen fra samme periode i fjor var på 1,6 prosent, den sterkeste på to år.

Tallene, som var langt over selv de mest optimistiske prognosene i en Reuters-målingen, kan være med på å skape tvil om hvor lenge Bank of England vil holde renten på sitt rekordlave nivå.

Bygg og anlegg bidro kraftig, med vekst på 6,6 prosent på kvartalet, den høyeste hastigheten siden 1963.

Vel – her er litt voksenopplæring for utvandrede nordmenn til Sverige! ler

Storbritannias økonomi vokste nesten dobbelt så raskt som forventet i andre kvartal i år, viser offisiell data.

Dette melder Reuters.

The Office for National Statistics meldte at brutto nasjonalprodukt (BNP) hoppet 1,1 prosent på kvartalet, den raskeste veksten på fire år. Oppgangen fra samme periode i fjor var på 1,6 prosent, den sterkeste på to år.

Tallene, som var langt over selv de mest optimistiske prognosene i en Reuters-målingen, kan være med på å skape tvil om hvor lenge Bank of England vil holde renten på sitt rekordlave nivå.

Bygg og anlegg bidro kraftig, med vekst på 6,6 prosent på kvartalet, den høyeste hastigheten siden 1963.

Her har du noen tall fra Storbrittania som du kan lese mens du ler.

Arbetslöshet bland unga menn 17,0 Prosent
Arbetslöshet bland unge 15,0 Proent
Arbetslöshet bland unge kvinnor 12,7 Prosent
Arbeidslösheten stiger, og er pr dato på 4,7%

Bevilget bistand till grundleggende sosiala tjenester 20,3 Prosent Det betyr at 12 millioner mennesker mottar hjelp.

.

Ja akkurat – som skyldes Labours vanvittige og vettløse styring av landet! Takk for informasjonen – så det er mange utfordinger nå for den nye regjeringen ser dt ut til!

Men i Norge er det de rödgrönne som styrer og der er arbeidsledigheten 4%

Det skyldes vi har en litt annerledes sammensatt statsøkonomi bl a med meget lite statsgjeld som skyldes våre olje- og gassintekter – for hadde vi ikke hatt de så hadde nok Norge vært i noenlunde samme stilling som kanskje de baltiske land – og der er det hardt for tiden – hvem vet???

Annonse