Ny meningsmåling bekrefter en katastrofal tilbakegang for regjeringspartiene under ledelse av Jens Stoltenberg! Hvor lenge holder den ut????

Nok en ny meningsmåling bekrefter en katastorfal tilbakegang for AP og de R/G – og at de synes overhodet ikke i stand til å seile i motvind under Jens Stoltenberg sin ledelse! Velgernes klare mening bør nok sette igang nok en ny tankerekke hos de ansvarlige politikere i regjeringspartiene – for dette viser absolutt manglende tillit hos velgerne – jf

Rødgrønn bunnotering
De rødgrønne regjeringspartiene får sin laveste oppslutning siden de overtok makten etter valget i 2005.

Det viser en fersk måling TNS Gallup har laget for TV 2.

Lavere enn Jagland
Samlet har de tre rødgrønne partiene nå en oppslutning på 36,6 prosent. Dermed har de nå lavere oppslutning enn da tidligere statsminister Thorbjørn Jagland i 1997 valgte å stille ultimatum til velgerene om Arbeiderpartiet alene fikk lavere oppslutning enn 36,9 prosent.

– Dette er lavere enn Thorbjørn Jagland i sin tid satt som en grense, sier professor Hanne Marthe Narud ved Universitetet i Oslo.

Statsminister Jens Stoltenberg er langt fra tilfreds med situasjonen på målingene.

– Det er alvorlig at vi i følge flere meningsmålinger har klart dårligere oppslutning enn i fjor, sier Stoltenberg.

– Thorbjørn Jagland valgte å si stopp stopp på 36,9. Hvor langt ned skal denne regjeringen før du sier at det ikke er velgerstøtte nok til å fortsette å regjere?

– Nå er det valgresultatet som avgjør. Vi tar meningsmålinger på alvor, sier Stoltenberg.

Langt fra flertall
De tre trødgrønne partiene ville fått 65 mandater dersom det var stortingsvalg i dag. Det er langt unna de 85 mandatene som ville sikret Høyre og Fremskrittspartiet flertall. Men også et tredje regjeringsalternativ Høyre, KrF og Venstre puster de rødgrønne i nakken med 63 mandater.

Valgforsker Hanne Marthe Narud mener situasjonen er mer dramatisk for Arbeiderpartiet enn de to andre regjeringspartiene.

– Det er Arbeiderpartiet som har mistet flest velgere. Tallene forteller om en regjering som sliter, sier Narud.

Ap mest tilbake
Arbeiderpartiet går mest tilbake på septembermålingen med 1,9 prosentpoeng til 26,8 prosent.

BEDRE TIDER: Liv Signe Navarsete, Trond Giske, Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen vinker på Slottsplassen 20. oktober 2009. Foto: Josefsen, Jon-Michael/SCANPIX

– Disse tallene bekrefter det nivået vi har hatt en stund som er lavt og dårlig nivå. De menings-målingene tar jeg alvorlig for det er et mye lavere nivå enn det vi fikk ved valget, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til tv2nyhetene.no.

Bakgrunnstallene viser at bare 57 prosent av velgerene som sier de stemte Arbeiderpartiet høsten 2009 ville ha gjort det samme i dag.

Blå opptur
Høyres fremgang fortsetter og partiet går frem med 1,3 prosentpoeng til 26,6 prosent. Det er den høyeste oppslutningen Høyre har hatt på målingene fra TNS Gallup siden valget i 2001.

Bakgrunnstallene viser at Høyre nå står like sterkt blant kvinner som menn. Blant de spurte i målingen nord for Dovre er Høyre nå større enn Fremskrittspartiet.

Men også Fremskrittspartiet går frem med 0,6 prosentpoeng til 23,2 prosent.

Småpartiene
Kristelig Folkeparti er størst av de små partiene med en oppslutning på 5,7 prosent (+ 0,6). Sosialistisk Venstreparti får 5,3 prosent (- 0,4), Venstre 5,2 prosent (+ 0,3) og Senterpartiet 4,5 (- 0,2).

Rødt får en oppslutning på 1,3 prosent som i august mens andre partier og lister får 1,3 prosent (- 0,4).

Målingen er tatt opp av TNS Gallup for TV 2 ved personlige telefonintervjuer av 1063 personer i tidsrommet 25. – 31. august. Feilmarginen er +/- 1,5 – 2,8 prosent, størst for de største partiene.

Vist 441 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Si meg, Spectator, tror du ikke vi kan lese her nede i Østfold?
Mye klipp/lim/oppgulp fra din side.
Ikke mye du produserer som eget, nei.
Ansatt av FRP?

Jeg kan nok ikke drive slik stor meningsmåling på egen hånd nei! Forøvrig er jeg heller ikke medlem av FrP som du antyder! Men jeg regner derfor med du er medlem av AP eller noe slikt med slike uttalelser som du kommer med??? Ikke sant?

Finn Olav, dere kan sikkert lese der nede i Østfold, Ny meningsmåling bekrefter en katastrofal tilbakegang for regjeringspartiene under ledelse av Jens Stoltenberg. Når du som sosialist svarer som du gjør tyder det på at du misliker at du blir påminnet om nedturen til sosialistene. Ser ut som at du har satset på feil politisk hest.

Stoltenbergregjeringen kommer til å klamre seg fast til neste valg, selv om di mister enda fler velgere. Å når valget er over kommer han til å grine seg til 4 nye år som statsminister. Selv om det er andre partier som vinner valget. Vi har sett det før.

Ved neste Stortingsvalg er Stoltenberg ferdig i norsk politikk, akkurat som Jagland i sin tid. Jens får en ny million jobb i europa der han slipper å betale skatt til Norge. Deretter blir han skatteflyktning som landsmoderen Gro H. Brundtland (AP) “Gjør som jeg sier IKKE som jeg gjør”

I god tid før valget så setter AP og LO inn valgmaskinene sin og graver seg sakte men sikkert oppover meningsmålingene.
Og folk blir “lurt” igjen, de glemmer da hva som gjorde at de midt mellom valgene skiftet side.
Og når AP slipper trumfkortet sitt, det vil si at Jonas Gahr Støre introduseres som statsministerkanditat er seieren for de rødgrønne atter sikret.
Og Erna sitter atter en gang med lang nese og angrer for at hun ikke inngikk en fastere allianse med FRP.

Spectator, Stig E & Co.
Beklager, jeg er hverken rød, gul, brun, grønn eller blå, bare vanlig borger.
Det sier vel litt om deres “grundighet”, straks noen ytrer ett eller annet som oppfanges som kritikk, ja, da er man øyeblikkelig “fienden”.
Forstår dere ikke at man irriterer seg over deres spam hele tiden?
Vi KAN faktisk tenke og lese her i Østfold også.
Og – dere oppnår faktisk det motsatte av hva dere ØNSKER å oppnå.
Skaff dere en sunn hobby, ta dere noen turer ut i naturen, og – framfor alt – hold dere til kommentarer i deres lokalområde!

I Norge gjelder forhåpentligvis fortsatt ytringsfrihet og ikke sensur, Finn Olav! Vi andre er heller ikke det du påstår vi er – og det er kanskje en grei løsning først å feie for egen dør! Ikke sant???

Du virker IKKE overbevisende, Spectator.
Noen forstår når “nok er nok”, men ikke alle. :)
Mas og tjas kaller vi slikt.
Ytringsfriheten skal ikke strekkes og strekkes og strekkes og…………………………………..
Forresten – hvem er “vi andre”? :))
Prøv med en frisk tur ut i det fri, det hjelper, men se opp for vepsen, den er iallfall mot ytringsfrihet…:)

Det du kaller mas og kjas – kaller jeg en fri og frank diskusjon, Finn Olav! Jeg forstår at dette irriterer deg – at det kommer innlegg om noe du ikke liker! Du sier da fra at det er din oppriktige mening – og det respekterer jeg som ytring. Men ikke at du skal kunne stoppe meg fra å komme med mine betraktninger og synspunkter – for det finner jeg svært så udemokratisk og begrensende. Jeg følger ellers ditt råd og lufter nå hunden i frisk luft som en annen advokatvenn ringte og også sa han gjorde – før jeg vender tilbake og fortsetter en fri og frank ytring i det jeg oppfatter som min rett i denne ytringsfriheten som gjelder fortsatt i dette samfunn! Har ikke opplevet vepsen særlig plagsom enda – og respekterer dens rett til fri utfoldelse i pakt med det liv den lever! :-)

Spectator, det er ikke meningene dine som irriterer, men den stadige spammingen!
Kjøp deg ei kasse godt øl, drikk opp innholdet, ta med deg kassa til nærmeste gatekryss, veikrys, torg, stig opp på kassa, der kan du du sette i gang med å forfekte ideer til krampa tar deg. :))
DET er å holde seg til lokaldemokratiet. Hmm…………..

Dette er ingen spamming, Finn Olav – kort og greit! Hva vet du om hvilken tilknytning en har til et eller annet nærmiljø – og er det slik at du opptrer som moralsk forarget politisk politi??? Jeg bare spør..? :-)

Nå ville det være som en velsignelse for oss andre Origo-brukere hvis Finn Olav og Spectactor kunne fortsette sin, for oss alle andre, uinterressante dialog på privat mail.

Da har Finn Olav antakelig oppnådd det han ville – og det har aldri vært hensikten! Men han avsporet egentlig det tråden innledet med – og sorry for at man lot seg fange inn!

Største flertall noensinne for de blå – viser det seg i siste meningsmåling foretatt i september!

Høyre og Fremskrittspartiet får det største flertallet noensinne på Dagens Næringslivs partibarometer for september.

Ifølge målingen ville de to partiene fått 90 stortingsmandater til sammen hvis det hadde vært valg i dag.

Det er fem mandater mer enn det som er nødvendig for å få et flertall på Stortinget, skriver Dagens Næringsliv.

Ren Høyre/Frp-regjering
Høyre får 27,6 prosents oppslutning, en framgang på 2 prosentpoeng siden forrige måling, mens Frp noterer seg for en tilbakegang på 1,5 prosentpoeng til totalt 22,5 prosents oppslutning.

– Det er klart at et sånn resultat ville vært helt fantastisk. Et sånt resultat ville sannsynligvis gitt en Høyre/Frp-regjering, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 29,2 prosent, fram 1,9 prosentpoeng, SV 5,8 prosent, fram 1,2 prosentpoeng, og Sp 4,3 prosent, tilbake 0,4 prosentpoeng.

Tallene for de øvrige partiene (med endring fra forrige måned i parentes): KrF 4,9 (-0,4), Venstre 3,5 (-1,6), Rødt 1,4 (-0,6), Andre 0,7 (-0,7).

Rødgrønne rett til bunnsEn fersk meningsmåling gir de rødgrønne partiene deres svakeste posisjon siden de inntok regjeringskvartalet i 2005.

Med en samlet oppslutning på 36,6 prosent har regjeringspartiene havnet under Thorbjørn Jaglands famøse ultimatum på 36,9 prosent fra 1997 – og Jagland snakket da bare for Arbeiderpartiet.

Det svake resultatet kommer fram på TNS Gallups septembermåling for TV 2.

– Det er alvorlig at vi ifølge flere meningsmålinger har klart dårligere oppslutning enn i fjor, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap). Han sier partiet tar målingene alvorlig, men understreker at det er valgresultatene som teller.

Flertall for Høyre/Frp
Valgforsker Hanne Marthe Narud synes likevel Stoltenberg har grunn til å bekymre seg.

– Det er Arbeiderpartiet som har mistet flest velgere. Tallene forteller om en regjering som sliter, sier Narud.

De tre rødgrønne partiene ville fått 65 mandater dersom det var stortingsvalg i dag. Det er langt unna de 85 mandatene som ville sikret Høyre og Fremskrittspartiet flertall. Men også et tredje regjeringsalternativ med Høyre, KrF og Venstre puster de rødgrønne i nakken med 63 mandater.

Rødt fall, blå oppgang
Arbeiderpartiet går mest tilbake med 1,9 prosentpoeng til 26,8 prosent. SV taper 0,4 prosentpoeng og havner på 5,3 prosent, mens regjeringspartner Senterpartiet nærmer seg sperregrensen. Partiet faller med 0,2 prosentpoeng til 4,5 prosent.

På den andre siden av spekteret går Fremskrittspartiet fram med 0,6 prosentpoeng til 23,2 prosent, mens Høyre vokser med 1,3 prosentpoeng til 26,6 prosent.

Kristelig Folkeparti er størst av de små partiene med en oppslutning på 5,7 prosent (+ 0,6). Venstre får 5,2 prosent (+ 0,3) og Rødt ligger på 1,3 prosent.

Annonse