Eldreomsorg og eldrebølgen

Eldrebølgen skyller over oss i løpet av de nærmeste 10 årene. Det betyr at Staten må bygge ut eldreomsorgen og gi oss flere eldreboliger. Dette koster penger, masse penger. Nå mener Helseministeren at vi må ta mer ansvar for våre foreldre. Vi må lære av andre land, hvor familie og naboer i større grad tar seg av sin eldre selv uttaler hun.

Jeg mener at dette er en ansvarsfraskrivelse og at Helseministeren går bort fra sin egen politikk.

Noe som er dukket opp er å gi familiemedlemmer og naboer omsorgslønn i størrelsesorden rundt kr.200.000.- Dermed sparer Staten kr.400.000.- i året per eldre de klarer å stue bort hos sin familie eller nabo. Ser vi en liten privatisering her ?

Den Rødgrønne regjering har en aversjon mot alt som heter privat. Slik jeg ser det vil det vokse et marked der private vil ta vare på de eldre med de pengene staten subsidiere familien med.

Ser vi en svak oppgitthet fra regjeringen som ikke klarer å gjøre jobben de er satt til å gjøre ? Hva mener du ?

Vist 1632 ganger. Følges av 14 personer.

Kommentarer

Viser kun siste 30 kommentarer — vis alle 139 kommentarer

“Det er bedre og gi pengene til utlendingene, og å fortsette og innkvartere dem i Norges rike slik at det fortsatt kan mangle store mengder midler til forsømt omsorgsarbeide både på eldre og unge, likegyldig hva det måtte innebære”.

Resultatet gir seg selv, Ståle.

Vi skal nok møte atskilligere verre tider skal du se, Arthur.

Hehe

Hvem er hun og hvem er bitter?

Det må være Anderssons paranoide konspriasjonsteorier som spøker? Har du snakket med speilbildet ditt igjen?

Det utdannes for få hjelpe og sykepleiere så du får nok dessverre rett, Ståle.

Arbeiderpartiet må vekk, Arthur. De har hatt Norge til salgs i over 20 år, og til en pris de ikke aner konsekvensene av.

Tallene som blottlegges av folk som venter på sykehusplass er lite laterende for de som sitter med makten. Det værste er at det ikke er noen plan for å øke utdannelse av nok helsepersonell for neste eldrebølge.

Det er jo ikke så farlig tenker de,Arthur. Kompetanse importerer vi!. Det finnes leger som ikke kan snakke norsk på legevisittene rundt i det ganske land. De øvrige fremmede som er her i god overflod er det vel ikke til å unngå og møte eller handle med daglig, også i sentrale sammenghenger som ikke egner seg for disse fremmedkulturene som ikke vil integrere seg.

Det blir alle menneskene fra fremmedkulturene som kommer til å redde eldreomsorgen i fremtiden. Kutt ut trygd og gi opplæring og lønn som lærlinger i pleie og omsorg. Innvandrerne er en stor ressurs. Det må imiddlertid lønne seg å jobbe.

Kreativitet som arbeide er sunt og godt, og en viktig samfunnsplikt. Du har dessverre rett, Arthur det er nok fremmedkulturer som vil herske her til lands om noen titalls år. Disse kulturene har lært seg og forsyne sine eldre på en langt bedre måte en den vi har her i Norge tross at vi fråtser i midler sådan.

På nettstedene står det mye negativt om innvandrermiljøer, men det skal de ha, de har kultur for å ta vare på sine gamle ved å leve tre generasjoner under samme tak.

Hvem er det som betaler for at innvandrermiljöer har mulighet til la 3 generasjoner bo under samme tak, vanlige etniske Nordmenn må arbeide for föden.

Den mellomste genrasjonen går på jobb mens pensjonistene tar hånd om de minste. Et gammelt og godt patriarkat. Samfunnsøkonomisk meget lønnsomt. Den eldste gererasjon har allerede betalt skatt mens dee var yrkesføre.

Arthur Knudtzen, hvem er det du skriver om, etniske Nordmenn?

For er det innvandrere du mener, da drömmer du.

Innvandrerne koster det norske samfunn over 30 milliarder pr. år. Det er ingen foretning overhode. Det er heller en pest og plage i de fleste tilfeller. “Nå skal det spares 2.5 milliarder til neste år ved at inntaket skal skjerpes litt”.

Det er 40 millioner flyktinger i verden. Det blir feil av å gi en promille av disse en Lotto-gevinst. Vi er vokst opp med å dele – likhetsprinsippet osv. Hva med å avsette de korrupte lederne slik at flyktninger kan returnere til sitt hjemland. Det koster kr.100.-i mnd for å brødfø en person i U-land men Norge gir gladlig 20.000 kroner i sosialhjelp for 1 person. Det er noe som ikke helt stemmer

I dine öyne er det ikke noe som stemmer

Det frekkeste og dummeste av alt er at det oppholder seg omkring 25.000-30.000 innvandrede ulovlig i Norge. Mange av dem hever trygdegoder som dem ikke er berettiget på noen måte. Det hele er en gåte at det lar seg gjøre. Norske politikere er ikke sanne. Det er seriøst og alvorlig noe som ikke stemmer her. Dette ser tydligvis ikke alle AP stemmene, eller er de blitt permanente produkter og regne, og overlatt til fullstendig dårskap. AP herjer som de vil tydligvis.

Tilfeldighetene råder synes jeg er en bedre beskrivelse, Ståle. Å ilegge Ap å herje villt er overdrevet. Det er Sp som agerer helt villt. Ap er mer apatisk.

Sp, ser ikke skogen for trærne, Arthur." Et parti med et håpløst hjerte og uten hode". Dem er åpne for alt, men er ikke ansvarlig for den kritiske situasjonen Norge er oppi for tiden. Ap, er den ansvarlige, og det er de som er ansvarlige i regjeringen.“Hva har vi millitære for”. Er det ikke på tide og bruke det største budsjettsluket, og få has på alle de som er her ulovlig og få dem innhentet og utvist! Hva med å kontrollere grensene med millitæret og ta innvasjon på alvor?.

Det er interesant å se Sp bli drevet fra skanse til skanse ettersom de aldri vil oppgi alt i korrrupsjonssaken. Alle andre skjønner jo at media hele tiden er et hestehode foran, mens Sp-statsrådene tror de kan skli seg unna.

Dere har helt mistet tråden.Fei for egen dör först.Er det ikke eldreomsorgen som gjelder her?

Sp har da ikke bidratt til noen styrket eldreomsorg. Ikke rart vi mister tråden.

Nå legges pleiehjem ned i flere kommuner,Stoltenbergs eldreomsorg blekner sammen med skole og helse.

Arthur knudtzen. Lurer på hvordan du får alle dine meninger. Hvem eldste generasjon av invandrere har betalt sin skatt? Hvem av mellom generasjonen brødfør alle 3 generasjoner i huset? Er det om natta du drømmer? eller er det dagdrømmer? Eller forsøker du egentelig bare å tolke Marerittene dine? Hvorfor skal invandrerne få jobb på gamle/syke hjem, og ta “vare på” oss når vi blir gamle og trenge pleie? Vi har jo MANGE Norske som vil ha full jobb, som ikke får det. Jeg har faktisk INGEN ønsker om å bli stelt av invandrere. Jeg vil bli stelt av noen med min egen kultur. Som forstår ALT jeg sier, og som kan svare på rent NORSK, på mine eventuelle spørsmål. Man kan lure ja, hvordan det går an å være i Norge, og attpå til få penger utbetalt. Enig m Rubach. Stopp dem før de kommer inn, kast ut de som ikke TRENGER å være her. DA vil vi spare mange penger, og slipper kutte alle goder til oss selv. Som VI selv har opparbeidet, og slåss for å få, gjennom mange år. Vi fortjener å få dem selv.

Stortingsrepresentant Kåre Fostervold FrP uttalte seg til ABC NYHETER 23/7-2009 og sa at det finnes ikke noe bedre prinsipp, enn prinsippet om konkurranse. Fri konkurranse er viktigere enn å bevare lønnsnivået i Norge.

Det betyr at FrP ser klare økonomiske fordeler med private helseforetak. Det betyr at norske/utenlandske spekulanter får rikelig anledning til å putte et romslig sugerør ned i statskassa, og eierne kan ta ut utbytte slik det seg hør og bør. Lønningene og bemanningen holdes på et absolutt minimum, og dess mindre til de ansatte, dess større utbytte. Utgiftene til driften av eldresentra blir bevilget av stortinget og regninga blir oversendt skattebetalerne
som før.
Bevilger stortinget mindre penger må de pleietrengende betale så mye mer. Det kan bl.a bli dyrt å betale pålagt stell av føtter og hårklipp. Kanskje må de selge både hus og hjem. Big profitable business in Norway, you know!

“Forstår de pleietrengende ikke engelsk, vel da har de et problem.”

Så kunne du lagt til at mange av de selskapene salter overskuddet i skatteparadis.Da havner skattemidler der.Vil vi det?FRP vil det

Lars

Du som er så klok – du etterlyser alltid informasjon – Dette gjelder din egen troverdighet. La oss nå få navn på alle de selskapene som salter ned overskuddet i skatteparadis. Gjerne firmanavn og hvilket skatteparadis.

Frp vil at alle land skal være skatteparadis. Da lønner det seg ¨jobbe.

AP vil at ALLE skal ha en lønn de skal kunne leve av og en jobb de kan leve med. Gode arbeidsvilkår for vanlige folk er fundamentet velferdslandet Norge er bygget på og det har vi hatt her i landet fram til dd takket være arbeiderbevegelsens langvarige kamp. Folk flest bidrar for øvrig gjerne til felleskassa, til det spleiselaget velferdssamfunnet faktisk er. Hva gjør vi med de som stadig klager på hva spleiselaget får til, men helst ikke vil bidra med noe som helst?

Vet dere for øvrig at i 1987 “Det er deilg å være norsk i Danmark” vedtok et lovforbud mot bygging av nye aldershjem og sykehjem!

Annonse