Stoltenberg har doblet gjelden med 100 milliarder kroner

Etter fem år i regjeringen viser tall Dagbladet har fått fra Finansdepartementet at underskuddet i generasjonsregnskapet har doblet seg under den rødgrønne regjeringstiden.Ifølge generasjonsregnskapet, som viser Norges fremtidige utgifter og inntekter, er underskuddet i 2010 cirka 200 milliarder kroner regnet om til dagens verdi. Dersom skattenivået ikke skal økes for barn og barnebarn, bør derfor det offentlige budsjettet kuttes med – eller skattene økes med – om lag 10,5 prosent. Hva mener du om utviklingen ?

Vist 248 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

..da er det ikke tatt med at inntekten fra olje ikke skulle nå 3000 milliarder kroner før i 2050.Dvs at det ikke er beregnet at oljeprisen ville øke.Men det har jammen bruken av offentlige midler gjort!Det er altså mange år siden det er regnet ut hvordan pengebruken skulle se ut.Det spørs om det da var medregnet slike utgifter på NAV?Det tror ikke jeg.Se innom NAV sine sider å finn ut hvor mange utenom norske borgere som har krav på offentlige utbetalinger!

Det er fint at Arthur Knudtzen gir oss økonomisk informasjon i forhold til tidslinjer.

Her er en til – denne gang i for bindelse med bompengepartiet:
Jøran André Sylte Kallmyr (Frp) Oslos byråd for miljø og samferdsel bekrefter at bilistene skal betale 42 milliarder i bompenger fram til 2025.
http://www.dagbladet.no/2009/04/29/nyheter/bompenger/os/oslo/fremskrittspartiet/5976577

Ytterst inntresant lenke Steinar.Snakk om å få en midt i fleisen.Skattenivået må ökes om det offentlige skal väre i stand til å takle fremtidens utfordringer.Eldrebölgen kommer,og da er en debatt nödvendig,hvis vi skal väre forberedt når den tiden kommer.I kjent stil blir vel dette utsatt,slik at julekvelden kommer på kjerringa.Det er faktiskt bred stötte i befolkningen å öke skattene hvis det går til velferd..Underskuddet hade värt dramatiskt mye höyere med höyresidens skattelettelser til de rike,slik som under Bondevik2.Så skal jo FRP rive alle bomstasjoner og det kommer i tillegg,men det finnes ikke tyngdelover i verden til FRP.Da gjenstår det å lure på om de har en tryllestav

Å øke Norges gjeld med 100 milliarder kriner er ikke bra.

Nei,og når man måler lønnsfesten for direktører i statseide selskaper,så virker det ikke som finanskrisen fant veien dit.I perioden 2007-2009 ble det i denne gruppen ialt 42 ansatte utbetalt nær 500 millioner kroner!
Det spørs om lønnsfesten betaler gjelden…
Nå må det gjøres noen grep for å få skoleungdom tilbake på skolebenken!Hvis ikke får vi enda en utgiftpost…

Det er fantastisk at disse rødgrønne som er så flink med penger kan øke gjelden for fremtidige barn.

Kanskje er det en MISFORSTÅELSE (Skrives uten to S-er) dette med å doble gjelden med 100 milliarder kroner, hvem vet ?

Inntektssiden Norges statsbudsjett er upåklagelig og oljeprisen fortsetter å stige. Derfor dette innlegg så man ikke glemmer at gjeldsposten er dobblet.

Annonse