Knut Arild Hareide er neppe det riktige nye lederemnet i KrF!

I forbindelse med at Høibråthen har trukket seg som leder for KrF ved neste valg – så er et lansert et rykte om at Knut Arild Hareide har sagt at han kan tenke seg å bli ny leder. Dette er en person som førte velgerne i Akershus bak lyset ved at han stod på liste for KrF i Akershus for å representere fylket og som i tillegg sa han skulle flytte til Akershus også i praksis. Han bor fortsatt i Oslo og har således ikke snakket helt sant! Dette politiske triksevalget fra KrF som førte broileren inn på stortinget til slutt viser jo med tydelighet at KrF virkelig sliter med sannhetsgehalten og derfor ikke minst med egen oppslutning. Det kan neppe være tvil om at slik oppførsel fra Hareides side heller ikke bidrar til å bedre den oppfatningen! Han har jo også forsvart lederstilen til lederen som trakk seg av samme grunn, og har ikke innsett at dette har skapt alvorlige gnissninger og problemer for ledelsen i partiet! Dette viser med tydelighet at han ikke kan være den samlende og troverdige leder for KrF som de virkelig trenger i denne stund! Det er dessuten mange andre og kanskje langt bedre samlende lederemner – og f eks med nye dyktige og flinke kvinner – som har bedre og mer samlende appell til å få KrF på nye og bedre resultater på meningsmålinger i tiden som kommer! Hareide har nok definitivt ikke vist seg å ha denne egenskapen med sine utspill – og bør nok ikke gå for denne stillingen!

Vist 192 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Dette har noe med sannhet og partitriksing å gjøre – ja faktisk akkurat det samme som Høibråthen gjorde i sin tid og som avfødte strid i KrF – bosatt på Nesodden men representerer Rogaland for å komme inn på tinget! Da representerer man ikke det fylket man er bosatt i – ikke sant??? KrF burde nok vært litt mer edruelig som andre partier på dette punkt – som lar representanter fra det fylket de er bosatt i også representere og kjempe for samme fylkes interesser! Altså ikke bare de rent personlige – samt den avgjorte fordel at de er vel kjent med de problemer og problemstillinger som fylket strir med! Da er det en mer reell representasjon og ikke en mer framført og trikset posisjon! I valgkampen nå sist lovet Hareide å flytte til Akershus – noe som selvsagt ikke er gjort etter at han kom inn på tinget!

Jeg har faktisk en følelse av at Hareide kan bli altfor lik Dagfinn Høibråthen – og da er partiet like langt! Det bør nok komme en ny leder med helt andre samlende perspektiver!

En broiler kliss lik den andre lederen som nå har meldt sin avgang – gir jo ingen ønsket fornyelse i partiet! Han virker meget glatt og strømlinjet – men er nok ikke hel ved eller den rette medisin til så snu partiet i en bedre retning! Har faktisk følelsen av at en sterk, mer moderne og rettferdig kvinne som fjerner partiet fra den ekstremt gammeldagse mer innbitte partistyringen til å fornye det til et langt mer menneskelig og moderne parti kan være en langt bedre løsning! Faktisk en norsk moderne Mor Theresa kan føre partiet i kampen mot fattigdommen – også i Norge – som selv sosialistene AP og de R/G ser ut til å glemme kan kanskje redde partiet? Jeg bare spør..?

Din begrunnelse mot Hareide er etter min mening noe tynn, men som Hareide sier selv så finnes det flere gode kandidater.

Jeg syns feks Line Henriette Holten Hjemdal holdt en veldig god 1. mai tale i Sarpsborg i år: http://sarpsborgkrf.wordpress.com/podcast/1-mai-tale-2010/

En annen debattant på en annen sone fra KrF lanserte faktisk henne som egnet kandidat! Jeg har selv intet annet mot Hareide at jeg synes han er bare en broiler som ikke snakket sant i siste valgkamp – og han er sikkert en rimelig flink mann – bare så altfor lik den avtroppende i legning! Og han er ikke rette person til å fronte Akershus fylke – det blir for meg og noen andre helt feil! Han er bosatt i et annet fylke og burde representere det! Slik politisk triksing med stortingsplasser er faktisk ikke helt demokratisk – og det fører til at andre egnede kandidater fra Akershus ble vraket av politiske vedtak av bl a Høibråthen m m i ledelsen. Det er manglende respekt for velgerne i fylket og de representanter som kommer derfra! Kort og godt!

Skal dere først ha en Hareide, kan dere likesågodt ta Åge. En bra løsning både for krf og Viking

Hva med å innføre primærvalg i KrF, slik som de har i USA, hvor alle partimedlemmer/sympatisører kan registrere seg og stemme på den man mener bør bli leder i partiet. Dette må da være bedre og mer demokratisk enn at bare et par hundre mennesker samles på landsmøtet for å støtte en innstilling fra en komite bestående av en håndfull personer plukket ut av den sittende ledelsen.

Annonse