Klarere borgerlig flertall enn noengang - AP og de R/G i solid mindretall!

En ny solid meningsmåling for Høyre og FrP – viser at AP og de R/G seiler og styrer i Norge med et stort mindretall hos velgerne bak seg! Alle løftebruddene og regjeringslitasjen for Stoltenberg & Co preger faktisk dagens politiske situasjon! Jf -

Historisk jubelmåling for Høyre og FrpRekordoppslutning for Høyre og Frp på DNs partibarometer. Høyre er nå større enn Arbeiderpartiet.

Målingen Sentio Research Norge har gjort for Dagens Næringsliv ville gitt Høyre og Frp nær 53 prosent oppslutning og tilsammen 94 mandater om det var valg. Det er 29 mandater mer enn regjeringspartiene ville klart å samle.

- Høyre og Frp har aldri tidligere fått et så høyt mandattall på målingene, sier professor og valgekspert Bernt Aardal.

Samlet ville Ap, SV og Sp bare fått 65 mandater med dagens måling – en manko på hele 20 mandater for å få flertall i Stortinget.

Aldri sterkere
Det er Høyres Erna Solberg som har mest grunn til å juble over dagens måling, og ikke bare på grunn av maktbalansen mellom de ikke-sosialistiske og de rødgrønne.

Forrige gang Høyre var større enn Ap var i mars 2002 – åtte år og syv måneder – eller 102 DN-barometre – siden.

Aardal mener det bemerkelsesverdige nå i oktober er den store oppslutningen Høyre og Frp får samlet. Dersom de to dannet regjering med et tilsvarende valgresultat bak seg, ville de satt nok en ny rekord:

- Norge har aldri hatt noen regjering med så stor styrke bak seg i Stortinget, sier Aardal med henvisning til de 94 mandatene de to har på dagens måling.

I sjakk
For statsminister Jens Stoltenberg og hans rødgrønne venner i regjeringen er meningsmålingen lite lystig, med en samlet oppslutning på 36,4 prosent.

For sentrumspartiene generelt er målingen lite oppløftende. Alle ligger de nær sperregrensen, og noen maktposisjon kunne de ikke fått på Stortinget, med et valgresultat lik målingen.

- At Høyre og Frp ansees som et reelt alternativ nå, svekker sentrum, sier Aardal.

Vist 289 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Jeg må jo smile litt av deg, Spectator, du er drivende flink med saksa, men diskusjonen kommer i bakleksa. :)
En bønn: kan du ikke la oss lesekyndige få noen nyheter i stedet?

Med eller uten saks – fakta er at en ny solid meningsmåling viser at Høyre og FrP er størst – AP og de R/G seiler og styrer i Norge med et stort mindretall hos velgerne bak seg.

Vi har en rødgrønn regjering som stod i bresjen for at de var flaggbærer for fordeling av godene. Nå ser velgerne at de tok grundig feil og at de vil ha ny regjering – en borgerlig regjering!

Men, Stig, kom med noe nytt!
Du skjønner, vi kan lese……..selv om noen ikke tror det.

Det er jo hyggelig at Severin Suveren – han som alltid tabbet seg ut – sier han kan lese! Da er det virleig godt å presentere fakta slik at han kan se hvor landet egentlig ligger! :-)))

Kutt ut tøvet, Spectator, jeg vil ha deg til å kommentere, ikke til å klippe /lime.
Dersom du ikke evner annet, kan du jo la være, og – du har ingen anelse om i hvilken poltisk retning jeg befinner meg, men fordi jeg våger å pirke borti deg, antar du at jeg er såkalt “sosialist”.
Kunne jo hende du ville få deg en virkelig overraskelse.
Jeg er oppriktig lei av oppgulp uten mening, slikt ødelegger gode diskusjoner.

Javel – her kom da en form for agressiv angstbitersk reaksjon fra denne suverene kommentatoren! Virkelig en nytelse å se slike barske kommentarer – som hamrer inn meget irriterte tilbakemeldinger om at selv fakta ikke er god nok bakgrunn for egne meninger! Til informasjon kan en da nevne to – tre aspekter ved ovennevnte innlegg – det bekrefter nå en mer langvarig trend samt at det tilkjennegir at løftebrudd og slitasje har sin åpenbare pris og jeg gleder meg hver gang å bekrefte det for å få igang en diskusjon! Så kan en ønske denne Severin Suveren en fortsatt hyggelig kommentarkveld! :-)))

Spectator, hva vi reagerer på, er at du hele tiden kommer med selvfølgeligheter.
Du kommer jo aldri med noe som helst nytt……
Det siste innlegget ditt er jo noe alle vet!

Det er oppsiktsvekkende at dere hevder at dere vet dette før disse opplysningene kommer om at det er resultatet av en senere meningsmåling! Slike påståtte synske egenskaper er virkelig bemerkelsesverdig! :-)))
At dere heller ikke vil diskutere hva som får mesteparten av norske velgere til å ta et slikt standpunkt – men heller avsporer forsøket på å skape en debatt – ved å forsøke sentrere innsigelser om den som fremfører resultatet – er jo også relativt oppsiktsvekkende! Slike sosialistiske anstrengelser dere frembyr – er jo en psykoanalytisk studie verdt – ikke sant??? :-)))

Hm, Spectator, DN var ute før deg.
Å si at du “fremfører” resultatet er en svært drøy påstand.
Du skjønner, vi kan faktisk lese.
Å kalle meg sosialist, når du ikke kjenner meg, sier vel egentlig mye om deg.
Men nok om dette tøvet nå.
Konsentrer deg om Nedre Romerike i stedet! :)

Det er en veldig rar sutring dere har på Spectators innlegg. Slik jeg ser det sprer han det glade budskap – på samme måte som ALLE avisene i Norge gjør det. Det er ikke alle aviser som tilbyr kommentarer – derfor er origo et veldig godt sted å spre det glade budskap.

Jeg vet ikke om solan vil fremheve seg selv ved å klage på andres innlegg. Saken er den at han ikke har skrevet et eneste innlegg selv. Det samme gjelder Severing Suveren. Selvfølgelig kan begge to sutre så mye de vil men jeg ville ikke bry meg så mye om dem

Han fremfører resultatet slik at vi som ikke har noen interesse av f.eks DN også får det med oss. Til “dere” som kan lese:

Fremføre – å formidle noe

Enig med Solan.Det er å forsöpple å klippe lime saker som vi lesekyndige har fått med oss for lenge siden,uten at det fölger med analyser eller diskusjon.Det blir sånn når en ikke har noe nyttig å drive med.Sytekulturen er fremtredende.Har vi det så jävlig i Norge?Syteklubben må ha det

Det er oppsiktsvekkende at disse sosialistene ikke gidder diskutere det politisk reelle forhold at de borgerlige åpenbart har klart flertall i dagens situasjon! Det er så mye mer sosialistisk bedre å ta den som formidlet budskapen om dette – bemerkelsesverdig!? Ikke sant??? :-))) Det er jo åpenbart mange som ønske endring!

Det er tydeligvis blitt helt stuerent å komme med innlegg ala Andersson, så lenge du er sosialist. Vi andre hadde blitt nailet til veggen med en gang hadde vi unngått sakens kjerne og fokusert på uvesentligheter slik de gjør. Merkelig at de som har som hovedoppgave i livet å spa opp møk om Frp har såpass liten selvinnsikt at de klager på tråder som denne.

Annonse