Påvirker utlandet Rødgrønn politikk ?

Noen av Origos sosialist debatanter mener at det er kun den rødgrønne regjering sin politikk som som gjør at vi har velstand i Norge. De liker å skryte at Norge nok en gang på topp i levekårsundersøkelse. Vi er på topp i undersøkelsen pga våre fattige er ikke tatt med – de er holdt utenfor.

Etter at de Rødgrønne overtok regjeringslokalene har fattigdommen bare blomstret i Norge. Aldri før har de fattige blitt mer fattig og de rike blitt rikere. Fordelingsnøkkelen til sosialistene har ikke helt virket som det ble lovet i Soria Moria. 600.000 mennesker er på en eller annen måte holdt utenfor arbeidslivet. Halvparten av arbeidstagerne betaler toppskatt. Milliardærene er blitt enda rikere.

Norge har i dag et Pensjonsfond på 3000 milliarder ufattelige kroner. Vi har ikke råd til å satse på kollektivtransport som buss – tog – trikk osv. Ikke har vi hurtigtog heller. NSB – Det går ikke alltid et tog. Skoler, kirker, offentlige bygg osv forfaller. Norge råtner på rot men vi er best i levekårsundersøkelse uten innblanding fra de fattige.

På hvilken måte påvirker utlandet (Europa) Rødgrønn politikk i Norge ?

Vist 785 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

En nytt tulletrådstart.Det har blitt ditt varemerke.Du har tapt debatten i en annen tråd som omhandlet det samme.Det finnes ingen grunn til ta dette om att igjen

Debatten ble ikke tapt – dere ville bare ikke høre andres meninger siden dere er indoktrinert i den sosialistiske lære. Derfor åpnes et innlegg der alle kan diskutere – det betyr at dere har tapt diskusjonen :)

Du som er en klok mann kan sikkert svare på mitt spørsmål:
På hvilken måte påvirker utlandet (Europa) Rødgrønn politikk i Norge ?

Denne tråden er den snodigste hittil. Her har ikke jeg tenkt å delta gitt.

Snakk om positiv respons da gitt.Nei du må nok holde deg til menigheten din

Det neste blir vel en påstand om at været har blitt dårligere under de rød-grønne. Eller biffen seigere? Jeg styrer unna..:-)

Det er dårligt vär her,så jeg skal snakke med statsministeren om det.Det finner jeg faen meg ikke i.Jeg skal ha kylling i kveld,men den er vel full av salmonella.Vi har en rödgrönn landbruksminister. Revulesjon!!!.Proletärer, stå sammen

Du får ta svine koteletter fra Irland, kjøpt på Svinesund. Slik mange Sarpinger , gjør

Det varmer mitt hjerte at sosialistene som ikke vil delta fortsetter å kommentere. Sjur har lagt inn 2 kommentarer – Lars med sine 3 stk.

Hva er det de er så redd for? Er de redd for at vi avslører en politikk som ikke er verdig i verdens rikeste land ?
Med så mange milliarder til eldreosorg ligger de eldre fortsatt i korridorer. De fattige er enda mer fattig osv osv.

Hva er det de er så redd for? Er de redd for at vi avslører en politikk som ikke er verdig i verdens rikeste land ?

Stig E, det bra at du avslörer dine mangler på kunnskap, Norge er ikke engang Europas rikeste land, men vi kommer först på 6 plass. Godag mann ökseskaft,
Hvorfor kaller du alle som ikke er enige med deg for sosialister, når du ikke har vettige argumenter – da er det bedre og holde kjeft.

1 Liechtenstein $ 118,000 2007 est.
2 Qatar $ 101,000 2008 est.
3 Luxembourg $ 85,100 2008 est.
4 Bermuda $ 69,900 2004 est.
5 Kuwait $ 60,800 2008 est.
6 Norway $ 57,500 2008 est.
7 Jersey $ 57,000 2005 est.
8 Brunei $ 54,100 2008 est.
9 Singapore $ 52,000 2008 est.
10 United States $ 48,000 2008 est

Både röd og blå politikk blir påvirket av verden rundt, i särdeleshet den blå, for den er så svak politisk.

Norge er det landet i verden som har best levestandard for 6 året på rad, men vi er bare 6 rikest i verden.

Slapp av Gunnar, for vanlige folk er den første millionen det største problemet,for Norge er det De første 1000 Milliarder,det tar ikke lang tid før Norge gjør som Koss i Vikingskipet og knuser all motstand, ingen over ingen ved siden.Om noen år er Norge Verdens Beste og Rikeste land og bo i.Jeg må bare sitere Teigen: Det er Norge som er bra det er Norge som er Best………

OK Gunnar – jeg tok den. Vi er 6. rikest og derfor har vi dårlig eldreomsorg. Var det ikke så at i Levekårsundersøkelsen var en gruppe utelatt – og det var derfor vi kom på første-plass ?

Du har rett, eldre omsorgen i Norgeer ikke noe og väre stolt av, der må det store forandringer i bevilgninger för man kan se en endring til det bedre, samme problem har vår nabo i öst, mangel på penger i eldre omsorgen.

Når vi kommer på förste plass, så kan man jo tenke seg hvordan eldre i andre land har det.

Hvis vi sammenligner Norge med slummen i India – Ghana osv. vil våre fattige fremstå som millionærr. En av grunnene til at nordmenn flytter til Thailand og andre lavkostland er for å få mer ut av pengene. Regjeringen liker ikke dette og skattlegger disse menneskene hardere.

Nå er vi i Norge og debatten blir bare avsporet når vi sammenligner oss med andre land. Norske fattige får ikke mer kjøpekraft ved at vi sammenligner dem med andre lands fattige. Det høres kun bedre ut for politikere!

Sannerligt inntressante vinklinger du kommer med.En grunn til å flytte til Thailand er når en ikke får tak i ei norsk dame.Thaijenter er mye billigere i drift.Billig sprit er ei å forakte.Jenter og gutter får en kjöpt for en billig penge.Ja,det er mange grunner til å flykte fra Norge.Ops,det var jo fattigdomen i Norge vi skulle diskutere

Det blir ikke feil og sammenligne Norge med Sverige, jeg har aldri sammenlignet våre fattige med fattige i Asia.

Lars Andersson, nå syns jeg du stigmatiserer en stor gruppe Nordmenn, man bör ikke flytte til Thailand hvis man velger en Thailansk dame og leve med, de kommer gjerne til Norge. De intergrerer seg forholdsvis fort til det Norske samfunnet, kommer seg i jobb og bidrar til felles kassa på lik linje som andre Nordmenn.
Så blander du inn den Thailanske sexindustrien og påstår at i Thailand der får man kjöpt sex av alle, som du påpeker jenter og gutter, mener du at alle som reiser til Thailand kjöper barn, kanskje du mente menn og damer.
Thailand er idag et av der dyreste og leve i, sammenlignet med andre land i Asia.
Et eksempel, den Thailanske bilparken holder höyere kvalitets nivå enn den Svenske, og da bör jeg ikke nevne den Norske.

Skjerp deg Andersson, har du feriert i Thailand?

Eller er det bare missunnelse ifra din side Andersson? For Stig E nevnte ikke Thailand, men Asia.

Hold Homsetendensene for Deg selv Anderson,det er mange som liker jenter og sprit,som f.eks meg,men billige gutter får Du holde for Deg selv,vilke gater er det Du vanker i forresten?Og Thaijenter er billigere i drift ? For det første er det mennesker i fattige land som Du setter prislapp på,hvor mye betaler Du for en gutt/jente i Thailand da ?

Stig E. klarte ikke å få presisert at han snakket om kildeskatt på pensjoner. Som til overmål ikke ilegges norske pensjonister i Thailand. Det har vært utrolig mye mas rundt denne skatten, som nesten alle land ilegger på offentlige pensjoner, her inne.

Det er relevant å sammenlikne med Sverige. Vi har riktignok oljen, men nabolandet hadde på 70-tallet et utrolig mye bedre utgangspunkt enn Norge (og Danmark). Likevel er det ikke før de siste ti årene at svenskene har fått veksten noenlunde på beina igjen. Danmark har derimot hatt en mye bedre tilordning til den internasjonale økonomien siden det tidlige 90-tallet, selv om det der nå også butter i mot på grunn av boligboble, dårlige statsfinanser og synkende produktivitetsvekst.

Et veldig fint utgangspunkt for diskutere eldreomsorg er SINTEF-rapporten som kom i fjor. Her er et sammendrag med link til rapporten fra vitenskapsavisa Gemini Noe av det mest interessante som kommer fram her, er at det stort sett bare er de nordiske landene som har en offentlig eldreomsorg av noe særlig format. I tillegg kommer Norge ganske godt ut av det i forhold til sine naboland. Det kan være en vekker for den norske debatten som helt ensidig er fokusert på sykehjemsplasser at danskene for mange år siden forbød utbygging av slike institusjoner. Der satser mantill i stedet på å hjelpe de eldre hjemme.

I tillegg er det merkelig hvordan høyresida på den ene siden vil ha flere sykehjemsplasser, men på den andre siden vil ha solide skatteletter. Mindre skatt gir mer privat forbruk som også trekker mer arbeidskraft over i varehandel og privat tjenesteyting. Dette gjør hovedproblemet i eldreomsorgen, nemlig hvor vi skal ta arbeidskraften til ekspansjon i eldreomsorgen fra, enda mer akutt.

Så til diskusjonen om fattigdommen. Veldig mye av den daglige kampen mot fattigdommen må foregå der velferdsstaten faktisk finnes, dvs i kommunene. Jeg bor i Oslo og er ikke særlig imponert over H/FrP sitt arbeid her. Ett eksempel kan være idretten. Her har bedriftsøkonomene i Rådhuset funnet ut at det er bra for kommunen å leie ut kommunale idrettsanlegg for en svinedyr penge til idrettslagene Konsekvensen av dette er høye deltakeravgifter, som effektivt skyver barn fra lavinntektsfamilier ut av idrettslagene. En av årsakene til denne kommunale sparepolitikken. En av årsakene til denne kommunale utpressingen av idrettslagene er at de borgerlige har valgt å kutte den kommunale eiendomsskatten. I praksis betyr dette altså at man rett og slett overfører inntekter fra de som har lite til de som har mye på en måte som skader hele samfunnet.

Beklager mitt ironiske innlegg Gunnar.Det var ikke alvorligt ment,men en beskrivelse av debattnivået til enkelte.Thailand er et bra ferieland sies det fra mine bekjente som har värt der,men jaggu er det mange skyggesider i kjölvannet av masseturismen,men det er ikke det vi skal diskutere.Ellers er innlegget til Sjur verdt å ta til fölge

For ei tid tilbake leste jeg om ei minstepensjonist som bodde på hotell i Thailand. Hun bodde på et rom av høy standard, frokosten var inklusiv i romprisen, og de øvrige måltidene spiste hun på restaurantene rundt forbi. Enda rakk minstepensjon både til shopping og andre fornøyelser, så hun klaget ikke over dårlig råd.
Lånte forresten en reise-dvd(2 dvd,er) om Thailand på biblioteket, og det overrasket meg stort om hvor rent og pent det var der. Så hvis du vil feriere eller bo i et paradis – så reis til Thailand.

Thailand er smilets land, som du skriver K.Thomassen, sammenlignet med våre priser er det billig, frokost og lunch 40,- for 2, billig men dyrt sammenlignet med Asia ellers. Thailand er et land som man lett forelsker seg i, maten – strendene og alle öyene, et paradis på jorden. Selv foretrekker jeg en öy med navnet Moon Nork Island Resort, ikke noe TV/radio eller barer, bare månen, whiskey og den kritthvite stranden. Aktiviteter på dagen er dykking og andreb vannaktiviteter.
Leie en leilighet i Thailand med kjökken, bad og et rom, ca 650,- til 800,- i mnd.
Klart det fins sexindustri der som alle andre steder, man bör ikke reise lengre enn til Sarpsborg, bör ikke nevne navn.
Hamburg har Reperbanen, Kiel sine sex hotell, Amsterdam red light. Som man ser mange muligheter, dette fins over hele verden.

Ifølge SSB er det mest fattigdom i Oslo sammenlignet med de andre storbyer i Norge. Men hvis man trekker innvandrere ut av denne statistikken, mister Oslo bunnplasseringen i Fattigdoms-Norge. Setter man dette i perspektiv betyr dette at vi har en feilslått integrering.

Norge mangler levekårsundersøkelser som tar for seg levekår til de “gamle” minoritetene i forhold til befolkningen forøvrig – mens innvandrernes levekår blir undersøkt regelmessig. Den rødgrønne regjeringen får nå en enestående sjanse til å sette et helhetlig fokus på fattigdom, også fra et minoritetsperspektiv. Er slike levekårsundersøkelser uinteressant for Stoltenberg ?

Hvem regjerer i Oslo?Da er vel Thailand ferdig diskutert?

Stig E, du kommer jevnt og trutt med helt gale påstander. Levekårsundersøkelsens data blir oppdatert årlig.

H og FrP har rikelig med muligheter til å motvirke fattigdom og marginalisering i Oslo som ikke blir benyttet. Og ikke kom og skyld på staten; Oslo bruker store penger på kostbare “byutviklingstiltak” som kunne blitt brukt på mer jordnære sosiale tiltak. Byen krever heller ikke inn eiendomsskatt som kunne finansiert en bedre sosialpolitikk.

Ellers er maset om 600,000 utenfor arbeidsmarkedet en sannhet med store modifikasjoner. Litt over 300.000 er på uføretrygd, et antall som har vært temmelig jevnt i ti år. De fleste av disse har medisinske diagnoser som virkelig gjør trygden berettiget, og mange som i dag får sosialhjelp skulle egentlig vært trygdet. Forskjellen mellom Norge og mange andre land er at disse folka faktisk har noe å leve av. Så er det ca 120.000 på sykepenger. Ingen mener vel at syke mennesker bør være i arbeid? Sykelønnsordningen i Norge hindrer mye fattigdom nettopp ved å være så generøs (full lønn, et helt år). Resten er på forskjellige former for attføring med såkalte arbeidsavklaringspenger. Overfor disse kunne NAV uten tvil fungert bedre, men NAV-reformen – som antakelig var like idiotisk som sykehusreformen – er et tverrpolitisk ansvar.

Men igjen – argumentet med de “600.000 tilsidesatte” holder ikke mål, men er et hjelpeløst retorisk grep fra høyresida. Som andel av den potensielle arbeidsstyrken (dvs andel av folk i arbeidsdyktig alder som faktisk er i arbeid) ligger Norge i det globale toppsjiktet.

Sjur

Du får gi meg tallene til levekårsundersøkelser i Oslo som tar for seg levekår til de “gamle” minoritetene i forhold til befolkningen forøvrig.

Det høres ut som at AP er flaggbærer når det kommer til politikk og hvordan ting skal gjøres i Norge. I en AP-styrt kommune har de de brukt opp alle pengene på “Full barnehagedekning” og må derfor legge ned 35 plasser for bl.a demente. Har ikke AP-kommunen fått nok penger fra staten eller sløser de bort pengene de har ?

Ellers kommer bare du med ditt typiske AP-retorikk / svada. Du vil ikke innse/innrømme at Norge har 600.000 personer som på en eller annen måte holdt utenfor arbeidslivet. Den rødgrønne regjeringen sier den har lyktes i kampen mot arbeidsledighet. Men 600.000 arbeidsføre personer i Norge fanges ikke opp av statistikken, selv om de står uten arbeid.

I 2010 får rekordmange nordmenn mellom 18 og 67 år uføretrygd, sykepenger eller arbeidsavklaringspenger mm. Det er mye som tyder på at AP skjuler deler av arbeidsledigheten ved å ha folk på andre offentlige støtteordninger – her nevnes både uførepensjon og sosialhjelp som eksempler. Tallene forteller at regjeringen Stoltenberg bevisst har transportert de svakeste fra arbeidslivet over på trygdeordninger for å holde ledigheten lav. Man kamuflerer den virkelige ledigheten.

De fleste vet at det er en jevn økning i mørketallene – men hvis du mener at tallene er de samme nå som for ti år siden – har du nå sjanse å bevise dette ved å legge frem tallmateriale.

Ellers må jeg si at du er en ivrig debatant ettersom du meldte deg ut lengre opp i innlegget.
Du skrev: Denne tråden er den snodigste hittil. Her har ikke jeg tenkt å delta gitt.

Svada?Her sveiper du innom med mye av den varen.600 000 arbeidsföre?Närmere presisering er på sin plass.Hvilket land har bedre sysselsetting en Norge?

Når eldreomsorgen i Norge sammenlignes med andre land, kommer vi dårligere ut enn på andre områder.
I Norge er vi vant til å havne blant de aller beste når velstand og velferdsordninger skal måles og veies i forhold til hverandre internasjonalt. Men innen eldreomsorgen kommer vi et stykke ned på lista.

Economist Intelligence Unit (EIU) har evaluert 40 land i forhold til eldreomsorg. Evalueringen er basert på omsorg knyttet til livets siste fase og inkluderer faktorer som opplæring av pleiere, smertelindring og legetilgang. Norge ender ikke høyere enn på 12. plass, mens den beste eldreomsorgen finnes i Storbritannia og Australia.

Norge har generelt gode og rimelige helsetjenester sammenlignet med for eksempel USA som selv etter president Obamas helsereform ligger et godt stykke etter Norge i forhold til helsetilbud. Men til tross for økonomisk velstand og et helsetilbud til alle, ligger vi ifølge EIU etter for eksempel USA i omsorg for de gamle og syke. Tenk det ?

De Rødgrønne kom til makten i 2005 og de lover nå plass til ALLE de som trenger det innen 2015. Det er 10 år etter 2005. Akkurat nå er det lange ventelister for å få seg plass – faktisk er det over 3000 som venter. I en AP-kommune har de vedtatt å legge ned 35 sykehjemsplasser – med bl.a demente – pga kommunen har brukt for mye penger på den såkalte “Full barnehagedekning”

Du må vel kunne innrømme det å gi penger til kommunene for å rydde opp i eldreomsorgen ikke fungerer tilfredstillende. Dette forsøket har pågått i flere ti-år. Personlig er jeg enig med Carl I Hagen som mener at pengene bør følge pasienten – ikke gi dem til kommuner som sutler dem bort til f.eks barnehager og annet.

Kommunenes satsing på eldreomsorg varierer fra 34000 til 182000 kroner pr. innbygger over 67 år. Enkelte kommuner gir kun hjemmehjelp eller institusjonsplass til syv prosent av sine innbyggere over 67 år. Andre kommuner har et tilbud til nesten halvparten av sine eldre.

Det er avdekker betydelige forskjeller i den eldreomsorg som tilbys i landets kommuner, både når det gjelder ressursene som settes inn – hvor mange som mottar tjenester og kvaliteten på omsorgen. Det er de minste kommunene som gir mest eldreomsorg. Det betyr å slå sammen små kommuner til å bli større vil gå utover tilbudet til de eldre.

Ja – dette er politikk og de Rødgrønne ønsker å gjøre det på denne måten uten at det er til det beste for folk flest.

Der er betryggende at vi har folk som Sjur Kasa som virkelig kan få satt saken i riktig sammenheng. Så takk skal du ha for ditt innlegg!
Min tillit til Stig E og hans påstander holder nok ikke vann, dessverre.

Ditto den RØDgrønne regjering

Enig med sistnevnte taler.Nå jamför Stig eldreomsorg etter livets siste fase som en sannhet om eldreomsorg.Det forutsetter at alle eldre lever i livets siste fase.Da må det väre bråe forandringer i folks helse i Norge som nasjon.Vi har vel lenger levetid i Norge en de landene han trekker inn?Stykkprisfinsiering ser vi allerede i dag.Hensikten med kong Carls modell var å åpne for mer privatisering.En inblancoskekk som en skal kunne bruke hvordan en ville.Jeg stoler mer på kommunene enn helseforetakenes pengebruk.NAV-og sykehusreformene er misslykkede i den forstand at byråkratiet har vokst kraftigt,og markedsstyring av offentlig sektor har blitt en relegion hos eliten

Dette er toppen av stupiditet, Stig E. De 600.000 inneholder ca 130.000 på sykepenger. Om du eller jeg får kreft i morgen havner vi i denne kategorien. Ville du følt deg skviset ut av arbeidsmarkedet om du fikk sykepenger og fikk kreft? Antallet folk på sykepenger har forøvrig falt ganske mye det det siste halvåret. Antallet mennesker på attføring (nå arbeidsavklaringspenger) var jevnt over høyere under Bondevik II og antallet på sykepenger er omtrent den samme (men arbeidsstyrken har økt kraftig, noe som betyr at andelen er mindre nå enn under Bondevik II).

Ellers – påstanden om å gjemme bort folk på trygd er bare tull. Siden du ikke engang gidder å hente opp linkene jeg gir deg, kan vi legge ut hva Nordeas senioranalytiker Godding Boye skrev i artikkelen “Myter og fakta om det norske arbeidsmarkedet” i Finansavisen 16. oktober:

“Påstand 1: Arbeidsledigheten i Norge er så lav sammenlignet med andre land fordi det er så mange som går på trygdeordninger.

Nei, det er ikke årsaken. Skal man sammenligne nivået på arbeidsledigheten er det ikke antall personer på trygdeordninger som er det relevante, men yrkesdeltakelsen i økonomien. Yrkesdeltakelse er et mål på hvor stor del av befolkningen i yrkesaktiv alder som deltar i arbeidsmarkedet. En person på varig uføretrygd deltar ikke i arbeidsmarkedet. Det gjør heller ikke tidligpensjonister, studenter eller hjemmeværende. Yrkesdeltakelsen i Norge er høy og har vært det lenge. Hele 79 % av befolkningen i yrkesaktiv alder. Skal man sammenligne nivået på arbeidsledigheten er det ikke antall personer på trygdeordninger som er det relevante, men yrkesdeltakelsen i økonomien. Yrkesdeltakelse er et mål på hvor stor del av befolkningen i yrkesaktiv alder som deltar i arbeidsmarkedet. En person på varig uføretrygd deltar ikke i arbeidsmarkedet. Det gjør heller ikke tidligpensjonister, studenter eller hjemmeværende. Yrkesdeltakelsen i Norge er høy og har vært det lenge. Hele 79 % av befolkningen i yrkesaktiv alder (16-64 år) deltar i arbeidsmarkedet, dvs. er enten sysselsatt eller er arbeidsledig. Island har den høyeste yrkesdeltakelsen i OECD med 85,3 %. Norge ligger på en god 4. plass, ikke langt bak Danmark på 3. plass. Gjennomsnittlig yrkesdeltakelse i OECD-landene er til sammenligning 70,7 %."

Og videre:

“Media har en tendens til å fokusere på det absolutte antallet som mottar uføretrygd og da er det lett å lage overskrifter med at antallet varig uføretrygdede/tidligpensjonerte har økt fra 333 000 i 2000 til vel 395 000 i 2009. I denne perioden har både befolkningen og sysselsettingen økt kraftig, så målt som andel av befolkning i yrkesaktiv alder har ikke utviklingen vært på langt nær like dramatisk. Andelen varig uføretrygdede/tidligpensjonerte har i samme periode økt fra 10,4 % til 11,1 % av befolkningen i yrkesaktiv alder. Det kan neppe kalles eksplosjon.”

Når det gjelder “målingene” eldreomsorg du refererer til er de like pålitelige som resten av pjattet du tømmer ut her. Målingen av “eldreomsorg” som du refererte til er en måling av kvaliteten i omsorg for døende mennesker, som er noe helt annet. Storbritannia brukte i 2006 25% av hva Norge brukte på tjenester til eldre (omgjort i kjøpekraftspariteter). I 2009 var minstepensjonen i Storbritannia på drøyt 5000/måned. For å få sykehjemsplasser må eldre med mer enn drøyt 200.000 i oppspart kapital (inkludert boligverdi) betale til de (og arvingene!) blir raka fant. Hvordan det kan gjøre omsorgen for eldre i UK bedre enn i Norge er en gåte for meg.

Jeg tipper du har enda mer tull på lager. Hvorfor ikke skaffe seg en fornuftig hobby i stedet for å spre feilaktig informasjon her inne?

Lars er vel den av oss som statistisk sett havner først på sykehjem. Jegh håper for hans del at han havner i korridorene slik at han selv kan få oppleve sosialist helsepolitikk på sitt beste !

Besvar heller innlegget til Sjur i stedet for å önske meg en dårlig alderdom.Lavmål og hets av min person godtas ikke.Er det noen i redaksjonen som leser dette?

Sjur – Du er den aller siste troverdige vi skal høre på når det kommer til eldreomsorg i Norge. Din troverdighet er lik null Du er like troverdig som da du sa: Denne tråden er den snodigste hittil. Her har ikke jeg tenkt å delta gitt Det er virkerlig synd på deg Sjur

Lars – jeg ønsker deg ingen dårlig alderdom – men jeg ønsker at du skal få oppleve den helsepolitikk din regjering fører. Håper du blir plassert i korridorer akkurat som de som er der i dag. Likhet også for deg Lars. Om du kaller dette trakkasering er du langt på viddene

Nå må du slutte med personkarektäristikker og holde deg til sak.Hvis det er så galt med innleggene til Sjur må du imötegå de,og ikke slenge ut nedlatende ting til andre.Patetisk er en underdrivelse

Jeg vet ikke om det er dumhet eller lesevansker som gjør at enkelte ikke får med seg hva jeg skriver.

Men det er jo galt, det du skriver. Stort sett fra ende til annen. Å forstå en undersøkelse som sammenlikner “end of life care” med kvaliteten på eldreomsorg er toppen hittil.

Og å regne sykmeldte som del av “utenforskapet” er ren demagogi. Jeg brakk ankelen og var delvis sykmeldt i april. Slik høyresida forsøker å regne, var jeg da “utenfor arbeidsmarkedet.” Og mye verre, en i familien fikk for en tid siden kreft og havnet på rehabiliteringspenger. Også “utenforskap” i følge høyresidas demagogi. Slikt tull er det du bærer ut i verden.

Hovedårsaken til at høyresida maser med de 600.000 “utenfor” er naturligvis fordi man vil ha sosiale ordninger som “oppmuntrer til arbeid” og “fleksible arbeidskontrakter”, på godt norsk dårligere trygdeordninger, svekkelse av arbeidsmiljøloven og flere midlertidige ansettelser.

Håplöst tilfelle.Jeg ser en sint person foran pcen

Vi kan godt snakke om håpløst tilfelle Lars. Du må ikke komme her og snakke om trakassering da det var du som påstod at jeg onanerte når jeg skrev innlegg. Bildet ditt lyser pensjonist men jeg kan være blendet.

Sjur. Nå må du slutte med svada svada språket ditt. Det er ingen feil med hva jeg skriver – dette kommer fra Economist Intelligence Unit (EIU) som har evaluert 40 land i forhold til eldreomsorg. De er mer seriøs enn det du noen gang kommer til å være.

Norge har generelt gode og rimelige helsetjenester sammenlignet med for eksempel USA som selv etter president Obamas helsereform ligger et godt stykke etter Norge i forhold til helsetilbud. Men til tross for økonomisk velstand og et helsetilbud til alle, ligger vi ifølge EIU etter for eksempel USA i omsorg for de gamle og syke. Tenk det ?

Sjur – du er et håpløst tilfelle. Still deg i samme kø som Lars. Du er vel av den formening at DET SKINNER av norsk eldreomsorg i 2010. Tidligere partisekretær i AP er uenig med deg – han gremmes !

På noen områder ligger viktige uløste problemer i mange av kommunene, mens andre man på andre områder ser ut til å ha funnet fram til gode løsninger. Svarene på spørsmålene om hvor mye penger vi skal bruke på kommunale omsorgstjenester, hva slags tjenester vi skal tilby, og hva som må til for at vi skal si oss fornøyd med tilbudet, er i stor grad knyttet opp mot politiske prosesser. Vi har ulike forestillinger om hvor langt det offentliges ansvar strekker seg, og hva som må til for å kunne fastslå at vi dekker et behov på en god måte.

Vi pøser på med penger men fremdeles er det opptil 2 års ventetid for de eldre. AP-kommune må legge ned 35 sykehjemsplasser fordi de ikke har penger – pengene har gått til barnehageutbygging. Har denne kommunen krevd inn nok skattepenger fra huseiere – har kommunen brukt alt verktøy i verktøykassa.

Martin Kolberg – Tidligere partisekretær i AP er uenig med deg – han gremmes ! Jeg vil nå si at Martin er mer seriøs enn deg – eller er du uenig i det også Sjur?

Det finnes nesten ingen offentlig eldreomsorg i USA, Stig. I Storbritannia må omtrent 45.000 eldre selge boligene sine hvert år for å finansiere opphold på sykehjem. Legg ut linken til undersøkelsen du viser til. Rangeringen din er helt lik en undersøkelse om terminalpleie for døende. Det er noe helt annet enn eldreomsorg.

Nå vet jeg ikke hvor du vil når du sier at 45.000 eldre i UK må selge boligene sine hvert år for å finansiere opphold på sykehjem. Her på berget må de eldre betale 80-90 prosent av intekten sin. Om du har 1 kroner eller ti millioner er prosentsatsen akkurat den samme.

Du må logge deg på Economist Intelligence Unit (EIU) for å lese rapporten

Når det kommer til linken du viser til står det: Mange nordmenn frykter for at hjelpe- og pleietjenester skal svikte på det rent pleiemessige. Samtidig som vi har en forventning om nødvendig pleie og omsorg fra det offentlige, er det en tydelig usikkerhet hos mange på om det offentlige klarer oppgaven. 80 prosent mener at bemanningen i omsorgstjenesten er så dårlig at det går ut over kvaliteten i tilbudet til brukerne.

Med rette er frykten reel – Martin Kolberg gremmes over forholdene og mener at det må gjøres noe så snart som mulig. Spørsmålene om hvor mye penger vi skal bruke på kommunale omsorgstjenester, hva slags tjenester vi skal tilby, og hva som må til for at vi skal si oss fornøyd med tilbudet, er i stor grad knyttet opp mot politiske prosesser. Norge er blant de land som bruker mest penger – ikke bare i eldreomsorg men også i skoleverket. Trekker vi paralleller ser vi at vi ikke får så mye ut av hver kroner vi spytter inn. Alle ser at disse politiske prosessene fra den rødgrønne regjering må evalueres som igjen betyr at politikken har spilt fallit.

De rødgrønne politiske prosessene om å slå sammen små kommuner vil forverre tilbudet til de eldre.
Det er avdekker betydelige forskjeller i den eldreomsorg som tilbys i landets kommuner, både når det gjelder ressursene som settes inn – hvor mange som mottar tjenester og kvaliteten på omsorgen. Det er de minste kommunene som gir mest eldreomsorg. Det betyr å slå sammen små kommuner til å bli større vil gå utover tilbudet til de eldre.

Ja – dette er politikk og de Rødgrønne ønsker å gjøre det på denne måten uten at det er til det beste for folk flest. Martin Kolberg er en intelligent mann som ser en politikk som er feilslått – han tør å si i fra. Det du kan gjøre er å støtte ham :)

Du får legge ut linken og tittelen på rapporten, Stig. Ellers er det bare rent tøv (igjen). EIU legger ut pressemeldinger for alle undersøkelsene sine, og det finnes ingen slike rangeringer blant pressemeldingene fra 2004. Bare en rangering som tilsvarer din for kvaliteten på terminal pleie, som faktisk er det du refererer til når du først nevner denne rapporten. Det er fullstendig idiotisk å bruke dette som en indikator på kvaliteten på eldreomsorgen.

De fleste er enige i at det er forskjell på å vært nødt til å selge huset sitt for å finansiere opphold på sykehjem og å måtte avgi hoveddelen av pensjonen. Eller slett ikke ha noen pensjon eller noe sted å gjøre av seg, slik som svært mange eldre i USA har det.

I en kommentar lengre opp sier du at det finnes nesten ingen offentlig eldreomsorg i USA. Hva gjør nå det så lenge de leverer varene mye bedre enn det Norge gjør ? Norge har en offentlig eldreomsorg som vi selv er med å betale – i tillegg har vi skyhøye egenadeler. Sosialistene har en slik aversjon mot alt som heter privat at det er påtide å tenke nytt. Faktisk er Sosialistisk venstreparti på gli og vil tillate private.

Hvis de eldre i Norge kommer på eldrehjem prøver de i det lengste å beholde hjemmet sitt. De bruker egne oppsparte midler til å betale avgifter mm. Hvis det ikke går i lengden tilfalller det meste av verdien på huset til den norske Stat. Akkurat som du sier at 46.000 i UK må selge huset sitt Det er ikke stor forskjell her

I disse dager har sosialistene vedtatt at det skal være forskjell på kloke og mindre begavede personer. Kommuner med sistnevnte personer skal få mindre penger , dvs Sarpsborg vil få 11 millioner kroner mindre. Det virker som frihet og likhet ikke gjelder når vi har en rødgrønn regjering.

Du sier hele tiden at jeg farer med tøv. Du må lytte mer til din AP-kamerat Martin Kolberg – vi to er enige – vi gremmes over norsk eldreomsorg. Jens sa at eldreomsorgen skulle skinne før han gir skattelette til de rike. De rike er blitt rikere og fattige blitt fattigere under den rødgrønne regjering.

Om 20 år er det 1 million eldre mennesker i Norge. Tallet eskalerer hvert år etter dette. I dag har vi 3000 eldre mennesker i kø som betyr 2 års ventetid. Kommuner legger ned eldrehjemsplasser til fordel for barnehager. Så kommer den rødgrønne regjering – de som har aversjon mot alt som er privat – og sier at innen 2015 skal alle som trenger det få plass på et eldrehjem. De snakker på en måte som å pisse i buksa for å holde seg varm. Til dags dato har vi en regjering som er så tannløs og tafatt at det ikke ligner grisen.Ikke har vi gratis tannhelsetjeneste og sånn kan det gå

.

Det var rapporten du viste til, Stig. Lenke, tittel. Har du ikke det, koker dette bare ned til rør og synsing.

Jeg har sagt hvor du kan lese teksten. Nå kan du heller begynne å diskutere om du er enig med din partikollega – Martin Kollberg – om hans syn på norsk eldreomsorg. Han gremmes – gjør du ?

Du kan som vanlig ikke dokumentere noenting og forstår ikke engang selv det stupide i påstander om at eldreomsorgen skulle være bedre i UK og USA. Antakelig kan du ingenting om helsesystemer eller velferdssystemer i andre land. Da er det liten vits i å diskutere med deg. Ciao.

Han kan heller ingenting om vårt.

Dere to kan jo prøve å bortforklare hva Martin Kolberg synes om norsk eldreomsorg.

Dere snakker og snakker uten å dokumentere / vise hvor det står at Norge er best på eldreomsorg – eller tilbakeviser mine påstander. Dere er bare kun to nikkedukker for en fallende regjering. Det er ikke rart at Høyre og FrP har tilsammen 52 prosent av stemmene på siste meningsmåling. Folket har talt – de ønsker ny regjering

Morn`a Sjur !

Jeg kan ikke se at utlandet har hatt noen stor innvirkning på norsk eldrepolitikk, og bra er nok det. Derimot har utlandet hatt stor innvirkning på FrP,s eldrepolitikk. Må bare få lov til å minne dere på " Aktiv dødshjelp" som var en av fanesakene FrP kjørte fram i valgkampen i 2009.
På minkfarmene avliver de dyra ved bruk av eksos, reven blir avlivet ved hjelp av strømstøt, men hva slags metode FrP skulle bruke for å avlive eldre mennesker, ja kanskje du Stig E vet det?
53 årige Roger Kusch var fra 2001 til 2006 omstridt justisminister i delstatsregjeringen i Hamburg. Han har innrømmet å ha bistått eldre ved 5 selvmord, og for hvert tilfelle tok han 65600 kr i honorar .
Det siste utspillet til FrP nå er jo dødsstraff. FrP ser mulighetene til profitt der vi andre gremmes!!!

Dine sosialistiske kamerater er uenig med deg. De mener at vår velstand kommer av eksport – import med utlandet. Er det ingen som vil kjøpe våre produkter får vi ikke penger til vår velstand og eldrepolitikk. Men de eldre får mindre velstand så du har kanskje rett du også ? Du må huske at det er AP – SV og SP som styrer landet med sin politikk

Jeg får si som Martin Kolberg (AP) Jeg gremmes :)

Jeg refererte til en god og ryddig Sintef-rapport om eldreomsorgen i Norge i komparativt perspektiv lenger oppe. Du har ikke kommet med noen verdens ting annet enn fullstendig misvisende påstander om hva som finnes på Ec Intelligence Unit. Morna.

Du som forsker – eller om det er deg – vet at slike forskningsresultat kan tukles med å få det resultat du selv spør etter. Det er forskjell på en forsknoingsrapport og det virkelige liv – jeg holder meg til det sistnevnte.

Om du ikke vil vedgå at din kamerat Martin Kolberg gremmes over norsk eldreomsorg er opp til deg. Du lukker bare øynene. Du lukker vel også øynene for at regjeringen gir mer penger til de med utdannelse enn fattige/ingen utdannelse, ref. Sarpsborg.

Hvordan bortforklarer du at Martin Kolberg gremmes over norsk eldreomsorg. Hvorfor er det noe han og vi andre vet – men ikke du – som din Sintef rapport utelukker ? Det er det store spørsmålet – ikke alt det andre du kommer med.

Norsk eldreomsorg er nok mye bedre enn sitt rykte. Fra opposisjonen med FrP i føringen kommer det jo ikke annet en sure oppstøt. Sure oppstøt er FrP,s varemerke!!

Man kan studere den jevne økningen av ressursbruk i den norske eldreomsorgen fra det tidlige 90-tallet til 2009 i denne tabellen

Annonse