Ny meningsmåling bekrefter nok en gang at AP og de R/G er i soleklart mindretall hos den norske befolkning!

Nok en gang kommer det en meningsmålig som bekrefter at AP og de R/G er i solid mindretall hos den norske befolkning! Med slik manglende troverdighet til denne regjeringen ser det virkelig ut til å gå mot en spennnende kommunevalg til høsten! Jf Høyre landets største parti i ny måling
Nær tre av ti velgere sier de vil stemme på Erna Solberg.

Valgforskerne som Nationen og Klassekampen har snakket med, sliter med å forklare den markerte tilbakegangen for Frp i januarmålingen som Norfakta har gjennomført for de to avisene.

Lei av Siv?
Verken Hanne Marthe Narud ved Universitetet i Oslo, Frank Aarebrot ved Universitetet i Bergen eller Anders Todal Jenssen ved NTNU er i stand til å finne enkeltsaker som kan ha forårsaket Frp-fallet med 4,7 prosentpoeng til 21,9 prosent oppslutning.

Todal Jenssen peker på slitasje som en mulighet:

- Folk er kanskje gått trøtt på Siv Jensen. Når alt er like sjokkerende og akseptabelt, kan folk gå lei, sier han til Klassekampen.

Høyre i tet
For Høyres del fører en fremgang på 2,7 prosentpoeng til 28,2 prosents oppslutning til tetposisjonen i det norske partilandskapet. Partileder Erna Solberg vil likevel ikke sprette champagnen som følge av denne målingen.

- Jeg vil se flere målinger før vi kan si om dette er en trend. Jeg kan ikke se noen politiske grunner til at Frp skulle gjøre det dårligere, sier Solberg til Nationen.

Rødgrønn fremgang
Samtlige av de tre rødgrønne regjeringspartiene går fram fra forrige måned, men kun SVs byks på 2 prosentpoeng til 6,9 prosent er utenfor feilmarginen i målingen.

Ap øker 0,7 prosentpoeng til 27,6 prosent. Samme økning har Senterpartiet, fra 4,2 til 4,9 prosent oppslutning.

Blå-blått flertall
Den rødgrønne fremgangen ville gitt 69 mandater på Stortinget dersom målingen hadde vært valg. Det er fem flere enn i desember, 17 færre enn ved valget og 22 mandater under det Høyre og Frp ville fått samlet.

Med henholdsvis 50 og 41 stortingsrepresentanter til Høyre og Frp, ville de to høyrepartiene kunnet danne regjering uten hensyn til andre partier.

Sentrum sliter
Også i denne målingen sliter sentrumspartiene.

Venstre faller 0,4 prosentpoeng fra desember til 3,5 prosents oppslutning, mens KrF går tilbake 0,3 prosentpoeng til 4,2 prosent.

Rødt synker 0,3 prosentpoeng til 1,7 prosent, noe som ifølge mandatberegningsprogrammet Celius ville gitt en representant på Stortinget. Kategorien Andre har 0,5 prosentpoeng tilbakegang til 1,1 prosent. (NTB)

Vist 146 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Selvfølgelig er det borgerlig flertall nå. Hvem vil bli assosiert med korrupsjon på venstresiden ?

Annonse