Katastrofal tilbakegang for AP i ny meningsmåling!

I måned etter måned viser velgere i Norge katastrofal liten tillit til regjeringspartiet AP! Jens Stoltenberg leder partiet til nedgang og mistillit som ingen partileder før han i AP! Hvor lenge holder han dette – og hvor lenge kan partiet finne seg i en slik ledelse med løftebrudd etter løftebrudd??? Jeg bare spør..?

Knallmåling for Høyre
Over 30-tallet i den beste målingen for partiet på ti år

Høyre får over 30 prosents oppslutning i den siste målingen som TNS Gallup har gjort for TV 2. Ikke på ti år har partiet sett et så høyt tall, en framgang på 2,9 prosentpoeng.

Høyre er med sine 30,1 prosent langt større enn Arbeiderpartiet som får støtte av 25,3 av de spurte, en tilbakegang på 1,6 prosentpoeng. For tredje måned på rad er Høyre større enn Ap hos TNS Gallup.

Frp går mest tilbake med 1,9 prosentpoeng til 19,7 prosent. For første gang siden oktober 2007 faller partiet under 20-prosentgrensen. Et stortingsvalg basert på disse tallene ville ha gitt Høyre 51 mandater og Frp 34, til sammen et knappest mulig flertall på 85 mandater.

Sp gjør sin beste måling siden desember 2007 og får 6,3 prosent, en framgang på 0,9 prosentpoeng. SV får 6,0 prosent, det samme som måneden før. Venstre går svakt tilbake og noterer 5,0 prosent, mens KrF nå er minst blant stortingspartiene med 4,6 prosent, en framgang på 0,5 prosentpoeng.

Vist 228 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Mye er ikke som det ser ut til å være! :)

Det er merkelig hvor stabil velgermassen i Norge egentlig forholder seg. En gang AP, så alltid AP. Turbulente saker som “monstermastene” i Hardanger skulle egentlig rammet hele den rødgrønne regjeringen. Så ser vi at SV som “miljøpartiet” står stabilt, mens bondepartiet SP gjør det bedre enn på lenge. Det betyr at missnøyen, om det er det, rammer regjeringen på ulike måter. At Høyre gjør det bra er ikke overaskende. Sindige og rolige Erna, sier ikke mer enn det hun må si i turbulente debatter, og det skårer hun stort på.

Man så dette fenomenet også før siste stortingsvalg,nøyaktig samme tendens,men da også med FRP i teten.ALLE ventet regjeringsskifte i og med at meningmålingene da var entydige,men velgerne ville det ikke slik.
Meningsmålingen den gang var ikke å stole på,men hva kan man vente,når 1500 mennesker skal representere hele Norges befolkning,hva meninger angår.

Meningsmåling er akkurat det….Meningsmåling. Valg er valg

Monstermastene tror jeg ikke så mange tar inn over seg,bortsett fra lokalbefolkningen i Hardanger,og
naturforkjempere. I Bergen er de vel sjeleglad for forsyningssikkerheten de får.

Uansett kommer det nok en eller annen reaksjon fra de kommunene ved kommunevalget.Regjeringsslitasje må vel også påregnes utover,da dette er et velkjent fenomen,uansett hvem som regjerer.

Jeg er ingen fagmann, så jeg bare spør..Hvorfor blir det dyrere å senke kablene ned i vann, fremfor å strekke de over fjorden? Bare spør. Noen som kan gi svar?

Lengre vei,dyrere kabler,mer arbeid osv osv

Annonse