Det offentlige er verst når det gjelder vikarenes arbeidsforhold

I en undersøkelse har Arbeidstilsynet funnet ut at offentlige institusjoner skiller seg klart ut som det desiderte verstingen når det gjelder vikarenes arbeidsforhold. Daglig blir det begått systematiske brudd på arbeidstidsbestemmelsene. I helsesektoren, hvor stat og kommune er de desidert mest dominerende aktørene, skiller seg klart ut som versting.

Arbeidstilsynet har fått inn dokumentasjon fra helseforetakene og mange av landets kommuner. Allerede nå er det kommet inn mye som Arbeidstilsynet karakteriserer som alvorlig. Det mest graverende er tilfeller med ubetalt overtid. Ja det stemmer. Det offentlige betalte ikke overtid !!!

Det Arbeidstilsynet har funnet mest av i det offentlige er en systematisk praksis med doble vakter, hvor vikarer jobber opptil 14 timer i døgnet over langt tid.

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm erkjenner at staten og kommunene har en vesentlig del av ansvaret, og varsler strengere kontrollrutiner i arbeidsmiljømeldingen som skal legges fram etter sommeren. Den endelige rapporten fra den omfattende tilsynsrunden blir neppe klar før til høsten.

Det har vært mye bråk rundt Adecco-saken og privatisering. Nå viser det seg at det offentlige selv er den største syndebukken. Flere partier med bl.a Arbeiderpartiet og SV med hjelp av LO gikk høyt ut og sa NEI til vikarbyrå. Hvor høyt ut vil de samme gå ut denne gang ? Skal vi legge ned det offentlige ?

Jeg er ganske frustret over sosialistene som hele tiden retter pekefingeren mot alle andre. Har de glemt ordtaket : Gjør som jeg sier IKKE som jeg gjør ?

Vist 588 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Du peker på et kjempeproblem her, StigE! Bra!

LO og Arbeiderpartiet forteller det norsk folk at det er de private som gjør feil – og derfor bør vi få disse bort. Det er hyggelig lesing , selv om det ikke er det. Misforstå meg rett. Det offentlige er verst når det gjelder vikarenes arbeidsforhold. De som anklager de private spytter i motvind. Nå kommer det som en stor spyttklyse i retur.

Dette viser helt klart hvor viktig Arbeidstilsynets kontroller er. Både i offentlig og privat sektor. Arbeidstilsynet er forøvrig en statlig etat, underlagt Arbeidsdepartementet Som nok enhver regjering vil måtte forholde seg til. Både de med og de uten Arbeiderpartiet og LO. :-)

Greit nok at Arbeidstilsynet kontrollerer men hva hjelper det når de rødgrønne ønsker å få bort de private ?

Forskjellen på å ha et OPS-samarbeid eller ikke er at man kan gi sanksjoner til et privat foretak om dem bryter loven, lik det man gjorde med Adecco i Oslo.

Imidlertid når det kommer til det offentlige er det mye vanskeligere å gi sanksjoner, samt at det er mye vanskeligere at sanksjonene får varige følger. Det er dette sosialistene støtter!

Kommentaren min var kun ment som informasjon, intet annet.:-)

Jeg svarte bare at det er vanskeligere å sanksjonere mot det offentlige – det er dette sosialistene støtter

En sanksjon kan være så mangt det, til og med en godkjenning.:-)

Ikke i denne debatts sammenheng! :-)

Uten å ta standpunkt til vikarers arbeidsforhold, men – denne “diskusjonen” viser svakhetene ved ropert- funksjonen. Denne diskusjonen foregår utelukkende ved hjelp av aktører som ikke er hjemmehørende i Sarpsborg. Dett er en uting.

Du er en slik “Tuppen og Lillemor” du Bjørn M

Du er en slik “Tuppen og Lillemor” du Bjørn M

Dersom du tar deg umaken å lese innleget mitt en gang til, Stig E, så var det IKKE et personangrep, men en kritikk mot ropertsystemet.
Du liker tydeligvis personangrep.

Kan du egentlig sangen om Tuppen og Lillemor ?

Sangen?
Mener melodien? eller mener du kanskje Philip Wingats tekst fra 1894?

I don’t want to play in your yard,
I don’t like you anymore,
You’ll be sorry when you see me,
Sliding down our cellar door,
You can’t holler down our rainbarrel,
You can’t climb our apple tree,
I don’t want to play in your yard,
If you won’t be good to me

Ja – stemmer det :) Funker den dag i dag

Kan du egentlig sangen om Tuppen og Lillemor ?

Men du klarte ikke å ta til deg Bjørns hentydning til personangrep, Stig E.

Jeg svarte Bjørn og hans innlegg – Denne diskusjonen foregår utelukkende ved hjelp av aktører som ikke er hjemmehørende i Sarpsborg. Dett er en uting.

Samme hva du kaller det Gråtass. Bjørn ønsker ikke debatanter inn i hans Sarpsborg – derfor Tuppen og lillemor.

Eksempel på en hode- og ansiktsløs blåmørkeblå, som ikke tør fremstå med sin sanne identitet i det offebtlige rom!

«Jeg er ganske lei hode- og ansiktsløs blå/mørkeblå, som ikke tør fremstå med sin sanne identitet) som hele tiden retter pekefingeren mot alle andre. Har de glemt ordtaket: Gjør som jeg sier, IKKE som jeg gjør?»

Samme hva du kaller det Gråtass. Bjørn ønsker ikke debatanter inn i hans Sarpsborg – derfor Tuppen og lillemor

Neida, Stig E, ærlige debattanter ønskes velkommen på Sarpeliv, men spammere som deg vil vi ikke ha.

Eksempel på en hode- og ansiktsløs blåmørkeblå, som ikke tør fremstå med sin sanne identitet i det offebtlige rom!

En “rødbrun bedreviter” som uttaler seg..?

Bra Kurt-Johnny Olsen. Endelig har du kommet ut av skapet. Det er en stor ære når du vil bruke tid på meg. Det betyr at det stikker et eller annet sted – og da vil jeg fortsette med dette. Takk for oppmerksomheten !!

Eksempel på en hode- og ansiktsløs blåmørkeblå, som ikke tør fremstå med sin sanne identitet i det offebtlige rom!

«Jeg er ganske lei hode- og ansiktsløs blå/mørkeblå, som ikke tør fremstå med sin sanne identitet) som hele tiden retter pekefingeren mot alle andre. Har de glemt ordtaket: Gjør som jeg sier, IKKE som jeg gjør?»

Denne Olsen treffer jo virkelig midt i ryggraden til også de R/G med dette da! ler

Kaos Olsen er et godt eksempel på en hode- og ansiktsløs, som ikke tør fremstå med sin sanne identitet i det offentlige rom! Denne Kaos Olsen er et familiemedlem av Kurt-Johnny Olsen og da er alt greit. Så lenge det er innen familien er det greit men ukjente ikke. Gjør som jeg sier, IKKE som jeg gjør?

Annonse