AP og R/G lurer velgerne nok en gang! Matmomsen økes!

Det som lekkes kanskje bevisst ut fra neste års statsbudsjett tyder på at AP og de R/G i regjeringen nok en gang legger opp til å lure norske velgere nok en gang! Skatter “fryses”? men avgifter økes for å øke statens inntekter – men vil vi egentlig finne oss i det ved neste valg? Jeg bare spør?
De som fortsatt er så heldige å bo i nærheten av svenskegrensen vil nok en gang ha den store fordelen av å kunne handle i Sverige med sine langt billigere varer – så de som stort sett betaler for nok et løftebrudd er stort sett de på Vestlandet, langs kysten i Trøndelag og i Nord-Norge som har liten mulighet til helgehandel over grensen! Tragisk egentlig å se virkningen av dette nye løftebruddet! Jf
- Matmomsen økes nok en gang

Regjeringen øker momsen på alle matvarer i statsbudsjettet som legges fram torsdag.

Matmomsen økes fra 14 til 15 prosent, sier sentrale kilder til NRK.

Sist gang matmomsen gikk opp var i statsbudsjettet 2007. Da gikk den opp fra 13 til 14 prosent, til sterke protester fra både Senterpartiet og bondeorganisasjonene.

Vist 225 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Om ikke lenge, begynner de vel med harryskatt på svinesunsbroen også.

Det må jo være jævlig for Ap, at noen kan få handlet billig på Svinsund.

Spectator.

På torsdag legges statsbudsjettet frem. Stoltenberg har sagt det skal bli en dyd og si nei.
Samtidig kommer det nok enda fler økninger på avgifter.
Samtidig vil det kreves 15% egenkapital for og få kjøpt bolig.
Det er dagens barnefamilier som lir mest under de rød-grønne.
Det er dagens ungdom og barnefamilier, som er mest lurt.

Regjeringen skal også ha planer om å avvikle sykefradragsordningen som gir kronisk syke rett til skattefradrag for store utgifter til medisiner, egenandeler og hjelpemiddler.

Oljen som ble funnet utenfor Stavanger var vel ikke nok, De pengene brukes vel til å kjøpe halve verden.

Neste år, får jo kommunene en milliard mindre i tildelte middler.

Det er bra, for slik sløsing, har ikke Jens råd med.

Som vanlig, blir det de gamle og syke ,som får stå bakerst i suppekøen.

Det er meget forunderlig at de delvis faktiske kostnadene som kronisk syke og uføretrygdede hadde til å kunne få skattefradrag for på selvangivelsen med bekreftelser fra behandlende leger m m og med kvitteringer som delvis langt overstiger dette skattefradraget også – at det nå inndras. De må nå søke det offentlige om støtte til medisiner etc. og med så lang saksbehandlingstid som man har i NAV er dette å regne som ren inndragning og som Knekten sier ovenfor at det er de syke og gamle som igjen tappes for ekstra midler. Utrolig at det skjer fra denne AP og R/G regjeringen – men føyer seg nok en gang inn i rekken av løftebrudd på løftebrudd! Tragisk men sant! Dessverre!!!

Det har skjedd en dreining fra skatt på inntekt til skatt på forbruk de siste 30 årene. En betaler relativt mindre i inntektsskatt og altså mer i avgifter, feks mva, dokumentavgifter, invisteringsavgifter, el-avgifter, bomveier…. Tro hvis politikerne hadde like stor kreativitet på å skape et bedre samfunn!

Skatteinngang er en tillitsavtale mellom folket og politikerne, vi må se at skattene er nødvendige for at vi ikke skal hate dem, men jeg tror vi nå er i en gråsone, hvor skattetrykket i form av ikke inntektsbasert skatt er i ferd med å bli for stort.

La oss se på mva: En eter seg aldri mer enn mett. Forskjellen i utgifter på mat mellom en sosialhjelpsmottager og en mulitmilliardær er derfor rimelig lite. For milliardæren vil denne avgiften være peanøtter, men for en tobarnsfamilie med lav inntekt betyr disse 30000 en betaler i mav på dagligvarer enormt. Mva på matvarer er derfor usolidarisk i forhold til inntektsskatt, men er ikke vi styrt av en regjering hvor to av partiene har tapesert valgprogrammene med ordet solidaritet?

Svenske kjøpmenn gleder seg virkelig nå! Jf fra Hegnar.no -

Casher inn på økt matmoms

I morgen vil regjeringen foreslå ny økning i matmomsen. – Du kan si det er en fordel for oss, sier adm. dir. Fredrik Jakobsson i EuroCash til HegnarOnline. Han har – nær sagt naturligvis – sunnmøringer på eiersiden.
Artikkel av: Odd Steinar Parr ( HegnarOnline – 05.10.11 14:20)

Del på: Facebook Twitter Tips en venn Skriv ut Relaterte artiklerHøyere moms – mer til pendlerne Betydelige endringer i bilavgiftene – Høyere moms på mat Lekkasjer før statsbudsjettet som legges frem i morgen tyder på at matmomsen økes fra 14 til 15 prosent. i så fall vil Stoltenberg-regjeringen har skrudd opp matmomsen hele fire prosentpoeng siden de tok over makten.

Dette har gjort den samme regjeringen populær i dagligvarehandelen på svensk side av grensen.

- Kan si det er en fordel for oss
- Vi har ingen tall på hva økt matmoms betyr i økt omsetning, men at det er en fordel for oss kan en si, sier adm. dir. Fredrik Jakobsson i dagligvarekjeden EuroCash til HegnarOnline.

- 1 prosent momsøkning høres selvfølgelig ikke så mye ut, men utslaget på hele varekurven betyr jo litt for konsumenten. Men like viktig som prisøkningen er at alle typer statlig intervensjon i markedet gir et veldig fokus på grensehandelen. I tillegg spiller valutaendringer inn, legger han til.

Effekten på prisene i norske butikker er ikke voldsom, men dagligvarehandler Cesar Sibauan i Svinesund sa nylig til NRK at den psykologiske effekten vil få folk til å handle enda mer enn før.

Vil EuroCash gjøre noen grep når norsk matmoms øker ytterligere, i form av kampanjer/tilbud?

- Vi pleier ikke å gjøre noe spesielt når sånt skjer, da oppmerksomheten på dette blant våre kunder allerede er høy. Om denne momsøkningen i seg selv ikke vil gi voldsomt utslag i salget, vil den mer befeste grensehandelens posisjon, og forskjellene mellom Norge og Sverige, sier Jakobsson.

- 2012 blir vårt store år
EuroCash er en kjede med 5 butikker ved svenskegrensen, nærmere bestemt Svinesund, Charlottenberg, Töcksfors, Åmål og Strömstad. Den fokuserer nesten utelukkende på grensehandlende nordmenn.

I 2009 omsatte kjeden for 800 millioner svenske kroner, med et resultat før skatt på 22 millioner svenske kroner.

I fjor endte omsetningen på 856 millioner svenske kroner, mens resultatet for skatt ble 38 millioner svenske kroner.

Ser dere milliarden i år?

- Det er avhengig av hvilke tall du ser på, men i Sverige inkluderer vi momsen, og slik sett vil vi nå milliarden (svensk matmoms er på 12 prosent, journ. anm), sier Jakobsson, som ikke tør spekulere i hva som vil ligge igjen på bunnlinjen.

- Men det er 2012 som blir vårt store år, fortsetter EuroCash-sjefen.

70 prosent nordmenn
Da skal kjeden åpnes to nye butikker. Én i Töcksfors og den andre trolig i Charlottenberg.

- I tillegg vil Sveriges største systembolag åpne rett ved vår butikk i Strömstad, og det vil endre forutsetningene der kraftfullt, sier Jakobsson.

Direktøren anslår at kundemassen i EuroCash fordeler seg med 70 prosent nordmenn og 30 prosent svensker.

- Og andelen nordmenn øker stadig, sier Jakobsson

Annonse