Finansieringen av de kommunistiske partier og partitopper i Norden ...

Nok en gang kommer det viktige historiske avsløringer av den fordekte finansieringen av de nordiske kommunistpartiene og partitopper til syne – og denne gang i Danmark. En vil selvsagt også da tro at noe tilsvarende også skjedde i Sverige og ikke minst i Norge også! Norge er jo kjent som en viktig del av Nordflanken i Nato etc – og det er god grunn til å tro at slik fordekt finansiering av venstreradikal og kommunisme også skjedde her! Jf fra nyhetene i Aftenposten

Hevder dansk sosialist-politiker fikk millioner fra Sovjetunionen

Den danske politikeren Ole Sohn mottok flere millioner kroner fra Sovjetunionen mellom 1987 og 1990, hevder mannen som førte regnskap med Moskvas hemmelige overføringer.

Sohn er i dag medlem av Socialistisk Folkeparti og satt som statsråd i regjeringen inntil nylig.

Det er Jyllands-Posten som skriver at Sohn, som var leder av Danmarks Kommunistiske Parti fra 1987 til 1991, personlig fikk flere millioner kroner i kontanter.

Avisen har intervjuet Vladimir Versjinin som førte regnskap med hemmelige pengeoverføringer fra Sovjetunionen til kommunistpartier i Vesten fram til 1990.

- Jeg førte Sohns navn inn i protokollen på bakgrunn av et kodet telegram fra KGB. Der sto det at Sohn hadde mottatt pengene, sier Versjinin.

Ifølge de håndskrevne protokollene mottok Ole Sohn nesten 6,5 millioner danske kroner.

Sohn har i 20 år nektet for å ha mottatt penger fra Moskva. Historikeren Kurt Jacobsen mener det nå er vanskelig å tro på ham.

- Troverdigheten hans i denne saken kan neppe bli mindre, konstaterer Jacobsen.

Ole Sohn har ikke svart på henvendelsene fra Jyllands-Posten.

Vist 150 ganger. Følges av 2 personer.
Annonse