Ny kjempeskrell for AP og de R/G ...

Igjen og igjen kommer det meningsmålinger som varsler kjempeskreller for spesielt AP og også de R/G som sliter stort med sperregrensen! I Danmark som i Norge sliter nå sosialdemokratene de kaller seg med oppslutning og tillit hos velgerne – og Gucci-Helle og Armani-Jens har så liten tillit at de vil tape neste folketings- og stortingsvalg grovt på grunn av opplevd styringssvikt og mistillit! Ikke rart han planlegger exit fra politikken for egen del og nye internasjonale posisjoner – noe kanskje møtene med bl a Bill Gates synes tyde på??? Jf

Ny blåblå rekord på meningsmåling

Regjeringspartiene Sp og SV havner under sperregrensen sammen med Venstre.

Oslo (NTB): En ny meningsmåling gir Høyre og Fremskrittspartiet 102 mandater på Stortinget. Det betyr at de to partiene kunne overtatt regjeringskontorene uten støtte fra småpartier hvis dette hadde vært valgresultatet.

På målingen, som er utført av Norstat for NRK , havner både regjeringspartiene Sp og SV samt Venstre under sperregrensen.

- Aldri sett så høye tall for Frp og Høyre
– Jeg har aldri sett så høye tall for Frp og Høyre før, sier valgekspert og professor Bernt Aardal.

Målingen gir Høyre en oppslutning på 32 prosent, mens Frp får 20,4 prosent. Erna Solbergs parti går dermed fram med 1,8 prosentpoeng fra februar, mens Siv Jensens parti noterer seg for en framgang på hele 2,8 prosentpoeng.

Det gir de to partiene henholdsvis 62 og 40 mandater, slik at partiene ikke ville vært avhengige av Venstre og KrF for å vippe ut den rødgrønne regjeringen hvis dette hadde vært valgresultatet.

Ap faller med 3,1 prosentpoeng
Mest tilbake går Arbeiderpartiet, som faller med 3,1 prosentpoeng og havner på 27, 1 prosent. Regjeringskollegene SV og Sp går tilbake med henholdsvis 1,6 og 1,7 prosentpoeng. SV får en oppslutning på 3,9 prosent og Sp 3,5 prosent. Sp ville mistet alle sine elleve mandater og falt ut av Stortinget med et slikt resultat på valgdagen.

Valgforsker Aardal understreker at det er et stort sprik på meningsmålingene, spesielt for Frp som for tre uker siden bare fikk 10,9 prosents oppslutning på en måling utført av InFact.

Resultatene for de andre partiene på Norstat-målingen (med differansen fra februarmålingen i parentes): KrF 5,8 (1,4), Venstre 3,6 (-0,3), Rødt 0,8 (-0,6), MDG 0,9 (0,2) og andre 1,8 (+1,0). (©NTB)

Vist 155 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

De sletter innleggene. Ingen vits å skrive.

Hva slags virksomhetsbeskrivelse er det som slettes???

Jeg nevnte vel en gutt som fikk opphold i Norge på medias rødgrønne sjarmoffensiv nå foran valget. Og alle de andre 500 søte små som nå skal ha opphold som en presedens av dommen – inkl foreldre og søsken. Jeg nevnte vel også alle familiegjenforeningene som garantert vil komme. Pluss et lite estimat på hvor mange det blir til sammen om noen år.

Det kan synes som en god og lys gjerning. Hadde det ikke vært for den svarte slagskyggen av 80 mill flyktninger i verden. “Elefanten i rommet”.

Uansett om Høyre og FrP ikke vil være avhengig av V og KrF for å bestige maktens korridorer så er det folket som vil bli de store taperne under den politikken som da vil bli ført.
AP vil fortsatt leve i beste velgående med økende og stor oppslutning på meningsmålingene.
Økonomi styres ikke av naturlover, men av den politikken som til enhver tid vil bli ført. De rødgrønne har ført og fører en både ansvarlig og god økonomisk politikk, mens Høyre og FrP vil gi større makt til økonomiske interesser som multinasjonale selskaper og andre finansakrobater. Resultatet av en slik politikk ser vi ute i Europa. Folket lider, men de som har forårsaket krisa har ikke selv tatt noen lønnskutt. De omfattes ikke av sine egne anbefalinger. De har heller beriket seg på folkets bekostning.

De første kuttene i Høyre og FrPs politikk vil ramme de syke og arbeidsledige økonomisk. De benekter at så vil skje, men det ligger allerede i kortene de holder tett til brystet.
De borgelige partiene vil sannsynligvis tape valget dersom de går til valg på kutt i sykelønnsordningen. Derfor lar de fastlegene forberede befolkningen på hva som skal komme ved å la dem uttale seg politisk. Så kan de ta det etter at de har vunnet valget. Folket blir de virkelige taperne og ikke de rød grønne.

Uffda Niqab – dette ser virkelig ikke bra ut! I en meningsmåling i papirutgaven av Aftenposten på fredag ligger jo AP hele 11,5% ( 26,4%) bak H (37,9%) den 15 mars – og denne regjeringen som i dag ikke leverer må da kunne ta de meget klare signalene om at kursen må legges betraktelig om for å vinne tilbake velgere? Ikke sant? ler

På børsen lager de diagrammer over tendenser, da setter de inn to lange rette linjer i et diagram som viser en aksjes utvikling over tre år.

Hvordan ser Ap sin ut det siste året?

Ganske bratt nedover:

Ja, tall og meningsmålinger er interessant. Saken er at de dataene meningsmålingsinstituttene henter inn, blir behandlet ved såkalte vektfunksjoner. Det er forskjellige metoder for dette og bare av den grunn opererer meningsmålings-instituttene med forskjellige resultater. I det siste har det spriket mye fra institutt til institutt.

Tyder ikke det på at det er stor turbulens?

Annonse