Enda litt til om det kongelige APs og de R/Gs etstravagante ekselleringer!!! ...

Nok en gang innhentes spesielt AP og de R/G av avsløringer om meget utagerende og etstravagante ekselleringer innen egen transport langt fra og utover den virksomhet som angår den gemene norske hop og almue! Det skal virkelig bli godt å bli kanskje kvitt dem for en tid! Jf

Regjeringen har leid privatfly for over 83 millioner

Siden 2005 har en rekke departementer benyttet leiefly i inn- og utland. Sjekk hele listen her.

Nettavisen har de siste ukene innhentet informasjon om samtlige departementers bruk av leiefly og helikopter.

En fullstendig oversikt viser at 9 av 17 departementer har benyttet leiefly og helikopter for mer enn 83.8 millioner kroner.

Statsministerens Kontor (SMK) har alene brukt mer enn 35 millioner kroner på privat lufttransport.

Blant departementene som har høyest utgifter finner vi Utenriksdepartementet og Forsvarsdepartementet.

Utenriksministeren og utviklingsministeren har i perioden 2005 – 2013 (dags dato) flydd privatfly og helikopter for mer enn 42 millioner kroner.

Utenriksministeren har alene flydd for 31 millioner kroner. Den dyreste reisen ble gjennomført i 2005 og kostet over 1.3 millioner kroner.

Utenriksministeren har i tillegg hatt flere kostbare flyturer de siste årene. I 2012 skal blant annet daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre ha brukt nærmere en million kroner på å reise strekningen Oslo – Luxembourg – Kabul – Atyrau – Oslo.

I 2013 har utenriksminister Espen Barth Eide blant annet benyttet privatfly på strekningen Oslo – Baku – Chisinau – Oslo. Regningen endte da på 500.000 kroner.

Nettavisen har de siste ukene innhentet informasjon om samtlige departementers bruk av leiefly og helikopter. En fullstendig oversikt viser at 9 av 17 departementer har benyttet leiefly og helikopter for mer enn 83.8 millioner kroner. Statsministerens Kontor (SMK) har alene brukt mer enn 35 millioner kroner på privat lufttransport.

- Må behovsprøves
– Utenriksministeren har vanligvis 30-50 reiser i året av varierende lengde og varighet. I de aller fleste tilfellene benyttes ordinære rutefly, skriver underdirektør Frode Overland Andersen i Utenriksdepartementet i en e-post Nettavisen.

Han opplyser at bruken av leiefly er behovsprøvd.

- Det kreves eksempelvis en sikkerhetsmessig begrunnelse eller at reisen ikke vil la seg gjennomføre innenfor de tidsrammene som er til rådighet uten bruk av leiefly, skriver han.

Utviklingsministeren, som i likhet med utenriksministreren arbeider for Utenriksdepartementet, har siden 2005 benyttet privat lufttransport for 11,5 millioner kroner. Den dyreste reisen kostet 1,1 millioner kroner og gikk fra Ghana, Angola og Mosambik i 2011.

OM BORD: Statsminister Jens Stoltenberg smiler mens han forflytter seg mellom Norge og Russland i et fly leid for anledningen.

Disse har leid
Forsvarsdepartementet har siden 2005 benyttet privat lufttransport for nærmere 4,5 millioner kroner.

Den dyreste av flyreisene var en fire dagers rundtur i til Sudan, Etiopia og Afghanistan i 2011, som endte på totalt 1,1 millioner kroner.

Av de øvrige departementene som har benyttet privatfly eller helikopter, har samtlige hatt utgifter på mindre enn en halv million i løpet av perioden. De fleste reisene er innenlandsflyvninger:

  • Kommunal- og regionaldepartementet har flydd for 260.000 kroner.
  • Helse- og omsorgsdepartementet har flydd for 370.000 kroner.
  • Samferdselsdepartementet har flydd for 170.000 kroner.
  • Landbruks- og matdepartementet har flydd for 90.000 kroner.
  • Olje- og energidepartementet har flydd for 330.000 kroner.

- Må være hensiktsmessig
Ifølge seniorrådgiver Tor Borgersen ved (SMK), som godkjenner statsråders bruk av leiefly, er det anledning til å benytte leiefly innad i andre kontinent der hvor det vurderes som mest hensiktsmessig.

- Leiefly skal for statsrådene kun brukes i særlige tilfeller eller der det er mest hensiktsmessig, vurdert opp mot tid og kostnader, eller der det foreligger spesielle sikkerhetsmessige vurderinger. Andel av reisevirksomheten som foregår med leiefly i forhold til rutefly vil variere i tråd med disse vurderingene, skriver Borgersen i en e-post til Nettavisen.

Han vil ikke svare på hvor mange av søknadene om bruk av leiefly som godkjennes av SMK, hvor mange søknader avslås årlig eller hvordan SMK vurderer tilbudet i det norske rutenettet på innlandsflyvninger.

Vist 153 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Det var under et besøk på Stortinget jeg hørte begrepet: Det Kongelige Norske Arbeiderparti og fikk høre om all arrogansen de ble anklaget for. Det var ikke lite de hadde på rullebladet.

Jeg mener det etter hvert er en del som har mine “fotspor på ryggen”, men det huset er fullt av nedtråkkede. Tror det går med en del tid til å bekjempe Ap’s mange kamerater, kanskje mere enn til politikken.

De har bedrevet falskspill og taskenspill helt siden før siste krig – fordi det er ingen som har turt fortelle den egentlige og rene sannheten om det som har foregått! Den kongelige arrogansen til det partiet – er som den norske varianten av den nye putinismen i Russland! ler

I Putins Russland er det iskald kapitalisme som råder grunnen, og det er den samme kapitalismen Spectator
og hans lakeier her i landet ønsker velkommen.
Hvorfor ikke være ærlig å si det som det er, Spectakeltor?

Neida – Spectakeltor har ikke kallenavn eller psevdonym som så mange av de herskende ledere i dag som f eks Stoltenberg (Steklov) og Johnsen (Rik) fikk av gamle KGB som informanter i -80 årene slik det framkom i the Mitroshin-files! Ja faktisk den boken utgitt i England om dette – som ble nektet utgitt i Norge av AP og dets venner innen sikkerhetsmiljøet – eller??? Jeg bare spør..?

Enda en interessant informasjon – jf

Stoltenberg leide helikopter for 140.000 kroner – dro på Øygard-besøk

Kun få måneder før Vågå-ordfører Rune Øygard ble siktet for seksuelle overgrep, fikk han helikopterbesøk av statsministeren.

(Nettavisen): Ifølge Nina Braathen Hjortdal, bistandsadvokat for jenta som har anmeldt Vågå-ordføreren for seksuelle overgrep, fant noen av overgrepene sted i denne perioden.

18. mai 2011 fløy Statsminister Jens Stoltenberg i privatleid helikopter fra Trysil til Vågå.

En oversikt over statsministerens bruk av innleid fly og helikopter viser at reiseutgiftene under denne turen var på totalt 143.607 kroner.

Ifølge det offentlige programmet til Statsministerens kontor var et av hovedformålene med turen å åpne en barnekole i bygda der overgrepsdømte Rune Øygard var ordfører.

Etter å ha åpnet barneskolen i Vågå skal Stolteberg, ifølge programmet, ha møtt daværende ordfører Rune Øygard, samt andre ordførere fra Nord-Gudbrandsdalen for å diskutere lokalsamfunnsutvikling.

Rune Øygard er dømt for overgrep mot en mindreårig jente i perioden fra september 2009 til 1. september 2011, både i forbindelse med en rekke jobbreiser og i ordførerens bolig og hytter.

Nettavisen har de siste ukene innhentet informasjon om samtlige departementers bruk av leiefly og helikopter. En fullstendig oversikt viser at 9 av 17 departementer har benyttet leiefly og helikopter for mer enn 83.8 millioner kroner.

Nettavisen har de siste ukene innhentet informasjon om samtlige departementers bruk av leiefly og helikopter. En fullstendig oversikt viser at 9 av 17 departementer har benyttet leiefly og helikopter for mer enn 83.8 millioner kroner.

Bekrefter Øygard-møte
Etter Vågå-besøket dro Stoltenberg videre til Årdal.

Ifølge Sognavis besøkte statsministeren Årdal videregående skole. Her pratet han med elever og fikk med seg en t-skjorte med påskriften: «E harao paing», et dialektuttrykk, og betyr: «Jeg har da pengar».

Statssekretær Hans Kristian Amundsen (Ap) ved Statministerens kontor var med på turen i 2011. Han har følgende kommentar til Nettavisen:

- I Vågå stod statsministeren for den offisielle åpningen av nye Vågåmo skole, og deretter hadde han et møte med næringsliv og ordførere fra Nord-Gudbrandsdalen for å diskutere lokalsamfunnsutvikling, skriver Amundsen i en e-post til Nettavisen.

- Møtte han Rune Øygard på denne turen?

- I forbindelse med reisen til Trysil og Vågå møtte han ordførere, rådmenn og bedrifter fra kommunene i Nord-Gudbrandsdalen: Vågå, Lesja, Dovre, Sel, Lom og Skjåk.

TIDLIGERE ORDFØRER: Rune Øygard er dømt for overgrep mot en mindreårig jente i perioden fra september 2009 til 1. september 2011, både i forbindelse med en rekke jobbreiser og i ordførerens bolig og hytter.

TIDLIGERE ORDFØRER: Rune Øygard er dømt for overgrep mot en mindreårig jente i perioden fra september 2009 til 1. september 2011, både i forbindelse med en rekke jobbreiser og i ordførerens bolig og hytter.
Foto: Henrik Arneberg

I overgrepsperioden
– Det er i perioden det ble begått overgrep mot min klient, sier Hjortdal til Nettavisen.

Ifølge bistandsadvokaten har jenta truffet Jens Stoltenberg to ganger:

- Hun har fortalt at hun har truffet Stoltenberg to ganger, under en museumsåpning, og på kveldsmat hos statsministeren, sier hun.

Jenta som anmelte Rune Øygard for overgrepene gikk på skole i Skjåk.

Totalt har statsminister Jens Stoltenberg benyttet privatfly for 35, 4 millioner i perioden 2005 – 2013 (Januar og februar).

Annonse