AP og de R/Gs forskjellsbehandling av kommuner i Østfold! ...

AP og de R/Gs forskjellsbehandling av kommuner i Østfold – har gitt noen merkelige utslag! Jf

- Ufint besøksopplegg fra Regjeringen
HAR OPPLEVD DET SELV. – Da vår nåværende kulturminister besøkte Halden fengsel tidligere i år, kjente jeg ikke til besøket, før det stod i lokalavisen, sier Thor Edquist.

Ordførere sinte på Regjeringen, som de mener lar være å varsle statsrådbesøk i Høyre-kommuner.
I mars i år ga ordfører i Askim Thor Hals uttrykk for misnøye med at han ikke var informert om at Myanmars president Thein Sein og statsråd Trond Giske besøkte kommunen.

Men dette har skjedd flere ganger, sier Haldens ordfører Thor Edquist (H), og han mener Regjeringens varslingsopplegg er tilsiktet.

- Vi som er borgerlige ordførere i Østfold har siden valget for halvannet siden, registrert en stadig mer ufin praksis av medlemmene i Regjeringen, sier Edquist på sin blogg.

•- Føler meg litt dum

- EN GLIPP. Trond Giske og president i Myanmar, Thein Sein, besøkte Solbergfoss kraftstasjon tidligere i år.

- En glipp

Etter Giskes besøk i Askim svarte kommunikasjonssjef Trond Viken i Nærings- og handelsdepartementet (NHD) NRK at det hele dreide seg om en glipp.

- Ordføreren skulle selvsagt vært orientert om presidentbesøket til Solbergfoss vannkraftverk. Vi beklager at dette ikke skjedde.

Her har det rett og slett skjedd en glipp i kommunikasjonen mellom Nærings- og handelsdepartementet (NHD) og Utenriksdepartementet (UD). UD snakker med ordføreren i dag for å forklare glippen, skrev Viken i en epost til NRK.no.

Men Thor Edquist mener det nå er så mange eksempler på sammenfallende saker, at han kaller regjeringen “ufin”.

- Jeg har selv opplevd dette, da kulturminister Hadia Tajik besøkte Halden fengsel tidligere i år. Jeg kjente ikke til besøket, før det stod i lokalavisen etterpå, sier han.

- Må slutte med denne praksisen

Thor Edquist oppfatter det slik, at det har vært vanlig praksis, når en statsråd er på besøk i en kommune, at ordføreren som øverste leder informeres på forhånd.

- Dette blir bevisst oversett i de kommunene som ikke har Ap-ordførere, hevder han.

Halden-ordføreren nevner at både Høyres ordfører Erik Unaas i Eidsberg og Høyres ordfører i Askim, Thor Hals, har opplevd å ikke bli varslet knyttet til statsrådbesøk. Begge har bemerket den uheldige praksisen.

Også Høyres ordfører i Vestby, John Ødbehr, har ifølge Edquist opplevd samme type hendelse.

- Han kjente ikke til statsrådbesøket før statsråden sammen med lokale politikere fra Ap var avbildet i lokalavisen.

- Jeg skulle ønske at Regjeringen slutter med denne praksisen øyeblikkelig, og heretter behandler alle kommuner likt, uansett hvilket parti som har ordføreren og uansett hvilken farge som styrer kommunen, sier Edquist.

- SKULLE HA VÆRT VARSLET. – Ved slike besøk skal kommunen varsles uavhengig av hvem som styrer kommunen, sier politisk rådgiver Sindre Fossum Beyer (Ap).

NRK

- Skulle ha vært varslet

NRK har stilt spørsmål til pressekontaktene ved statsministerens kontor, og spurt hvorfor det skjer at ordførerne ikke varsles.

Hva er ”formell praksis” – hvis det finnes noen?

- Som dere ser av svaret til kommunikasjonssjef Trond Viken i NHD, så skulle ordføreren selvsagt vært orientert om presidentbesøket til Solbergfoss vannkraftverk, sier politisk rådgiver Sindre Fossum Beyer (Ap) til NRK.

Er det politisk prioritering, der det er Ap-, SV- eller Sp-ordførere å varsle disse, og er det tilfeldigheter ute og går for disse Høyre-kommunene beskrevet i Halden-ordførers blogg?

- Ved slike typer besøk skal kommunen varsles uavhengig av hvem som styrer kommunen, sier Fossum Beyer.

Han svarer ikke på spørsmålet i NRKs epost, om det kan være grunnlag for å endre eller justere praksis på bakgrunnen av kritikken, som reises fra ordføreren i Halden.

Vist 120 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

De illrødrøde er jo sånn, de eier ikke folkeskikk og så bruker de enhver anledning til å prommotere parrti.De himmelblå er jo dannede mennesker og ville aldri finne på å opptre så uhøvisk.

Annonse