LO motarbeider 1/3-del av sine egne medlemmer viser en meningsmåling!!! ...

LO motarbeider 1/3-del av sine egne medlemmer som ønsker en annen politisk ledelse i Norge viser en ny undersøkelse. Bemerkelsesverdig og oppsiktsvekkende nok sier LOs nye leder at det overhodet ikke er problematisk – så forstå det den som kan! LO skal drive folkeopplysning sier LOs leder – og om hva? Det vises til en demokratisk oppbygging og begrunnelse – men det er mer enn rimelig grunn til å stille alvorlige spørsmål til en slik forklaring – når man ser hen til slik LO og AP bedriver økonomisk samarbeid – og lokker med meget godt betalte styreverv og honorarer for sine egne ledere som en gjentjeneste! Det kan vel derfor ikke forklares som annet en ren politisk korrupsjon? Så jeg bare spør..? Jf

Hver tredje LO-medlem stemmer blått

En meningsmåling viser at hver tredje LO-medlem planlegger å stemme Høyre eller Frp. Samtidig spytter LO inn millioner av kroner i valgkampen for å advare mot nettopp Høyre og Frp.
De tette båndene mellom LO og de rødgrønne partiene står støtt, og i forkant av årets valgkamp har LO tilført millioner av kroner til valgkampbudsjettene til de rødgrønne partiene.

Men langt ifra alle LO-medlemmene er like interessert i arbeidet for å beholde den rødgrønne regjeringen.

NRK har blitt kjent med resultatene fra en meningsmåling LO og Ap har fått utført blant LO-medlemmene, som viser at en stor andel av medlemmene stemmer blått.

Undersøkelsen viser etter det NRK erfarer blant annet at:
•25 prosent av LO-medlemmene sier at de vil stemme Høyre
•8 prosent av LO-medlemmene sier at de vil stemme Frp.
•Andelen som oppgir at de vil stemme borgerlig er nesten like høy som andelen som oppgir at de vil stemme Arbeiderpartiet.

– Demokratisk bestemt
LO-leder Gerd Kristiansen tar likevel tallene med knusende ro, og påpeker at støtten til de rødgrønne tross alt er forankret i et flertall i medlemsmassen.

– LO fører en politikk som er tegnet opp gjennom demokratiske prosesser. Vi har nettopp gjennomført en kongress, og der er marsjordren vår at vi skal jobbe for å fortsatt ha en rødgrønn regjering, sier hun.

LO-lederen mener at det ikke er problematisk at LO de neste to månedene skal bruke store ressurser på å drive valgkamp for regjeringen, og mot de blå partiene – samtidig som så mange LO-medlemmer stemmer blått.

– Vi skal ikke ut å skremme, vi skal ut og drive med folkeopplysning. Vi skal fortelle medlemmene våre hva de kommer til å få med en rødgrønn regjering, og hva de kommer til å få dersom vi får en Høyre-Frp-regjering, sier hun.

Valgte partinøytralt

Kim Borge Kolstad er tillitsvalgt i YS-forbundet Stafo. Han er tidligere LO-medlem, men har meldt overgang til YS – som er partinøytrale.

– Grunnen til at jeg ble medlem i LO først, var at de hadde en god vervepremie. Og så snakket de om en del fordeler som forsikringer og liknende, og jeg tenkte at det er greit å ha. Men når jeg tenkte mer bevisst på det, og fikk regnet mer på det, så fikk jeg det samme tilbudet i YS, sier han.

Kolstad mener LO i stedet for å drive valgkamp burde lære av partinøytrale fagforeninger.

– Det ville være veldig merkelig for meg selv i hvert fall, hvis jeg skulle støtte et parti økonomisk, samtidig som jeg selv stemte på et annet et, sier Kolstad.

Vist 179 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Spectator bra skrevet. Det er underlig at LO har en slik tilknytning til Arbeiderpartiet når 1\3 av medlemmene stemmer Frp . LO burde vert politisk uavhengig og arbeidet mer for sine medlemmer. Med de høye avgiftene, bomring rundt enhver by og mange milliarder kroner til tull og tøys burde LO medlemmene si i fra nokk er nokk, for det er LO,s medlemmer og vanlige folk som må betale det meste av Arbeiderpartiets sløseri med milliarder av kr.

Det viser at 1/3-del må beskyttes mot seg sjøl og er politiskt blinde.Det er på ingen måte godtgjort at LO motarbeider denne 1/3-delen bare for at de ikke følger med i timen og forståre konsekvensene av en blå blå politikk.All partistøtte er vedtatt etter demokratiske prinsipper slik det står i statuttene.Det er et poeng å gå på fagforeningsmøter og ikke bare sitte hjemme å klage.Engasjere seg heter det,men denne delen av medlemmene vil at andre skal ordne opp i problemene.Det gjør i hvert fall ikke Erna og Siv

- men hvorfor forblir denne tredjedelen i LO? – har de så mange økonomiske fordeler som andre ikke har?

Det får du spørre de om.Kanske dette sier deg noe

Det sier meg ihvertfall at det er noen som får flere fordeler enn andre. Moralsk sett skulle de ikke støtte en politikk de ikke tror på. Jeg synes LO skal holde seg nøytral politisk slik at medlemmene har en felles plattform i sitt arbeid og ikke menge seg med Arbeiderpartiet, som forøvrig ikke er arbeidernes parti lenger..

Dette “noen” er 880 938 medlemmer som får fordeler.I tillegg får de fleste gratispassasjerer samme lønn på bedrifter som har overenskomstavtale.Ditt resonement har den konsekvensen at du tar stilling for et useriøst arbeidsliv,og det må du gjerne gjøre,men si det da høyt.Det er ingen som kan være politisk neutral om en vil oppnå noe,som et rettferdigt arbeidsliv.Innbiller du deg at Rimi-Hagen og hans likesinnede er politisk neutrale.Jeg er til dels enig i at AP ikke lenger er det parti det en gang var,et arbeiderparti.Likevel er det et langt bedre alternativ enn Erna og Siv.

Hvordan kan det bli useriøst at en arbeidsorganisasjon som institusjon holder seg utenfor partiene! Slik det er idag, blir det jo svært udemokratisk. Hvilken arbeidsorganisasjon er Hagen medlem av? Det er da ikke alltid “gratispassasjerene” som du kaller det, er enig i alle saker som LO står for!

Hvordan tror du lover som berører arbeidslivsspørsmål blir til?Har du hørt om faglig politisk samarbeid,det som er den norske modellen,som tillike er en suksesshistorie hvis du gidder å blikke litt utafor landegrensen vår.Hva nå du med flere mener om LO berører ikke at de kan bestemme kursen sjøl.De er faktiskt en sjølstendig organisasjon som suverent bestemmer hvilke politiske partier de skal støtte,og ikke minst viktig,hvilke man ikke skal støtte.De er ikke styrt av politiske partier.Har du hørt om sosial dumping?Dette er en lettversjon

Ja da, det har jeg erfart selv, men det var fordi jeg nektet å melde meg inn i LO!

Det er ditt valg.Hva så?

Annonse