Juli-måling som viser de borgerlige med fortsatt solid ledelse! ...

En god juli-måling fra TV2 som viser at særlig Høyre og de andre borgerlige partiene har en meget klar og solid ledelse inn i sommerens glade dager – og før valgkampen virkelig starter før høstens valg! Det er derfor grunn til å tro at denne sommeren som enda ikke har vist særlig godvær for hjemlige nordmenn – nok også vil prege sommerferien til AP og de R/G med utrygt og ikke særlig godt sommervær – og at ferien ikke på noen måte vil gi den ro og fred som behøves for å samle nye krefter til høstens dyst! Men det hindrer vel ikke Jens Stoltenberg i å bruke smøringsgaven fra AP og LO – en snekke til 350.000,- og med betalt skatt for 350.000,- til sammen 700.000,- som egen kosetransport i sommervarmen! Ikke alle har eller får slike gratis tilganger i andre partier! Jf fra TV2

Alle piler peker Ernas vei

SUVEREN: Høyre går mest frem og er klart større enn Arbeiderpartiet på¨TNS Gallups julimåling for TV 2.
Høyre får sin høyeste oppslutning på fem måneder, viser fersk TV 2-gallup.

Ved inngangen til sommeren peker alle piler rett vei for Høyre-leder Erna Solberg. Etter en liten bølgedal i juni der de ble slått av Arbeiderpartiet for første gang på et år, er Høyre tilbake som landets største parti på julimålingen TNS Gallup har laget for TV 2.

Beste siden februar

Samme dag som det var mulig å gå til et rådhus for å avgi stemme gjennom den såkalte tidligstemmeordningen, viser TV 2s ferske gallup at Høyre går frem med 3,5 prosentpoeng til 34,1 prosent. Det er den høyeste oppslutningen partiet har hatt siden februar.

– Er dere for tidlig i form?

– Det spørsmålet har jeg svart på i ett og et halvt år, og det formen ser ut til å ha holdt seg. Så det er visst en langspurt, dette, sier Høyre-leder Erna Solberg.

LES OGSÅ: Dobbelt så mange tror på Erna

Bakgrunnstallene viser at 86 prosent av Høyres velgere fra 2009 er lojale, mens bare sju prosent sitter på gjerdet. Høyre er klart størst blant velgere under 45 år, mens de er jevnstore med Arbeiderpartiet blant velgere over 45 år. Høyre går frem både blant kvinner og menn, og er største parti i alle landsdeler med unntak av nord for Dovre.

Helblått flertall

Fremskrittspartiet går tilbake med 1,0 prosentpoeng fra juni til 14,5. Bakgrunnstallene viser at hver fjerde Frp-velger fra 2009 sier de ville stemt på Høyre. Frp holder stillingen blant menn, men går tilbake blant kvinner og har nå over dobbelt så stor oppslutning blant mennene som er intervjuet.

TV 2s mandatberegninger viser at et valg i dag ville gitt Høyre hele 63 mandater på Stortinget, det er 33 flere enn partiet fikk ved valget i 2009. Sammen med Fremskrittspartiet som får 27 mandater (- 14) har de to partiene flertall med 90 mandater på Stortinget.

En annen partikombinasjon som gir flerall er Høyre, KrF, Venstre og Senterpartiet som får 88 mandater.

Vist 179 ganger. Følges av 1 person.
Annonse