Ingen felles valgkamp for dagens regjering - hva skjer???

Dette er en interessant opplysning sakset fra NTB i dag om at regjeringen ikke skal ha valgkamp som viser felles mål! Dette kan tyde både på en viss uenighet innad – samt at de kanskje innser at man ligger så langt bak de borgerlige at det ikke har noen hensikt? Men jeg bare spør??? … Jf

Ingen felles rødgrønn valgkamp

Valgkampen fram mot stortingsvalget i september vil ikke være preget av en noen felles rødgrønn markering. De rødgrønne regjeringspartiene kjører alle sololøp i valgkampen.

Årets valgkampstrategi står i sterk kontrast til valgkampen for fire år siden da de rødgrønne partilederne nærmest sto skulder ved skulder og la fram en liste med sju løfter på en felles pressekonferanse ved valgkampstarten i august 2009.

I 2013 vil, ifølge det Aftenposten kjenner til, det ikke bli lagt fram verken noe felles program eller noen liste over felles punkter som Ap, SV og Sp ønsker å jobbe sammen for de neste fire årene.

Vist 164 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Vel det er jo store problemer – selv for samferdselsministeren og SP! Jf

– Dette er ikke godt nok

Samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) er ute av Stortinget i Trønder-Avisas ferske meningsmåling.

Som Trønder-Avisa skrev i papiravisa tirsdag får Senterpartiet i Nord-Trøndelag 11,9 prosent av stemmene i meningsmålingen Sentio har gjort for Trønder-Avisa.

Det er 1,1 prosentpoeng bak Frp – som i dag holder det fjerde og siste direktemandatet.

Ikke i mål

Dermed er Marit Arnstad ute av Stortinget en drøy måned før stortingsvalget.

– Dette er ikke en god nok måling for oss. Hvis vi skal være sikre på at Sp får en representant fra Nord-Trøndelag må flere stemme på oss enn denne målingen viser, sier Arnstad.

Hun trekker fram at det er stor forskjell på de ulike målingene som florerer, men mener partiet uansett har en vei å gå.

Kjemper om to mandater

– Vi skal drive valgkamp. Dette er en inspirasjon til å krumme nakken og stå på, sier hun.

Arnstad sier hun ikke ønsker å spå hvordan resultatet blir basert på én måling, men hun føler seg fortsatt sikker på at hun, Robert Eriksson (Frp) og Elin Agdestein (H) kjemper om to mandater i Nord-Trøndelag.

Jeg ser det som en fordel for demokratiet at partia ikke legger for mye arbeid i å snakke om med hvem og hvordan de vil samarbeide etter valget. Det er bedre å konsentrere seg om egen politikk.
Kristin Clemet fra Høyre foreslo vel noe sånt som at Frp, H, V og Krf skulle inngå ei “ikke-angreps-pakt” og ikke kritisere hverandres politikk, men konsentrere seg om å kritisere den rødgrønne regjeringa.
Sånt politisk spill og smisking er ikke bra for demokratiet.

Annonse