Folket foretrekker Erna !!! ...

Det norske folk foretrekker Erna fremfor Jens som statsminister! Endelig nok en meningsmåling som viser at Erna fortsatt leder meget klart på meningsmålinger – om tillit og gjennomslag for sikker og god politikk som slår an hos det norske folk! Som ser ut til å være dyktig lei løftebrudd og rene bortforklaringer! Jf sakset fra Dagbladet -

Erna Solberg er favoritt som statsminister
Folket vil fortsatt ha Erna, men valgkampen spisser seg til.
Tre av fire tror Erna blir statsminister

73,3 prosent tror at Erna Solberg (H) blir statsminister etter valget, ifølge TV 2s statsministermåling.
Krisemøte nå

SV kan være på vei ut av Stortinget – nå setter de inn et nytt gir i valgkampen.

(Dagbladet): Erna Solberg er fortsatt folkets statsministerfavoritt på Ipsos MMIs måling for Dagbladet.

Uavhengig av parti, mener 34 prosent at Høyre-leder Erna Solberg ville egnet seg best. 29 prosent mener at statsminister Jens Stoltenberg er den beste til å lede Norge.

- Spisser seg til
Men løpet er jevnere enn forrige måling, som var i juni. Solberg går tilbake fire prosentpoeng, og Stoltenberg går fram to.

- Det er hyggelig å få en slik respons i samme måling hvor vi falt mye. Vår opplevelse er at veldig mange ønsker seg et skifte med mer kunnskap i skolen og et helsevesen med kortere køer. Men valgkampen spisser seg til, sier Erna Solberg til Dagbladet.

Også den nåværende statsministeren er godt fornøyd med målinga. Også han tror det blir en jevn og tøff kamp om statsministerposten i innspurten.

- Det viser at det blir jevnere, at valget ikke er avgjort og at det er mange som ønsker en politikk der vi satser på skole og helse, framfor skattekutt til de som har mye fra før, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet.

- Må snakke politikk
Han tør ikke spekulere i hvilke enkeltsaker som ligger bak bevegelsen.

- Det kan være den generelle valgkampen, tv-debatten, eller at det er gitt et feil bilde av formueskatten, flere ting, sier han.

Solberg tror negative angrep kan ha spilt en rolle på resultatet i målinga.

- Det kan ha hatt litt med det å gjøre. Folk flest liker ikke personangrep. Vi må snakke politikk, sier hun.

Støre på tredjeplass
På tredje plass som statsministerfavoritt kommer Ap´s helseminister Jonas Gahr Støre. Hans popularitet har steget med ett prosentpoeng, fra åtte prosent i juni til ni prosent i august. Hakk i hæl følger Frp-leder Siv Jensen.

Fem prosent mener hun er den beste lederen – noe som er en framgang på to poeng. To prosent mener Knut Arild Hareide ville blitt den beste statsministeren, og Trine Skei Grande og Liv Signe Navarsete får én prosent hver. Hele 16 prosent svarer at det ikke vet hvem de mener er best egnet.

Solberg best
Ipsos MMI har også bedt velgerne vurdere hvor god jobb partilederne gjør for sitt parti. Her kommer Solberg soleklart best ut. 79 prosent mener hun gjør en god jobb. 59 prosent av de stemmeberettigete mener at Stoltenberg gjør det bra. Også her har det vært en liten utjevning siden juni. Pluss to prosentpoeng for Stoltenberg og minus to for Solberg.

Siv Jensen gjør det nesten like bra som statsministeren. 58 mener hun gjør det bra, noe som er en økning fra juni på hele 15 poeng. Hakk i hæl kommer Knut Arild Hareide, som får 57 prosent. 46 prosent mener Trine Skei Grande gjør en god jobb, fram ti poeng siden juni. Audun Lysbakken får 23 prosent, Liv Signe Navarsete 22 poeng.

PS! På spørsmål om et av ukas mest debatterte temaer, formuesskatten, svarer 34 prosent at saken ikke er viktig for dem. 32 prosent svarer litt viktig og 11 prosent meget viktig.

Målingen er gjennomført på telefon i perioden 13.-15. august med 1005 stemmeberettigede i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen.

Vist 535 ganger. Følges av 7 personer.

Kommentarer

Å det blir mer og mer spennende, for å si det mildt!!….

Folket foretrekker Erna !!! ….Mot bedre vitende

Neida – Andersson de har bare skjønt hva dette dreier seg om! ler

Ikke sant?Jeg har for mange år siden skjønt hva dette dreier seg om slik at politisk blindhet ikke styrer mine valg.At de som mener at FRP og Høyre står for deres inntresser må gjerne mene det.Mange som stemmer på de partiene burdte holde seg på en armlengdes avstand fra de.De forsvarer ikke en sterk velferdsstat,som de fleste i livsløpet må få hjelp fra.Det koster å ha gode skoler,men Høyre vil gjøre en Sverige .Finske politikere har mer tillit til sine lærere enn byråkrater som forklarer sine gode resultater.Det er stor likhet skoler rundt om i landet.De har ikke fritt skolevalg,uten man begynner i den skolen man sogner til.Man har beholdt den fra høyresiden så utskellte enhetsskolen.Dette er den modellen vi burdte importere som bygger på tillit til lærere.Jeg mener at barna våres er det viktigeste vi har og fortjener ikke Høyres eksprimentering med friskoler og konkuranse.Vi må ta barna for det de er,ikke som profittkilder for store private konsern.

Vel jeg personlig har ikke vært særlig for indoktrineringsløsninger heller – selv om det er noen som sverger til en slik form for innlæring også! :-) Det virker jo i Kina – men passer nok ikke så godt inn her!

Jeg ser at du ikke klarer å polimisere med meg.For å si det rett ut,håpløst.Hva har Kina med dette å gjøre?Er den finske modellen indoktrinerende?Når du starter en tråd så sørg for å svare sakligt mot de som ikke kjøper dine påstander rått.

Vel andersson ikke alle er på sammen ivå som deg ,og takk for det . Men å lære en gammel “hund” å sitte er ikke lett .

Nå begynner personangrepene igjen.Min person er uinntresant.Det er mine meninger som skal etteregås og diskuteres.Got it?

Vel Andersson – å polemisere mot deg er nok ingen stor akademisk utfordring – for du så vel ikke at det var en henvisning til et indoktrinerende skolesystem som jeg antar du synes er en fortreffelig løsning for den verdensanskuelse du ser ut til å representere! Da må du nok i denne tråden finne deg i at vi andre er relativt lite interessert i slikt skolesystem!

Det koster å ha gode skoler,men Høyre vil gjøre en Sverige .Finske politikere har mer tillit til sine lærere enn byråkrater som forklarer sine gode resultater.Det er stor likhet skoler rundt om i landet.De har ikke fritt skolevalg,uten man begynner i den skolen man sogner til.Man har beholdt den fra høyresiden så utskellte enhetsskolen.

Her er det viktig å se forskjellen på årsakssammenhenger og korrelasjoner. I Finland er det såpass få fremmedspråklige/fremmedkulturelle at disse sannsynligvis lever mer integrert i landet. I Sverige og Norge er det såpass mange at de i større grad danner samfunn i samfunnet hvor de praktiserer sine hjemlands skikker og språk.

I Sverige holdt enkelte skoler et godt nivå. Kritikken gikk på at det var enkelte skoler som gjorde det veldig dårlig. Ut fra bildene som ble vist på tv var det stor etnisk forskjell, ihvertfall på de skolene som ble vist, og jeg tror det er en stor feil å se bort fra dette.
Dette ble selvfølgelig ikke nevnt i tv-debatten, det kunne jo stigmatisert en hel gruppe.

For å undervise noen må man kunne kommunisere på en grei og problemfri måte. Mye lærestoff er tungt nok i seg selv om man ikke skal ha problemer med kommunikasjon i tillegg. Når så klasserommet består av elever med ulike språk er resultatet gitt på forhånd.

Innvandrings-tilhengeren Erik Solheim tok sine egne unger ut av skolen de gikk på og plasserte dem på en skole der det fungerte greit med norsk. Det er grotesk å se hvordan en type som han kan nazi-erklære alle som advarer mot følgene av en slik utvikling. Det må jo være rendyrket ondskap. Håper ingen her stemmer SV.

Jeg synes den svenske modellen er bra, vi bør absolutt adoptere den ettersom vi er mer lik Sverige i sammensetningen av klassene i ganske mange skoler. Spesielt gjelder dette Oslo.

For at norske elever skal få muligheten til å kunne gå på en grei norsk skole hvor undervisning og forhold foregår unisont på norsk må man dessverre gi elevene et valg, ettersom det under sosialist-styret ikke lenger er noen selvfølge. Skremmende er det at ferdig utdannede lærere ikke greier regnestykker som gamlinger med 7-årig grunn-skole greier!
Med andre ord kunne en guttunge som knapt var konfirmert for 50 år siden belære en lærer i dagens skole!

Mens vi i absolutt alle andre retninger ser stor utvikling har altså AP’s likhets-skole tatt oss ned i fordummelsens mørke. Men det må de kanskje for å sikre seg gjenvalg.
Det er ikke foreldregrupper, lærere eller rektorer som bestemmer pensum, det er det politikerne som gjør.

Hvorfor går så mange politiker-unger på privatskoler? Både Jens selv og ungene hans har vel gått på Steiner-skolen…I god sosialdemokratisk ånd…En skole for meg og mine, en skole for kveget, men apartheid er noe dritt…

Hva synes AP medlemmene her om at Thorvald Stoltenberg bestemte at Jens ikke skulle gå på en offentlig skole?
Ettersom han var eslet til en stor karriere innen arbeiderbevegelsen måtte han skjermes for den gemene bøg. Det er påtallende at mennesker som knapt nok har venners venner som har sett dritt under neglene sine skal vite hva som er bra for arbeidere, eller for folk flest.

Når jeg ser hva jeg selv skrev er det en ting som slår meg.
Livsstilen til disse partipampene, tenderer den i retning sovjet-pamp, eller tenderer den i den retningen de prediker for alle andre?
Selv synes jeg det ser ut som om de fremste talspersonene for et klasseløst samfunn har vært velvillige nok til å lure unna en liten eksklusiv eliteklasse for selv selv og sine. Men privatskoler er bare for dem selv, må vite. Hvor religiøs må man være for å ha tiltro til slike hyklere?
Jens kom iallefall til sine egne.

Tull.

Neida, Andersson – du er nok for langt unna til å se hvordan de lever og er innen eliten og dynastiene i AP! :-)

Jeg prøver å banke inn i hodene deres hva Høyre har til hensikt i sin blinde overtro på privatisering.Å peke på APs dynastier funker for dere da dere ikke evner å tilbakevise mine påstander.Et kurs for politiske analfabeter som er opphengt i paranoide forestillinger om andre partier.Har ingen tro på å omvende selektive hjerner som lever i en konspirativ verden.Jeg pekte på hva som vil skje med bl.a skolene, der Høyre tillater sugerør i statskassa for store private aktører.Det er fakta så der har dere en utfordring å motbevise det.

Jeg måtte gi deg bra her – for en imponerende samling av ord og utbrodering av hva du mener om andre debattanter – faktisk en velskrevet personlig forestilling om andre du ikke noe som helst om! ler
For øvrig hørte jeg Høyres leder på åpent TV motsi det du hevder – offentlig skole skulle vernes – også slik at private skoler ikke skulle ha noe sugerør til egen profitt og vinning! Dett va dett – som vår umistelige komiker uttalte det!

For øvrig hørte jeg Høyres leder på åpent TV motsi det du hevder – offentlig skole skulle vernes – også slik at private skoler ikke skulle ha noe sugerør til egen profitt og vinning! Dett va dett – som vår umistelige komiker uttalte det! .Trodde du var smartere enn dette,men du går på limpinnen.Det er det jeg hevder med politisk blindhet å ikke se agendaen til andre partier

Vel dine spådommer og politiske overbevisning faller nok ikke like godt til rette i mine øreganger, Andersson! Derom hersker det ingen tvil! Forøvrig ble jeg reddet fra blindhet – ved at det er satt inn kunstige linser! Etter det har man sett så godt – at rødfargen til AP skjærer en virkelig i øynene! ler Du bør faktisk få sjekket opp dine også – etter så mye dårlig lys og politisk ensretting! :-)

At kvaliteten på utdannelsen til lærerene er viktigere enn mengden lærere i skolen må da gi bedre skole! At politikerne holder seg langt unna å bestemme pensum burde vært lovbestemt i et Demokrati. At eleven innimellom også selv og alene får anledning til å utvikle seg og å løse oppgaver, er også veldig viktig. Det er nå barnet lærer å ta ansvar for egne handlinger.

Hvorfor er enkelte så redde for karakterer når elevene i klassen er fullt klar over hvem som er flinkest til hva allikevel?

Da gjenstår det å ta en Finland.De som bryr seg om barnas og samfunnets beste bør lese dette som viser hvor feil Høyreskolen blir

Kan’ke bli værre enn nå …

Nei, den norske skolen, med få unntak, er vel nærmest blitt et samlingssted. Etter tre år når barna har lært å lese, skrive og regne, kan de vel egentlig lære resten via PC’n hjemme sammen med foreldrene som jeg så et par eksempler på da jeg reiste I fjord. En Fransk og en Tysk familie lærte opp barna sine selv.

En mattelærer beklaget seg på NRK i går. Etter som jeg husker har han testet 8. klassinger med en standard test hvert år i 20 år. Antallet riktige svar har sunket fra 85 til 35%. Pytt-pytt. Hele klasser blir nå unntatt fra nasjonale tester i Oslo-skolen fordi de ikke kan forstå oppgavene. Allerede i 2007 rapporterte Utdanningsforbundet at 70% av minoritetselevene gikk ut av 10. klasse som funksjonelle analfabeter. Nå 6 år etter tør ingen antyde eller sjekke hva tallene er. Men det blir dårligere snitt jo lenger ned i klassene man leter.

Jens har nylig jukset med en rapport om situasjonen i grunnskolen i Norge. Forfatteren og sjefen for utarbeidelsen sa i går på NRK at tallene er feil og manipulert av Ap. Jens nektet å snakke med henne, eller om det at han og Ap hadde vridd det til at alt var så bra. Når det egentlig er en katastrofe (ja – mattelæreren på NRK kalte det katastrofe).

Alle skoler fikk før de najsonale prøvene et eksemplar med eksempler om hvordan oppgavene kunne se ut.

Oppgavene under er eksempler på oppgaver som 8. klassinger fikk i regnetesten. Klarer du dem?

Regn ut:

15,8 + 0,44 =

a) 15,52
b) 16,24
c) 15,36
Hvilket tall har størst verdi?

a) 0,52
b) 0,1134
c) 0,445
d) 0,5
Guri er på sykkeltur. Hun har syklet 18 km. Da har hun igjen en tredel av turen. Hvor langt har Guri igjen av sykkelturen?

a) 24 km
b) 27 km
c) 54 km
d) 9 km
Ida har et snøbrett som er 150 cm langt. Hun skal lage en tegning av snøbrettet i målestokken 1:5. Hvor langt blir snøbrettet på tegningen?

a) 5 cm
b) 15 cm
c) 25 cm
d) 30 cm
Hva er størst volum?

a) 0,5 liter
b) 8 ml
c) 0,6 dm^3
d) 4 dl

Tipper dette var andre/fjerde klasse nivå på 60-70 tallet. Skremmende utvikling under sosialistene.

Skolen har tatt 3 slritt tilbake under sosialistene , når noske vitnemål blir underkjent ved opptak utenlands

Jeg prøver å banke inn i hodene deres hva…..
“Å banke inn” høres ut som hjernevask. Er Anderssons meninger og holdninger et produkt av massiv hjernevask og ikke frivillige og selvstendige valg er det lettere å forstå resultatet.

Går det an å slutte med utidighetene?Dere er komplett uduglige å diskutere framtidens skoler,enda jeg viser til den finske skolen.Slipp ikke Erna løs på barnas skoler

Jeg sendte matteoppgavene til Tyskland for å spørre hvilket trinn de mente slike hørte til under. Mor, sønn i 10 klasse og to kompiser mente de hørte hjemme i 3-4. klasse hos dem. Fra 5. klasse må de bestå 5 eksamener og ha minimum et antall snittpoeng i andre fag for å få begynne i 6. klasse. Alle i deres klasse klarte testene, som de hadde øvet på i 3 mnd ca.

Dette er visst oppgaver for 8. klasse Hold på hatten :-) Dr. Franz Strobl. Overlærer, har doktorgad i matte og fysikk.

Via oppgavene og resultatene kan læreren se hvem som er svake, og de får ikke lov å sakke etter. Alle hjelper til, både dyktige elever, foreldre og lærere – for å få de svake fram. Det skulle tatt seg ut i Norge? Framskritt belønnes med gratulasjoner.

Tro det eller ei: dyktige elever blir dyktigere av å delvis hjelpe andre etter en bestemt plan – framfor å få tyngre oppgaver de sitter med alene. Da får de også trent sine sosiale ferdigheter og får flere venner. Vi vet vel at “genier” ofte sliter sosialt.

Det er mulig å “dumpe oppover”. Jeg vet ikke hvor vanskelig det er i grunnskolen, men jeg tror det er lettere etter 5. kl. Det er visst ganske tungt å ta neste trinns eksamen, så det er ikke så aktuelt.

Fremtidens skole, hvor er den, hjemme?

Hjemme hos analfabeter tror jeg ikke det er så mye å hente.

Det som skjer nå i Osloskolene er at foreldrene lærer mere av barna enn omvendt. Et stort antall innvandrere innrømmer villig at de har lært enormt mye ved å hjelpe barna med leksene. Skal et barn være lærer for voksne? Skal et barn styre hjemmets kommunikasjon med omverdenen? Det det som skjer.

Eks: leger opplever at 12 år gamle barn er med mor og oversetter når mor skal få prevensjonsveiledning og satt inn spiral. Psykiatere opplever det samme. De har en meget vanskelig jobb med funksjonelle analfabeter fra før. Ligningskontorene og NAV opplever det hele tida. Hver dag. Og politiet. Og tollvesenet og sikkerhetskontrollen på flyplassene.

BTW: jenter putter nå en teskje eller en bit av en metallpenn i trusa når de skal reise for å bli tvangsgiftet bort i hjemlandet. Da blir de stoppet i metalldetektoren og tatt til side for kontroll i eget rom siden metallet er der nede. Etter å ha betrodd seg til personalet i enerom blir politi og barnevern tilkalt.

Politikern har enda ikke funnet noen løsning på tvangsekteskapene. Egentlig tror jeg de ikke gidder fordi det er utlendinger, ikke norske.

- men sett nå at, som jeg så i Europa, at foreldre tar barna ut av skolen fordi så mange innvandrerbarn var elever, snakker morsmålet veldig dårlig og derfor ønsker å bruke Internet-programmer som veileder i hjemme-undervisningen. Jeg forsto det slik at de med gjevne mellomrom måtte gjennom tester for å bli istand til å studere ved universitet senere. De fikk også karakterer og bestått – ikke bestått. Jeg forsto det også slik at de kom fra større byer. En familie kom fra Paris og en fra München. En tredje familie kom fra København.
Jeg har ikke tatt stilling til dette, men spør. Jeg ser selvfølgelig svakheter, men ser at det kan komme til å skje i fremtiden.

Erik Solheim tok sine egne unger ut av skolen de gikk pga stort innslag av fremmedkulturelle. Det var også tilfellet for Jens Stoltenberg som gikk på Steiner-skolen.
Med så dårlige resultat som det offentlige leverer under sosialistisk styre er det flere områder enn offentlig helse og sykehus befolkningen forsøker å berge seg unna.

Jeg pekte på hva som vil skje med bl.a skolene, der Høyre tillater sugerør i statskassa for store private aktører.Det er fakta så der har dere en utfordring å motbevise det.
Først og fremst, ettersom det er Andersson som fremmer en påstand, ligger bevisbyrden hos ham. Dernest, og her er vi ved kjernen i sosialismen, NOEN ANDRE SKAL HENTE UT AV ANDERSSON’S PENGEBINGE.

Dette er jo poenget i sosialistenes klassekamp, det er å grafse til seg andres eiendom for å fordele den seg imellom.

Slipp ikke Erna løs på barnas skoler
Retningen under sosialist-regimet går beviselig nedover. Er Andersson redd for å snu retningen?
En gjeng som fører befolkningen bakover i en verden som går fremover blir ikke tatt seriøst av folk som ikke har fått “banket sannheten” inn i seg. Og det har skjedd mange ganger når regimekritiske røster er tatt for seg i vårt fredelige land.

Av en eller annen ufattelig grunn er skolevesenet hellig. I motsetning til alle andre yrker og næringer skal ingen få lov til å tjene penger på private skoler. eller i helsevesenet.
Hva er egentlig poenget, ha en god skole eller hindre folk i å tjene penger på å produsere tjenester folk etterspør?

Alt som det offentlige har klørne i er i skandaløs forfatning, og enkelte er redde for forandring…I rest my case

Du er immun mot kunnskap når vi vet at private friskoler ikke tilfører annet enn fortjeneste på bekostning av kvalitet.Har du ikke fått med deg hva som skjer med den svenske skolen vs. den finske.Maken til skyggelapper og dårlig oppførsel mot de som ikke deler dine mørke tanker og forjævligisering av samfunnet.I følge deg lever vi i et røversamfunn.? Ikke en gang ihuga krisemaksimere er enig med, unntatt den lille gjengen her.Stigmatisering på grensen til rasistiske utsagn forekommer i rik mon

De røde og de religiøse har forlengst forstått at man må ta mennesker for seg mens de er barn og lette å lede. For å bli gode og lydige kristne skattebetalere. Derfor må de ha makt over barnehager og foreldre. Det er barnelærdom hos Karl Marx og i det gamle testamentet.

Skattejakten
Opplegget er en reise gjennom sentrale fortellinger fra Bibelen. Den gir mange tips til samtaler og aktiviteter.

Perlekransen
Boka er skriven for born som vil gjere seg kjent med Kristuskransen.

Barnesalmeboka
Boka inneholder over 300 salmer, sanger og bønner for barn

Barna fra Korea, et kommunsitisk eksperiment Barna fikk tvert i mot smaken på vestlig levesett og et godt liv. Det var ikke meningen. Alle ville tilbake til Polen og det gode liv. De ville ikke leve på landsbygda og bli gode kommunister. Men de ble tvangssendt tilbake. Meningen var at de skulle lengte tilbake til kommunisme og solidaritet.

Du er immun mot kunnskap når vi vet at private friskoler ikke tilfører annet enn fortjeneste på bekostning av kvalitet.
For at friskoler skal ha eksistensgrunnlag må de være bedre enn de eksisterende. Jeg anser at det er et gode at de som ikke er fornøyde med den skolen de går på, kan få bytte skole.
Kan Andersson redegjøre for sin påstand om kvalitets tapet i privat skole?

Mens en rektor på en privat skole må gjøre sin skole attraktiv for å få inntekter til å drive skolen, spiller dette ingen rolle ved offentlige skoler. De får sitt budsjett fra politikerne og tjener disse.
Derfor er en rektor på en privatskole nødt til å levere resultater elever og foresatte blir fornøyd med, mens rektoren i den offentlige skolen må tilfredsstille politikerne.

I følge deg lever vi i et røversamfunn.?
Ja, jeg anser arbeiderbevegelsen å være et arnested for forrædere og hyklere som fører folket bak lyset for å mele sine egne kaker.

Du er bare tragisk.Dette med kvalitet har jeg forklart.Det nytter ikke for analfabeter som ikke forstår utlagde lenker som forklarer hvilken modell som er best.Din vantrivsel får du ha for deg sjøl.Kunnskap og evidens må gå foran diverse utspill som du temmelig alene står for.

Bolivar står faktisk ikke alene med sin oppfatning- Det er mange som tenker som ham. Det er ogaå mange av oss som er lei av at barna våre skal indoktrineres i den sosialistisk “tro” Det er på tide dette blir diskutert, ikke minst at politikerne skal bestemme pensumet på skolen.

Ja, hele 4- 5 stykker.Imponerende

Ja, hele 4- 5 stykker.Imponerende
Lars Andersson
Ser ut som du er den eneste på sosialistisk side , se hva de sosialistene har gjort med rusomsorgen i sarpsborg . Sånn raserer de tjeneste etter tjeneste . La oss få finlands innvandring og asylpolitikk . Så blir det mere penger til velferd her hjemme

  • La oss få finlands innvandring og asylpolitikk .*
    Bifalles.

Du er bare tragisk…
Andersson har tidligere påklaget manglende sak og personangrep. Her har han skrevet 5 setninger, alle omhandler meg, og ingen omhandler sak. Det er ingen svar på mine spørsmål eller redegjørelse for hans egne standpunkter.
Hvorfor evner ikke Andersson å forholde seg til saken?
Han blir jo svar skyldig hele tiden, og da er det opplagt at han må ta spilleren.

Hjernevask virker fordummende og her bør en del spørre seg selv hvorfor de holder seg med de holdninger de har, de er jo ikke forsvarbare!
Ethvert noenlunde ærlig og redelig menneske vil tilta seg de standpunkter som viser seg robuste og forsvarbare. Det er bare mentale svisker og uredeligheter som holder seg med dogmer og som vil påtvinge disse dogmene på alle andre.

Sånn går det når en er blitt oppdratt til at alt skal være “rettferdig”! Når en definerer “rettferdighet” som en unnskyldning for misunnelse. Det hele blir ganske grotesk når en tilogmed dekker seg bak en slags form for ideologi! Hvordan skal Norge noen gang bli bistand til å skape verdier med “bremseklosser” som disse?

Idiotiske og yndet begrep som “sugerør” i felleskassen uten å ville forstå at det er svært “urettferdig” at når noen prioriterer å spare pengene sine, ta seg utdannelse, jobbe seg opp fra bunnen fra de var ganske unge (altså stå opp om morgenen), søker forskjellige jobber selv, uten støtte fra LO fordi de ønsker friheten til å få erfaring i forskjellige yrker. Hva med “sugerøret” i folks lommebok?

Hva med isteden for å oppføre seg som en unge og si “de andre har fått, da skal jeg også ha det” prøve å bli voksen! Ta konsekvensen av egne handlinger og forstå at det aldri noen sinde kommer til å bli rettferdig i verden. At istedet for å være misunnelig, strebe etter et godt liv selv. Ikke være så himla opptatt av penger, men forstå at det finnes andre verdier i livet.

Det hele blitr også mer og mer merkverdig all den stund klanene og dynastiene innen den AP-bevegelsen er selve eksponentene og eksemplene på sugerør inn i statskassen – gjennom alle maktposisjoner og stillinger de har opprettet og besatt med familie, slekt, venner og bekjente med svært så lukrative avtaler om lønn og pensjoner som kun tilgodeser seg selv! Dette har jo vært så åpenbart innlysende siden siste krig – at det derfor ikke er så bemerkelsesverdig at de kjemper så hardt for egne stillinger og makt – slik f eks Stoltenberg-familien og Brundtland sine er meget gode eksempler på! Når man snakker om sugerør – så sjekk slike tilganger og eksempler – for det er det virkelig mange av! Dette skjules også selvsagt bak en sosialdemokratisk linje og politikk som skal gavne det norske folk – nei i så fall er det bare god grunn til virkelig å gremmes! Klakkørene som i utkanten av dette skaper seg maktposisjoner etter samme lest – forsvarer selvsagt en slik politikk og ideologi nøyaktig av samme egoistiske og personlige grunner!!! For et parti og for en gjeng!!!

En del av dette “teateret” er å skape nye ord, begreper som ikke er juridisk bindene, “ta grep” for eksempel istedet for “å ta ansvar”. Rettferdighet, felles løft, Parole-ord/propaganda som sklir inn i folks bevisthet som en “sannhet”. En skremselspropaganda om hvor farlig det er å stå utenfor gruppen med svada om at vi skal hjelpe deg, når de egentlig bare bruker deg, å meler sin egen kake. “når vi har fått vårt, kan dere dele resten” Ser de ikke det?

Et enkelt forsøk kan illustrere at misunnelse er noe vi har innebygget, og noe vi “lever” for.

Kjøp tre flakslodd, gi det ene til en du kjenner. Før dere skraper, tilby å bytte lodd eller at din bekjent velger et av de andre to lodd i stedet for det første. Forutsetningen er selvsagt at hver beholder pengene som dere “skraper fram”.

Merkelige ting skjer.

Merkelig er også hvis du selv ikke tør gi bort et flakslodd i tilfelle den som fikk det skulle vinne.

Smartere for vennskapet og det mentale er sikkert til slutt å avtale at dere skal dele om en av dere vinner, så vil ikke forsøket få konsekvenser. Den andre burde også gi deg halvparten av prisen på loddene før dere skraper.

Det fins mennesker som gir bort lodd i gave, og disse får stadig rare reaksjoner på det.

“At du tør! Tenk om de vinner!”

Vel – poenget var å illustrere misunnelse. Dette kan videreføres til at de som ikke har formue ikke har noe i mot formueskatt. Eller at en ikke vil leie bolig fordi hxn ikke unner huseier pengene. Hvis hxn leier, så vil hxn føle misunnelse hver gang hxn betaler husleie. Det er ikke alltid så gunstig å bygge utleiedel i et hus. Ikke i Norge. Mange som leier betaler alt for lite i f t hva de faktisk disponerer. Kapitalkostnader er et ukjent begrep for de fleste, og i andre land er det svært vanlig å leie, og huseiere jobber hardt for pengene i et konkurransepreget marked.

Politikken i Norge preges ofte av misunnelse. Stadig ser jeg tegn. Det kan gå så langt at politikere mener det er bedre at en som betaler mye skatt flytter fra landet og at vi taper alle inntekter fra skatten enn at de skal forhandle om skatten med vedk, eller redusere skatten så vedk fortsetter å betale i det minste noe skatt. De sier det er av preventive hensyn at de nekter, men de fleste med litt vett i hodet forstår at det er misunnelse og en snev av hevnlyst. De blir selvsagt fornærmet om noen skulle antyde noe slikt, og ofte nekte for at det er NOEN som tenker slik.

Likevel så er det en rekke unntak som de ikke kan overse. Redere betaler omtrent ikke skatt, selskaper betaler 28%, lønnstakere betaler 30-40% og enkeltpersonsforetak betaler opp til 65% skatt (I flg Hegnar). Her mener jeg og Hegnar at det høye skattenivået for næringsdrivende skyldes venstreradikale og misunnelige. Smålig sjalusi og hevnlyst. Ellers finnes ingen andre forklaringer. Hvorfor betaler folk med små inntekter så mye skatt? En enslig som tjener 12 000 i mnd har ikke råd til å betale 3000 kr/mnd i skatt, hvorfor flå de små så veldig? Jo – trolig for å skape en samhørighet der alle betaler mye, så de små føler at de også må lide for velferden og lettere godtar at de med høyere inntekter betaler mere i forhold. Psykologi? Javisst.

Politikere har også uttrykt sin bekymring over at folk har for mye penger og for mye frihet. De ønsker derfor å inndra kjøpekraft og innskrenke friheter og alternativer, binde folk til landet med velferd, gjeld og innskudd i statlige trygdeordninger. Som vi selv betaler dyrt for.

Man kan også lure på hvorfor det brukes så enormt med penger på visse prosjekter (opera, skibakker, OL, kulturhus) og at viljen til å gjøre det bedre for de svake minker. Også hvorfor viljen er så sterk til å ansette flere i det offentlige, for dermed å gjøre oss enda mere ufri med byråkrati og høye skatter.

Annonse