Kan man stole på nye valgløfter fra den sittende regjering??? ...

Med alle dokumenterte løftebrudd fra den sittende regjering av AP og de R/G fra både denne og tidligere periode – så kommer det nå nye valgløfter til syne foran det kommende stortingsvalg! Denne gang nok en gang om satsing på eldresektoren og eldreomsorg – som de så grundig er avslørt på om løftebrudd, omskrivning og minisering av tidligere løfter – så er det da rimelig grunn til å stole på dem denne gang? Dette kommer etter alvorlige rapporter om omsorgssvikt og farlige feilmedisineringer samt ensomhet og feilbehandling!? Jeg bare spør? … Jf sakset fra NTB -

Støre lover 16.000 nye årsverk i eldreomsorgen

Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap) lover 16.000 nye årsverk og kompetanseheving for 28.000 ansatte i omsorgstjenesten de neste sju årene.

I en ny plan på 18 punkter legger Arbeiderpartiet fram hvordan de vil løfte eldreomsorgen fram mot 2020.

– Vi vil legge til rette for et nyskapende løft for eldreomsorgen i disse årene. Fra 2020 vet vi at antall over 80 år øker betydelig. Nå har vi et vindu hvor kommunene kan ruste opp, rehabilitere, fornye og bygge nytt, så de er forberedt på den utviklingen, sier helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NTB.

Vist 412 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Tragisk eksempel – og ekstremt uverdig i dagens Helse-Norge – jf

Randi fant faren sin i seng full av avføring

– Det lå bleier utover hele gulvet. Da skjønte jeg at der hadde han vært lenge, forteller Randi Svingeseth til TV 2.

Jon Martens er 79 år gammel og bor på sykehjem. Da Randi var 15 år gammel giftet moren hennes seg med Jon, og siden da har han vært far.

Nå er det Randi som passer på at Jon har det bra.

Oljepionér

Jon var med å bygge opp oljenasjonen Norge, som en av de første i landet som jobbet på oljeplattform.

Nå har han demens og har hatt flere hjerneblødninger, noe som gjør at han ikke lenger har språk. Det siste året har ikke vært så bra. For noen måneder siden fikk Jon komme til et nytt sykehjem, etter å ha bodd på et annet sykehjem i Oslo. Allerede første dagen der fikk Randi fornemmelsen om at alt ikke var som det burde.

Vil du dele informasjon eller erfaringer fra norske sykehjem? Tips oss!

– Dagen etter finner jeg min far gråtende i sengen helt øverst i et hjørne, hvor han hadde kommet seg ved hjelp av den venstre hånden, den ene han har funksjon i. Han var naken og det var avføring i hele sengen. Det lå bleier utover hele gulvet. Da skjønte jeg at der hadde han vært lenge, forteller Randi Svingeseth til TV 2.

– Det var så grusomt at jeg ikke viste hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg begynner å gråte bare av å tenke på det. Det var så grusomt. Han gråt. LANGT LIV: Bildene på veggen forteller om et innholdsrikt for oljearbeider-pioneren Jon Martens. I dag er han gammel og pleietrengende, men datteren Randi er ikke fornøyd med hvordan han har det på pleiehjemmet.LANGT LIV: Bildene på veggen forteller om et innholdsrikt for oljearbeider-pioneren Jon Martens. I dag er han gammel og pleietrengende, men datteren Randi er ikke fornøyd med hvordan han har det på pleiehjemmet. Foto: Goran Jorganovich/TV 2

Tok bilder av behandlingen

Og det skjedde flere ganger, forteller Randi. Hun bestemte seg for å ta bilder av behandlingen Jon fikk. Og det tok ikke lang tid før en ny episode skjedde.

– Da hadde han ramlet ut av stolen med blåmerker over alt. Da forsøkte jeg igjen å forklare til pleierne at siden han tar blodfortynnende medisin, vil en blødning være livstruende, sier Randi.

Hun så fort at faren ikke hadde det bra på sykehjem.

– Han gråt hver gang jeg var der. Jeg klaget på maten, på stellet og på at han ikke fikk tannpuss. En gang fant jeg tannbørsten stå på badet med busten i møkkete vann.

– Jeg gikk hjem hver dag den måneden og gråt. Jeg skulle gjerne flyttet inn hit, hvis jeg hadde kunnet.

– Tror du det Jon opplevde er en unik historie?

– Nei, jeg brukte et par-tre timer der hver dag. Da så jeg også andre som ble behandlet forferdelig uverdig.

Stemte Ap hele livet

Jon vet hvordan det er å bo på sykehjem i Norge, og stedatteren er svært skuffet over den behandlingen den gamle fagforeningsmannen har fått på sine eldre dager.

– Og verst av alt er at han har stemt Arbeiderpartiet hele sitt liv. Han fortjener ikke det. Og det er ikke bare ham: Ingen fortjener det, sier Randi.

Jons tidligere sykehjem ønsker ikke å kommentere saken.

Nei du kan ikke stole på noen i den sittende regjering.De lyver like hurtig som de snakker….

Og enda litt til! jf fra TV2

Bare én av fem på sykehjem får dusje når de skal

Sykehjemsansatte over hele landet slår alarm, og forteller om uverdige og uforsvarlige forhold ved norske sykehjem.

I 2009 presenterte statsminister Jens Stoltenberg – sammen med landsmoderen Gro Harlem Brundtland – den såkalte verdighetsgarantien. Det er en forskrift som ifølge politikerne skulle sikre alle eldre en verdig og forsvarlig eldreomsorg.

TV 2 har bedt de ansatte på landets sykehjem vurdere situasjonen på deres sykehjem opp mot denne garantien. Har regjeringen holdt det den lovet?

Vi har fått svar fra over 1700 ansatte ved over 750 sykehjem. Det er i alt om lag 900 sykehjem i Norge. De tegner et tydelig bilde av situasjonen på sykehjemmene.

– Det er noe galt når ikke folk alltid får pusset tennene sine, gredd håret sitt, kommet seg ut. Når stell må gå veldig fort unna fordi det er så mange andre som venter, sier sykepleier Bente Fløisand-Larsen.

Annenhver uke

De sykehjemsansatte som har svart på TV 2s undersøkelse om norsk eldreomsorg, forteller at bare én av fem eldre på sykehjem får dusje etter oppsatt plan – selv om den planlagte dusjingen kan være så sjelden som hver 14. dag.

– Og det er blitt verre, sier Fløisand-Larsen.

– Vi har en verdighetsgaranti. Den er ikke blitt innfridd etter det jeg ser, legger sykepleieren til.

Les også: Randi fant faren sin i seng full av avføring

Ber Jens komme på besøk

Tirsdag fortalte TV 2 at hele to av tre sykehjemsansatte sier at eldre får en uforsvarlig og uverdig behandling på grunn av for lite ressurser.

De sykehjemsansatte tror ikke statsminister Jens Stoltenberg skjønner hvor ille det er. Grete Halstensen har vært hjelpepleier på sykehjem i 29 år og er en av pleierne som har svart på TV 2s undersøkelse.

– Jeg tror at han hadde hatt godt av å komme og kanskje vært en uke på sykehjem, og sett hvordan de 24 timene og den uka var, sier Halstensen.

Les også: – De eldre får uforsvarlig og uverdig behandling

Bakgrunn: Det bor i overkant av 40 000 nordmenn på sykehjem i Norge. Hvordan har de det der? Det har TV 2 de siste månedene forsøkt å finne ut. Vi har spurt ansatte ved samtlige norske sykehjem om tilstanden på sykehjemmene.

Vil du dele informasjon eller erfaringer fra norske sykehjem? Tips oss!

Onsdag møtte helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) Fremskrittspartiets leder Siv Jensen til debatt på TV 2 Nyhetskanalen om forholdene på norske sykehjem.

Siv Jensen lover nytt system for eldreomsorgen om de kommer i regjeringsposisjon etter valget.

Det var en pinlig opplevelse å se statsministeren så stakkarslig som han gjorde i gårsdagens debatt. Programlederen ble tydelig irritert over tullsnakket hans, mens de andre partilederne lo av hans fjollete forsøk på å bortforklare fakta. Denne typen er jo kjemisk blottet for enhver selvkritisk tanke!
Når man er så indoktrinert av dogmer som strider mot virkelighet og fakta, så er man pr. definisjon hjernevasket. Og det stemme-kveget som stemmer inn hjernevaskede hjernevaskere for å diktere landet kan trygt omtales som “reduserte”.
Håper dette tallet ikke viser seg særlig høyt ved valget.

Dette viser faktisk at Aps lederskap nå fullstendig har fjernet seg fra grasrota i eget parti og ellers andre i Norge! Nå gjelder det å være politisk flink til å orientere seg bort og bortforklare fakta – kort og greit! Ikke sant?

Det ble i 1932 ført bevis for at medlemmer i arbeiderbevegelsen hadde mottatt 500.000 NOK fra Russland. Det var mye penger russerne ga for at bolsjevismen/arbeiderbevegelsen skulle bre seg utover verden.
Arbeiderpartiet vant overraskende valget i 1935, de styrte mediebildet allerede den gangen, sannsynligvis kjøpt å betalt av Russland. Det er ingenting som tilsier at Russland ga slipp på de forbindelsene de hadde den gangen og at dette er øket i ettertid.

Det er nok blitt tilført langt mer penger både til det partiet og ikke minst til kommunistene og Martin Gunnar Knutsen! Merkelig sak hvor myndighetene lot det skli igjennom i sin tid – hvorfor vet man ikke???

Snedig hvordan de vanlige innslagene holder seg borte fra denne tråden. Er de enige?
Så blir jo spørsmålet om de støtter korrupsjon eller ikke. Jeg tror at slike støtter det meste som kommer fra AP. De mener sågar at arbeidere ikke har noe fedreland.

De velger ti bort slike debatter – for de liker ikke at slike vinklinger kommer på bane! Det forstyrrer jo den politiske maktkampen som dynastiene innen AP driver på med – må vite! ler De har og bruker partiet som en ren elitesatsing og dynastibygging – altså som et politbyrå i land de ikke liker sammenligne seg med – bare kopiere!

Enda et grotesk eksempel på feilbehandling innen helsesektoren – jf
Grotesk feilbehandling

Man kan undres over hvorfor vi stemmer som vi gjør, når vi ser hva som hender med valgløftene etter valget. Det skulle skinne av eldreomsorgen og all fattigdom i Norge skulle være borte bare de rødgrønne fikk bestemme. Blev det slik ?
FrP sier klart fra hva di skal gjøre dersom de blir store. De har klar tale om hva de skal gjøre med eldreomsorgen, de vil ha et eget samferdsels fond (meget bra) slik at politikerne får minimal styring med samferdsel. Når FrP sier de vil avskaffe betalings bommene så burde de fleste stemt FrP bare for å protestere, for når man må betale 10-15.000 kr i året ekstra for å komme på jobben med mer, blir det for dumt å ikke protestere.
Høyre og Arbeiderpartiet er for like til at vi får noen vesentlig forandring, uten et sterkt FrP vil det meste bli som før.

Nytt skrekkens eksempel! Jf

Slått på sykehjem

Hva er det som får folk til å stemme på sosialistene når sosialisme i praksis vil styre hver liten detalj i privatlivet ditt, når naboen blir oppfordrett til å tyste om deg, når du må forsvare din uskyld isteden for skyld, når det lages så mange lover at du er dømt til å trå feil. Når de som burde tatt ansvar, dytter ansvaret over på andre.

Dagens sosialister og Arbeiderpartiet i særdeleshet er et meget materialistisk og konservativt parti.

Ikke glem heller da også – med et opprinnelig marxistisk tilsnitt og opphav! :-)

Ja det er mange rare og tullette lover i dette landet. Du kan reise til Polen eller ett annet land og handle tobakk\ vin pluss varer for 6000 kr uten avgifter. Polsk moms får du igjen på flyplassen før du reiser hjem, men handler du på nett kan du bare handle for 200 kr før du må betale avgifter. Toll, moms pluss handlingsgebyr. Om det er arbeiderpartiet eller høyre som bestemmer kommer staten til å kreve enda mer penger av oss innbyggere.
Om det er politikere, byråkrater, media eller finanseliten, har de fleste handa dypt nede i statens penge sekk og ingen av den sager over den grenen de sitter på.

Enda et skrekkens eksempel fra Helse-Norge! jf

Skrekkens eksempel nok en gang!

Annonse