Hva er det sosialister egentlig klager på ?


Den nye Blåblå regjering følger Statsbudsjettet til den rødgrønne-regjering så og si til prikke. Det er bare blitt flyttet på 2.2 milliarder kroner. I det store og hele er dette som en dråpe i havet.

Likevel hyler de rødgrønne-sosialistene mens de langer ut mot den nye regjeringen. De mener at Statsbudsjettet faller dårlig ut for den ene eller andre. Det er Frp som får mest pes.

Hva er det som gjør at de rødgrønne-sosialistene kan akseptere Statsbudsjettet med en rødgrønn-regjering men ikke en Blåblå ?

Vist 307 ganger. Følges av 8 personer.

Kommentarer

Det er dette med sosialistisk tankegang da – for å si det ganske mildt! :-)

Det som er mer rart er egentlig at ikke de som stemte på de blå klager mer, dersom det er riktig at den blå-blå regjeringen fører rød-grønn politikk mener jeg. De ble vel strengt tatt lovet noe ganske annet enn det…

De fører slettes ikke rød-grøn politikk. Det er en vesensforskjell i åpenheten og villigheten til å lytte til råd fra alle de andre partiene.

Noe ganske annet kommer nok i Neste budskjett,og det blir spennende………

Ja, får endelig håpe de har mer i ermet enn å tillate boksing og lakrispiper…

-men det har du da skjønt Leif Sletta Solstad, hvis du leser aviser mener jeg.

Jo da, jeg leser aviser. Det ser jo ut til at fanesakene uteblir? Ingen oljeboring, ingen riving av bomstasjoner og senkingen av bilavgifter har visst bare gått til bilene som koster over halvannen million… Jeg hadde dessuten gledet meg til en merkbar skattelette, men nei. Blir visst ikke noe av det heller…
Skjønner jo at det ikke blir forandring på alt over natten, men de kunne i det minste ha staket ut kursen litt for folk flest også…? En Mercedes SL 63 AMG går ned 77000 kroner (Det er kun Olav Thon, Kjell Inge Røkke og Petter Stordalen som har råd til den modellen her i Norge), mens en Skoda Octavia stasjonsvogn blir 5-6000 dyrere. Så mye var løftet om billigere biler til dem som skal frakte unger til barnehage, skole og deretter kjøre til jobb innenfor et så lite tidsrom at tog og buss er umulig verdt… De har jo endret avgiftssystemet. Det kunne da umulig være vanskeligere å endre dette slik at det kom “folk flest” til gode?

Leif, er du ikke gjort oppmerksom på at denne regjeringen er ganske låst av den forrige regjeringens budsjettfremleggelse? Men å flytte på 2,2 milliarder kroner av et budsjett på 1295 milliarder er som Stig E. skriver nesten ikke merkbart, vi snakker om en meget mikroskopisk forandring.

La oss kritisere når neste budsjett kommer. Rom ble ikke bygget på en dag vet du ;)

Jo da, som sagt. Jeg skjønner at det ikke er mulig å få til store forandringer over natten, men de har nå likevel klart å senke avgiftene på bil nokså betydelig for de dyreste, mens lovnaden om billigere bil til folk flest dessverre ser ut til å ha blitt dyrere bil til folk flest. Hvorfor ikke sørge for at familiebilene gikk litt ned, og la de dyreste sportsbilene forbli like dyre? Tror neppe milliardærene blir påvirket av de 77000 kronene der når de skal kjøpe sportsbil. Er det sånn at dersom bilene til småbarnsfamiliene med dårlig råd ikke kan bli mye billigere, kan de like godt gjøre dem dyrere? Underlig tilnærming til valgløftet synes jeg…

Ja, der er en noe underlig tilnærming til valgløftene skal være enig i det, men det er jo å håpe at alt fortsatt står ved lag. Noe annet vil medføre snarlig retrett.

-og stor frustrasjon!

Det blir spennende å se budsjettet for 2015, og jeg skal være grei gutt og la den verste kritikken ligge en stund til, men jeg synes likevel det er nokså dårlig at de ikke har greid å få til fler av løftene sine til tross for et rød/grønt nivå på budsjettet. Et argument som er gjentatt til det kjedsommelige er den korte tiden de har hatt til å lage budsjettet. Kom de helt uforberedt til regjeringslokalene? Det er da vel vanlig at også oposisjonen har et alternativt budsjett. FrP har finjustert sin politiske kurs i 40 år, og Høyre har gjort det enda lenger. Hadde ventet mer av regjeringen og særlig FrP som har vært så store i orda før… De klarte å lage en felles regjeringsplattform på noen dager. Da skulle det være mulig å få til mer av budsjettet de hadde til rådighet.

Villede fienden vet du :)

Det kan hende, men de har ikke tatt på motstanderne med silkehansker selv. De er oppe til eksamen nå, og det gjelder ganske enkelt å levere.

De Blåblå vil levere. La dem få 8 år ++ og da vil du i alle fall merke noe

Ja ha, så de må ha tre perioder for å få til alt de også ja…

Vet ikke hvilken skole du gikk på men 3 perioder er 12 år.

Jeg antok at du med ++ mente at de også måtte få begynne på periode tre, men dersom alt er i orden etter 8 er det et greit tall å forholde seg til det. Burde de ikke egentlig ha startet allerede nå da?

Vi får vente til 2014/15 når det legges frem nytt Statsbudsjett

Ja, ja. Man venter ikke forgjeves hvis man venter på noe godt osv… :) Men hvorfor har de ikke klart å flytte på mer enn det de har gjort på dette budsjettet egentlig? Den rød-grønne regjeringen la jo ikke akkurat skjul på hvor de ville plassere pengene. Både Høyre og FrP kunne jo i grove trekk ha hatt endringene klare lenge før statsbudsjettet ble offentliggjort. Likevel prøver de seg med at de hadde så dårlig tid. Visste de ikke at det var de som måtte lage statsbudsjettet mon tro…? Er jo ikke lett å vite alt heller, når man ikke har vært i regjering før…

Det er dette med snubletråder da som den siste regjeringen av AP og de R/G la igjen – mange nok til at det ble problemer å få gjort noe skikkelig i ettertid dvs mye å rydde opp i! Det har noe med umoral å gjøre – og som var kanskje en rød gjennomgangstråd hos den avtroppende regjering! Mange uklare – men også mange sværte personavhengige fordeler skulle avklares jf Kans Kristian Amundsens nye millionlønn som sekretariatsleder for AP på stortinget – langt over det andre kan forvente m m! Som er endelig til å leve med – som han sa! Ja det er litt av en gjeng dette fordelsappratet til AP med Amundsen, Jan Davidsen som går inn i mer partimessige posisjoner antakelig??? Et noe mindre men like fordelsbetinget effektivt opplegg som det kinesiske politbyrå – om du tilhører det indre maktapparatet! For alle andre – et helvetes personlig opplegg!

Dansk Folkeparti ble Danmarks tredje største parti i lokalvalget denne uken, med ti prosent av stemmene. Det er en fremgang på to prosent siden forrige kommunevalg.

Partiet har så langt kapret to viktige symbolposter, en byrådsstilling i København og tilsvarende stilling i Århus.

Nå skal vi se om svenskene mener at rasister har overtatt der også. DF tror jeg har en hardere linje mot innvandring og en skarpere debatt om islam. Men de har også hardere motstandere og mange flere og tyngre radikale islamister å angripe for deres fanatiske utspill. Det er altså adskillig mere “liv” i Danmark.

Leif, med mindre man bare skal skyfle mer penger inn i budsjettet, krever større budsjettendringer at man først får endret grunnlaget. Skal man f.eks spare penger på å slå sammen helseregioner, må man nesten slå de sammen først. Deretter kan midlene man frigjør overføres andre formål. Noen kursendringer vil også kreve lovendringer – som alltid er tidkrevende prosesser. Det er begrenset hvor mye man kan forberede av dette før man er i posisjon. Og når man er i posisjon, er kanskje ikke forholdene ideelle – slik vi f.eks nå har fått demonstrert i forhold til Krf og kontantstøtten. I en slik situasjon kan det være lurt å holde på kortene en stund.
Men vi ble i alle fall kvitt den håpløse arveavgiften. Ut i fra dagens aviser å dømme, er den nye samferdselsministeren også i gang med å luke vekk noen av de verste bompengeprosjektene. Det er en god begynnelse.

Annonse