Tidligere rødgrønne Justisministre gjorde ikke jobben sin

Etter 8 år med rødgrønn-regjering faller skjelettene ut av skapet. Fra 2005 til 2013 var det 2 Justisministre i den rødgrønne-regjering. Den første var Knut Storberget deretter Grete Faremo. Disse to trenger vel ingen videre presentasjon enn at begge er Arbeiderparti politikere.

Knut Storberget hang i jakkekanten til Jens Stoltenberg, som et barn holder fast til sin mor. 22 juli-rapporten viste at Knut ikke var rett mann på rett sted. Like etter rapporten gikk Knut Storberget av som Justisminister. Han hadde fått seg en KRAFTIG ripe i lakken. Det ble fortalt at han ville bruke mer tid på familien. Vel, det var kun et skalkeskjul. Nå løper han rundt og snakker om bondepolitikk. Som bondesønn skal han være ekspert der også. Som advokat var han en flopp som Justisminister.

Grete Faremo overtok etter Knut Storberget som Justisminister. Alle har en fortid, også Faremo. I 1996 ble Grete Faremo KASTET UT av regjeringen etter at en overvåkingsskandale kom til overflaten. Grete Faremo satt som Justisminister da Berge Furre ble overvåket.

Etter at Grete Faremo fikk jobben som Justisminister etter Storberget spurte media henne et spørsmål : Hvordan vil de som er ansatt i justisdepartementet merke at de har fått ny sjef? Faremo svarte at de vil merke at vi vil satse mer på beredskap og politiet. Det blir både mer fokus, mer ressurser og mer utstyr i forbindelse med dette osv. Det var store ord men i dag vet vi egentlig svaret. Store planer, uferdige prosjektet og en haug av uløste oppgaver. Faremo var veldig tafatt og vil gå inn i historien som de kriminelles gode venn og støttespiller.

Når det kommer til innvandringsfeltet vet vi at dørene stod på vidt gap. Alle som ville kunne komme til Norge. Asylkjeden er en vandrende utfordring hvor vi har 5.000 mennesker som skulle vært sendt ut av landet, og som sitter i asylmottak. Grete Faremo tok ikke tak i dette. Skulle tro at den rødgrønne-regjering hadde vegring mot å bruke penger på viktige saker. I dag ser vi at dette stemmer.

Den nye leder for justiskomiteen heter Hadia Tajik som er fra Arbeiderpartiet. Ser vi henne som den nye justisminister i en ny Rødgrønn/Arbeiderparti-regjering ?

Vist 428 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

Jeg håper for min del at det blir en stund til vi ser en ny Ap/rødgrønn regjering…. :-)

Du har ikke peiling på hvorfor det gikk så galt 22/7-11.Høyre vil ha mer av det som gikk galt, byråkratisk kollaps og resurser som ikke fant hverandre.Les 22/7-rapporten og lær.AP og Høyre støtter styringsmodellen som rammer politiet.AP har et stort ansvar for dette, men endringer under den nye regjeringen løser ingen problemer.Dette er strukturproblem som beror på markedsstyring av offentlig sektor.Man er flink til å produsere dokumenter og rapporter, samt detaljstyring fra deptet.Ditt sinne over AP gjør at du mister fokus

Den nye leder for justiskomiteen heter Hadia Tajik som er fra Arbeiderpartiet. Ser vi henne som den nye justisminister i en ny Rødgrønn/Arbeiderparti-regjering ?

Landet har forlengst fått ny regjering og ny justisminister. Er det ikke mer interessant å fokusere på det som skjer nå, av “forbedringer”? :-)

Det vil ikke denne gjengen,Ranveig Frøvik.Bare spy eder og galle over forrige regjering er denne gjengens agenda.I bland virker det som at det ikke har gått opp for de at vi har fått tidenes høyrevridde regjering.Hva det vil føre til trenger man ikke være særlig høyt utdannet for å begripe,bare sunt vett.Jeg for min del frykter at det går fra galt til verst.Det er vel bare sola som ikke skal privatiseres.Likevel blir det mørkere skyer.Den innstillingen de har til markedsbaserte løsninger vil føre til mer handlingslammelse.De sier enklere,robustere og mindre skjemaer å fylle ut.Vi kommer tvert i mot å se det motsatte.Hvordan man skal få robustere politi med sterk sentralisering og økt utrykkningskapisitet samtidigt til alle hjørne i landet forblir en gåte.Et ev. Utøya 2 kommer ikke til å bli bedre håndtert.PST har fortsatt feil fokus og radaren mot høyreekstremisme er avslått.

Ja, gammel vane er vond å vende, som det heter. Hvis man har rakket ned på sine politiske motstandere i årevis, og gitt dem skylden for alt vondt som skjer i samfunnet, er det vel blitt en del av det personlige handlingsmønsteret som det kreves krafttak for å endre.
Men det virker jo litt komisk at man nå med nye koster fremdeles driver med denne kritikken av de “rødgrønne” og deres politikk.

Vi har en ny regjering, og det må vi bare avfinne oss med noen år, og håpe på det beste. Men egentlig ser det vel ut som det ikke blir så mange “løfter” som blir innfridd fra den kanten. Tvert i mot, kan det se ut som. En slik ting som de tidligere forhatte bompengene skal visst økes i den nye regjeringen, etter hva jeg hører… :-)

Men i rettferdighetens navn må de vel få litt lenger tid på seg, før man merker noe særlig til regjeringsskiftet. En ting som synes litt positivt for meg, er en viss satsing på skole (bl.a. matematikkundervisningen). Spennende å se om de får noen forbedrede resultater ut av dette ….

Godt Nytt År alle sammen !!

Det er veldig rar debatteknikk røde Lars bruker. Før og under Stortingsvalget hatet han de borgerlige partiene. Han spredde eder og galle, men det var på en måte greit – mente han. De borgerlige partiene var i opposisjon. Nå er de rødgrønne i opposisjon og rollene er snudd. Er det ikke lov å sette fingeren på opposisjonens politikk ? Røde Lars HATER fremdeles de borgerlige partiene !!

Nå oppfører røde Lars seg på en ufin måte – nok en gang. Når er vel jeg en av dem som har lest 22 juli-rapporten fra perm til perm så litt ballast har jeg. Det ble nedsatt en uavhengig kommisjon for å gjennomgå og trekke lærdom fra angrepene på Regjeringskvartalet og Utøya 22. juli 2011. (2.5 år siden – ja tiden går fort) Den rødgrønne-regjering fikk totalslakt i rapporten. Innledningsvis skrev jeg at tidligere rødgrønne Justisministre gjorde ikke jobben sin. Rapporten har talt – og nå ved regjeringsskifte ser vi at det stemmer.

Grete Faremo har sovet i timen. Etter at Grete Faremo fikk jobben som Justisminister etter Storberget spurte media henne et spørsmål : Hvordan vil de som er ansatt i justisdepartementet merke at de har fått ny sjef? Faremo svarte at de vil merke at vi vil satse mer på beredskap og politiet. Det blir både mer fokus, mer ressurser og mer utstyr i forbindelse med dette osv. Det var store ord men i dag vet vi egentlig svaret. Store planer, uferdige prosjektet og en haug av uløste oppgaver.

Nå har Arbeiderpartiet styrt landet i de siste 60 av 80 år. Mener Frøvik at man ikke har lov å sette fokus på de steder der politikken har feilet ?

Stig E skriver:

Nå har Arbeiderpartiet styrt landet i de siste 60 av 80 år.

Holder du deg noen gang til sannheten? I så fall, i hvilke tilfeller? Eller er det bare det at du er uvitende?

Har ikke Arbeiderpartiet sittet med makten i 60 av de siste 80 årene ? Mener Frøvik at man ikke har lov å sette fokus på de steder der politikken har feilet – slik som jeg har nevnt innledningsvis ?

Nei pakk tinga inn på ap vis , det er ett etterslep i alle sektorer . Etter mange års tidsbruk er endelig helikopter avtalen på plass

Annonse