Utflagging versus sosial dumping!? ...

Det er noe bemerkelsesverdig at man spesielt fra sosialistisk hold innen AP og ikke minst LO gikk til sterke motangrep, motsigelser og reaksjoner med trusler om boikott, streik m m da Norwegian meldte sin interesse til å benytte seg av de fordeler som lå i mannskap fra og registrert i lavkostland med betydelig lavere lønninger etc enn det man opererte med i Norge. Dette for selvsagt å sikre økede inntekter og styrke for selskapet. Denne gang er det Statoil som signaliserer samme virkemåte – men som “gullungen” til sosialistene innen AP og LO så kommer det denne gang ingen tilsvarende reaksjoner! Oppsiktsvekkende – ikke sant? Jf sakset fra ABC-nyheter – jf

– Statoil flagger ut inntil 350 stillinger
350 stillinger i Statoil skal flagges ut til lavkostland. Stillingene er innen IT, finans og kontroll, bygg og administrasjon.

I tillegg vurderer Statoil å flagge ut ytterligere 145 stillinger, skriver Stavanger Aftenblad.

Konsernsjef Helge Lund vil ikke kommentere saken, men flere uavhengige kilder bekrefter at beslutningen ble tatt mandag. Innholdet blir trolig offentliggjort før børsen åpner tirsdag.

Utflagging av stillinger har lenge vakt stort oppstyr i Statoil. Sist sommer ble det klart at Statoil i interne dokument diskuterte å flagge ut inntil 1.000 stillinger innen 2020. (©NTB)

Vist 226 ganger. Følges av 8 personer.

Kommentarer

Jeg synes også dette hjertesukk fra Statoil-sjefen sier sitt og har et grunnleggende godt idustrielt poeng!
Jf sakset fra NA24 -
Statoil-sjef Helge Lund med hjertesukk over kjendisstatusen til Ylvis, samtidig som selskapet forbereder utflagging av 350 stillinger til lavkostland.

Statoils konsernsjef Helge Lund kom ikke med noe festbudskap til forsamlingen av politikere og næringslivsledere på NHOs årlige konferanse på Sola utenfor Stavanger mandag, skriver Dagens Næringsliv (DN) og dn.no.

Statoil-sjefen avsluttet møtet med følgende hjertesukk:

- I et land hvis største kjendiser nå er noen som kan fortelle hva reven sier, der mangel på smør er den største avisoverskriften, der været hver dag preger avisen og realityprogrammer har de fleste seere, er det ikke rart at industriutvikling kommer i bakgrunnen.

Lund sier oljeselskapene tjener for lite penger og at lønnsomheten til integrerte oljeselskaper er kraftig under press.

Statoil ble opprettet for å ivareta norske interesser i oljesektoren.
En motvekt mot de store internasjonale selskapene og deres kyniske drift.
Et tungt selskap i norsk målestokk som skulle være motor i et norsk oljemiljø.
Knoppskyting var et av målene.
Dette har gitt oss mange tusen nye arbeidsplasser.
Nå vil knoppskytingen finne sted der selskapet etablerer seg på de områdene de flytter ut.
Teknologi vi har behov for i Norge.
Det handler direkte om nye norske arbeidsplasser som forsvinner.

Statoil er i dag mest opptatt av Statoil og det på en måte som er direkte i strid med den opprinnelige tanken bak norsk olje og gass politikk.
Den filosofien som gjør at vi har den økonomien vi har, i sterk kontrast med resten av Europa.
Dette kom ikke av seg selv!
Å gjøre selskapet til et AS var et stort feilgrep. Vi kan faktisk risikere at hele selskapet flytter ut.
Det er på tide at generalforsamlingen reagerer.
De må se hva som skjer!

Dette må da være et klart signal før vårens forhandlinger mellom LO/NHO – virkelig illevarslende signaler!

Dersom et selskap som Statoil hadde vert styrt av politikere ville det antagelig vert et selskap i kaos. Politisk styring av et selskap har A\S Norge mange dårlige eksempler på. Nepotisme, korrupsjon og ledere som er valgt etter partibok eller avdankede politikere hadde det vert mange av dersom Statoil hadde vert et statlig styrt selskap og det kan ikke være en god løsningen for noen selskap.

PETORO er det oljeselskapet staten eier 100 % og forvalter norsk sokkel og som bestemmer det meste.

Dersom politikerne vil skape flere arbeidsplasser og mer penger inn i statskassen bør di nå gi tilbake 15% av byggekostnadene mot dokumentasjon, på den måten fikk man vekk det meste av svart arbeid og mafiavirksomhet innen bygg og anlegg.
Den svarte næringen i Norge er enorm og undergraver økonomien arbeidsplasser og seriøse næringsdrivende. .

Dersom et selskap som Statoil hadde vert styrt av politikere ville det antagelig vert et selskap i kaos. Politisk styring av et selskap har A\S Norge mange dårlige eksempler på. Nepotisme, korrupsjon og ledere som er valgt etter partibok eller avdankede politikere hadde det vert mange av dersom Statoil hadde vert et statlig styrt selskap og det kan ikke være en god løsningen for noen selskap.

PETORO er det oljeselskapet staten eier 100 % og forvalter norsk sokkel og som bestemmer det meste.

Dersom politikerne vil skape flere arbeidsplasser og mer penger inn i statskassen bør di nå gi tilbake 15% av byggekostnadene mot dokumentasjon, på den måten fikk man vekk det meste av svart arbeid og mafiavirksomhet innen bygg og anlegg.
Den svarte næringen i Norge er enorm og undergraver økonomien arbeidsplasser og seriøse næringsdrivende. .

Dette er god u-hjelp, flagg ut det tidobbelte, flagg ut 3500 stillinger ….

Ja, kanskje det, Roger, sender du med 3500 innvandrere som ikke er i arbeid her også da eller?……:)

Da har vi jo bidratt så da kan vi samtidig innstille all övrig bistand?…….:)

Det er ikke så mange innvandrere som får trygd, de fleste som er på trygd er hvite nordmenn (for å si det sånn).

Trygd?

Jeg snakker vel helst om sosialbidrag……:)

Trygd er for dem som har gjort seg fortjent av det….:)

Er det på ett område jeg har vært enig med AP i så er det at de var så forutseende, at de de tok kontroll over norsk olje. Takk til Jens Evensen for det.

Men det er et AS, uansett hvem som styrer, håper jeg at aldri den norske stat, gir fra seg aksjonærmajoriteten i Statoil. Likevel skjønner jeg at også de må ut flagge en del arbeidsplasser, kostnadsnivået i Norge er for høyt. De er vel nødt til det, prosjekter i utlandet må jo også bli lønnsomme.

Det samme gjelder jo Norwegian. Men det er jo privat, og da reagerer LO. Man kunne vel ikke vente noe annet.
Men, de er børsnotert på Oslo børs. LØP OG KJØP.

Informasjonen fikk fagforeningene i Statoil til å rase. De mente at de hadde fått informasjon om at det var mellom 250 til 350 stillinger som kunne bli satt ut, men at de interne dokumentene beviste at Statoil-ledelsen i det skjulte hadde jobbet med langt mer omfattende planer. Fagforeningene mente at bedriften derfor ikke overholdt informasjonsplikten, noe Statoil-ledelsen avviste. I slutten av august toppet det seg. Opprørte Statoil-tillitsvalgte fortalte at de var blitt truet med oppsigelse av konserntopper i Statoil etter utflaggingsbråket i media. Igjen avviste Statoil påstandene til de tillitsvalgte. Informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. fortalte at de ikke kjente seg igjen, men viste til at det ble påpekt at «spredning av informasjon fra interne arbeidsdokumenter er i strid med spillereglene og vårt interne regelverk for informasjonshåndtering». Er ikke dette å protestere?Statoil har villedet de ansatte og eierne og skaper derfor reksjoner.Nå er det faktiskt Staten ved de blå blå som skal håndtere dette.Vi fikk faktiskt en ny regjering,men det ser ut å ha gått hus forbi for Spectatorgjengen.
Norwegian bør bytte navnet som de drar skam over.De kopierer driftsmodellen til Ryanair og stiller luftfarten i et dårlig lys som rederne i sin tid gjorde med skipsfarten.Som man sier i Sverige.Någon jävla ordning måste det vara.

Men hvor var og er hovedforbundene da, Andersson??? De er da svært lunkne og lite fart i protestene i denne saken! Det var så mye mer tydelig og uttalt med protester under Norwegian-saken! Den nordnorske LO-sopransjefen sang jo så høyt den gang mot Norwegian – men stilnet hørbart av i Statoil.saken! Bemerkelsesverdig!!! På en måte virker det være mer lett å kjefte på andres unger – enn sine egne! Det virker jo slik i denne saken fordi Statoil så uløselig er knyttet opp mot AP, LO, regjering og den norske stat! Norwegian har jo ikke samme tilknytning!

Norwegian legger opp til slavelignende forhold og Statoil flagger ut.Begge deler er forkastlig.Takket være AP,LO og den tidens visjonære AP-politikere har vi et oljefond å krangle om.Høyre og FRP ville at utenlandske oljeselskaper,som inngår i det s.k. syv søstre skulle få råderett over rikdommene på norsk sokkel og det vil de enn i denne dag.Hva hade vi sittet igjen med da kan t.o.m. du regne ut,ingenting og norske oljearbeidere hade vært ikke eksisterende.Tvert i mot har Norge på relativt få år utviklet teknologien i verdensklasse og generert tusenvis av arbeidsplasser,som undertegnede var med på.Dette til tross for høyresidens iherdige motstand.Norske fagforeninger fikk satt den amerikanske ledelsekulturen,hold kjeft eller forsvinn,på plass.Når du påstår at LO og andre arbeidstakerorganisasjoner ikke protesterer så vitner det om at virklighetsknappen din er avslått.Hva forventer du,kuler og krutt?Dagens regjering vil selge Statoil ytterligere ut av offentlig eiendom,som om skaden ikke allerede skjedde da Stoltenberg 1 valgte å delprivatisere selskapet.Ditt standpunkt baserer seg ikke på allmen nytte men idiologiskt blindspor og generellt hat mot sammensluttninger som tar vare arbeidere og samfunnets inntresser.Din mening forfordeler bare den lille til,antall rike eierklassen som i denne sammenheng er BP, Exxon Mobil, Shell, Total, Chevron og ConocoPhillips.Det lille Norge skapte en unik oljepolitikk som ikke finnes ellers i verden

Annonse