debatt.sa stenges

Denne nettsiden vil bli stengt tirsdag 28. oktober 2014. Etter dette vil det ikke lenger være mulig å debattere her, men kommentér gjerne artiklene på sa.no

Vist 1272 ganger. Følges av 12 personer.

Kommentarer

Hvorfor det da Kristin?

Hva i all verdens dager!

Hva skyldes dette da?

7 dagers varsel, ja man kunne kanskje ikke forvente annet av en lokalavis som tydeligvis ikke liker andres meninger. Kanskje det er litt overdrevet, men egentlig så er det vel ikke det?

Ja, ja…da gikk vel SA i glemmeboka både som papiravis men også som nettavis.

En avis sin raskeste vei til fattigdom vises vel i hva som prioriteres og hva som forsvinner, her er det innlysende.

Jeg vil savne noen tråder her.
. Takk til alle med og motdebattanter, hyggelig så lenge det varte,

“ja man kunne kanskje ikke forvente annet av en lokalavis som tydeligvis ikke liker andres meninger.”

De har ikke egne meninger heller, hva de skal mene kommer på e-post fra avskrivingsbyrået på Jonngstørrje, ANB, og fra rådhuset oppi bakken …. rakner hele SA nå, det er jo en grunn til at de beste journalistene forsvinner- De får satse på vrøvlet fra sarpemor og andre twittere ….

De kunne godt gjort noe med alle personangrep der folks private ting legges ut. Til tross for flere Pm, som de ikke har giddet å svare på en gang. Flere av de har vært svært ubehagelig for meg, særlig når en angivelig har festet med suspekt miljø. Når dere ikke vil gjøre noe med det er det like greit å slenge hele greia.

Var det egoisten som ble tydelig i det forrige innlegget?

Forklar spørsmålet ditt.

Det går rykter om at origo skal gradvis legges ned. Det ble ikke de forventede resultatene i skyggen av A pressen, kan det være noe i det eller ?.

Flere av de har vært svært ubehagelig for meg, særlig når en angivelig har festet med suspekt miljø. Når dere ikke vil gjøre noe med det er det like greit å slenge hele greia.

Lars Andersson
Du kjenner jo svein bryggeri og helge korpola , dine svirebrødre pøbbkameratene . Den som har vert utesteng flere ganger du kjenner vel han også

Har du spørt Svein Bryggeri og Helge Korpela om de liker å bli hengt ut på denne måten?Kristin Vilhelmsen Hansen viser hvorfor de stenger nettsiden.Som moderatorer duger de ikke når slike innlegg og uthenging av personer får passere.De kan knapt skrive norsk og da tyr de til slike grep når de ikke er i stand til å skrive en sammenhengende mening om politikk.

Ser hvorfor SA stenger Nettstedet. Det ble tydelg her!

Også den dumme har ofte en fornuftig tanke – han merker det bare ikke.

Danny Kaye

Jeg skjønner jo at det er lett for en avis å stenge ned en side når man får så god drahjelp som det gis av enkelte på denne tråden.

Alle er vel enige om at sak aller helst skal diskuteres, noen ganger sniker det seg inn en og annen uheldig kommentar fra både anonyme og mer synlige deltakere.
Men å si at man skjønner avisens problem ut i fra det – når det vitterlig dreier seg om en person som burde fått tilsnakk og advarsel for i siste omgang å bli utestengt – gidder jeg ikke engang å gjøre forsøk på å forstå.

At avisene nå er i ferd med å grave sine egne graver er i alle fall meget tydelig.

Veldig bra

Selv synes jeg det er trist at ikke Kristin svarer på spörsmålet. Det hadde värt greit å få en forklaring fra SA’s side, en veldokumentert sådan hadde ikke värt dumt?

Jeg forstår at de har satset på et annet forum, der de har tilgang til fullt navn og kan identifisere de som kommenterer artiklene. Det jeg synes er merkelig er jo at de da bare har visse artikler som tilater kommentarer, og det blir det ikke mye til debatt av.

Er det slik at media ikke lengre har interesse for publikums meninger?

SA har stengt seg inne i en usynlig mur og svarer absolutt ikke på noen henvendelser. De må kurses i kommunikasjon. Det er arrogant å opptre slik

Hele Origo må etter det man kan se kurses i kommunikasjon.

Nei, avisen har ingen interesse av publikums meninger – da publikum har avvikende oppfatninger!

Pressefrihet, ytringsfrihet, valgfrihet, ja, allverdens frihet ble det under WWII kjempet for at etterslekten skulle få ha – vi kjenner ikke deres smerte for alt det de gav, men vi vet hva de oppnådde – for oss – tross alt.

Knappe tre generasjoner etter krigens slutt er frihet i alle varianter bare ord som virker flotte på trykk (trykksverte)og i festlig lag i avisredaksjonene – knapt nok det. Da er det veldig enkelt å drive sensur på nettsteder – begrunnelse folk går over streken(???_!!!)

OBS!
Hva var det nå pressefriheten betydde nå igjen? I skrivende stund er det visstnok utvidet til å sensurere andres mening – om den ikke samsvarer med det avisene skriver.

Denne sensuren ser ut til å begås i beste – Kim Jong-un stil.

Vi venter spent Kristin, stenger dere uten å forklare eller svare?

Det virker som media ikke har interesse for publikums meninger, nå skal de stå frem gjerne med politisk tilhørighet i form av ei rose eller kløver. Jeg så det i Sovjet og DDR under den røde tiden, men det går ikke å styre folkets ord. De finner på nye måter å kommunisere på, og de ligger ikke i nærheten av A pressens skygge.

De største dumhetene gjøres av plikt, ikke av slurv.

Det virker som media ikke har interesse for publikums meninger, (Ind.b)

Jeg tror avisene skal PASSE seg, det er slett ikke lenge før publikum ikke er interessert i avisenes styrte dublikate meninger!

Avisene er blitt dyrere og dyrere – dårligere og dårligere – noen forbedringer er ikke å spore!

Fullstendig enig Elisabeth, og jeg tror at avisene snart får seg en blåmandag som svir.

Jeg har mistet min respekt for media for lenge siden, f eks produktet lokalaviser og regionsaviser eller nyheter fra NRK. Lokalavisne er fylt opp av boligannonser og vedlegg, samtidig blir det tynnere avis og slappere stoff. NRK er partiske etter partiboka enda, og skal skjerme oss for all slags upassende nyheter. De utenlandske er ofte både mere kunnskapsrike og mere gjennomarbeidet.

For meg kan de slette hele sa.no eller hva de nå skal. Jeg bruker aldri nettavisenes kommentarfelter, leser dem veldig sjelden.

Som moderatorer duger de ikke når slike innlegg og uthenging av personer får passere.De kan knapt skrive norsk og da tyr de til slike grep når de ikke er i stand til å skrive en sammenhengende mening om politikk.

Helt enig. Steng Lars ute. Eller steng alle ute. WHO CARES?


Nå som de fleste bruker reklameblokkere som Adblock da blir det dårlige statistikker for Origos sponsorer. Men du verden så fint for meg. Sidene kommer opp mye raskere og penere, og jeg slipper å betale dyre mbit/sek fra mobilnettet mitt for å laste ned reklame. VG laster på 2 sek uten reklame og nesten 20 sek med reklame. 18 sek ekstra er veldig mye når det bare er reklame. Av en moblinett-regning på kr 100 på en uke er da 80 kr for å laste reklamen når jeg leser nettaviser.


Ikke glem denne tråden Den er veldig godt besøkt, elsket og hatet. Den er nå nylig fjernet fra lista på forsiden Origo der det står : Akkurat nå pågår 148 samtaler på Origo. Dette er noen av de mest aktive: men DEN tråden er fjernet. Årsaken til det kan vi spekulere på :-)

Jeg er blitt fortalt at under Ap tiden så var det pressestøtten som holdt liv i mange aviser, men det krevde at de var politisk korrekte. Mens nå kommer det signaler om at det blir kutt i pressestøtten, og innføring av moms for trykket media.
Samtidig som folk ikke leser så mye aviser lenger, kan det være noe med vinkling av nyhetene å gjøre. Sosiale media er jo full av nyheter, og folk leser og diskuterer som aldri før.

Avisene kan begynne å følge opp alle som faller utenfor e offentlige systemene i Norge, granske hvorfor det er så høyt sykefravær i visse deler av det offentlige, hvorfor skoleresultatene er så dårlige osv. Alt som ikke funker i det offentlige. HVORFOR?

I det hele tatt granske det offentlige apparatet skikkelig. Det har de aldri våget før.

Og slippe til dem som virkelig har tordentaler å framføre. Det har de aldri våget før.

Intervjue offentlig ansatte systematisk om sviktende forhold og la dem være anonyme. Det har de aldri våget før.

Det kommer de heller ikke til å våge, Odd, fordi den oppvåkningen blir grell!
Da er det mye bedre, for ikke å snakke om virkeligheten, å fore livsløgnen til velgerne!

Folk stemmer jo ut fra det de opplever i media. Jeg vet mye som offentligheten ikke får innsikt i fordi de som opplever det i praksis ikke er i stand eller i et for hemmende avhengighetsforhold til å formidle det.

“Sladrehank skal selv ha bank”. De er redde for represalier. Alle sammen.

En ny type rettferdighet er på gang Himla bra dette her – sier sjefen for det hele. Konkret hva som er bra – det vet jeg ikke. Underrepresentasjon for den ene, og det motsatte for den andre og samtidig økning på alle er ikke bra i det hele tatt.

Unntaket ville være om det var Holmenkollsøndagen vi snakket om, for der et det antallet billetter som telles.

Dette er vel den nye typen av rettferdighet

Lars, den millionfesent for meklerne var vel ikke noe mindre da de R/G styrte.

Uansett er det ikke fortjent av meklerne.

Utsalget skjedde ikke under de rødgrønne og de ville heller ikke tenkt tanken på å sabotere fremtidige inntekter til fellesskapet, noe dagens regjering har for planer.

Jeg vil vise til en artikkel i DN som omtalte overvåkningsprogrammer som styrer det meste innen media f eks – og Origo og Amedia har et overvåkningssystem kalt AID. Her kan de sammefatte alt de har om en eller flere personer, hva de kommenterer og mener, hvor de bor og hva de jobber med, inntekter etc. Dette er omtalt som et demokratisk problem om registrering og overvåkning som den enkelte kommentator ikke vet eller får vite noe om! Gjett om vi er registrert i dette tilfelle! Dette er en form for overvåkning som nesten er helt på linje med det PST bedriver! Gjett om de har laget en politisk styrt verstingliste? Eller? ler

Lars, å ha planer er en ting, gjennomføring en annen.

Nettopp.De blå blå selger ut statlige eiendommer,bedrifter og verdier for småpenger i forhold til fremtidige inntekter.Sabotasje spør du meg.

Hva kalles det å låne til en kommunes budsjett bare pga framtidige sammenslåinger? i 2003 var gjelda 30 mrd, i 2013 var den 300 mrd, og nå nylig passerte den 400 mrd. Det gjelder visst å låne mens jernet er varmt, og særlig om de kommunene man skal slås sammen med har stor gjeld – man vil jo ikke sponse dem med å ha mindre gjeld? Et slags kappløp der kommunestyrene går amok og skattebetalernes penger får bein å gå på (penger kommunen ikke har). Etter sammenslåinger kan det bli vanskelig å karre til seg midler og lån så lokalt som nå.

Legger man sammen disse anslagene, blir det totalt snakk om 437,5 millioner kroner, i underkant av en halv millard, i inntekter til staten fordi nordmenn betaler regningene sine for sent. Folk som fra før ikke har penger skal flåes. Ofte er det gamle og syke som glemmer. Her

Gebyrøkningene i staten trappes opp av byråkrater og må stoppes av politikerne. Byråkratene ser det som inntekter og noe de “skaper” av verdier. De glemmer ofte at staten er til for oss, ikke omvendt.

Ja da må jeg bare ta kveld siden jeg skal med morgen flyet om noen timer, så jeg får ikke være med på nedleggelsen av denne sonen. Så jeg får bare takke alle debattanter, og ansvarlige for en flott sone hvor jeg og flere har tilbrakt mange timer i friske diskusjoner.
Og mitt siste bidrag blir et bilde som viser min spesielle humor i denne stund, takk for meg.

Godt at reparasjonssettet til bonden ikke er så lett å få tak i.

Da får jeg ønske en god tur og takke for hyggelig kunnskapsrik følge en lang tid i denne tråden! Og et vittig forslag til en avslutning med smell i! ler

Forøvrig sier dette også ganske mye om hvorfor debatt.sa legges ned! Sitat om og forteller mye om den ansvarlige nedlegger – selv om jeg ikke liker henge ut noen mindre og lavere i systemet – men dog -
Jf – offentlig presentert egenerklæring på Origo
Kristin Wilhelmsen Hansen
Jeg er nettjournalist i Sarpsborg Arbeiderblad. Har du spørsmål om Sarpeliv, Idrettsliv eller andre av SAs soner, kontakt meg gjerne her på Origo, på e-post til kristin.w.hansen@sa.no eller på telefon 69 11 11 03.
Tidligere har jeg jobbet i blant annet Smaalenenes Avis og Halden Dagblad. Fritiden tilbringer jeg helst med den lille familien min og gjerne også den store slekta mi og gode venner. Innimellom oppdager jeg hvor utrolig deilig det er å være på tur ute i marka. Dessuten elsker jeg å sitte lenge på kafé og skravle, drømme meg bort i en bok eller rett og slett slappe av på terrassen eller foran tv´n. Jeg blir ofte oppslukt av interiørblader/blogger og digger gjenbruk og redesign. Er fan av mye fra 50-, 60- og 70-tallet. Prøver å få satt noen av drømmene ut i livet, men er ikke like god på gjennomføring som på planlegging…

God tur.

Debatt SA fölges bare av 545 medlemmer, så det er vel ikke så stort…..men, Sarpeliv stenges visst også, og de har da 6165 medlemmer, det er litt det……..?

Også resterende soner innenfor SA blir stengt, hvordan påvirker det leserne tro? Positivt eller negativt……for SA?

Origo legges ned bit for bit. Det sa jeg for to år siden, at det ville være borte om 2 år. Origo lever altså på overtid. Selv FB vil dø til slutt. Historien viser at alle nettsamfunnene dør av naturlige grunner.

Adjø ytringsfrihet, soner og tråder i sosialdemokratisk ånd forsvinner som ånder i en fillehaug! Adjø solidaritet med frie debattanter – adjø politisk redelighet og menneskelighet! Leve det subtile og trange sosialdemokratiet med langt mer ensretting og meningstvang – ja leve kun den røde friheten ferdig definert! Adjø et fritt og åpent debatt.SA! Adjø fri og åpen politisk debatt – goodbye Origo! Et leve for kun den sosialdemokratiske kongstanken, for dynastiene i AP, makten æren og den internasjonale berømmelsen, for de dyrekjøpte internasjonale posisjonene til de avtrådte sosialdemokratiske lederne for norske skattebetaleres penger.
La oss beskatte nordmenn mer og mer – så oppnår vi snart nok en sosialdemokratisk kongestatus! Vi skal herske inn i framtiden – og beherske mediene med alle tilgjengelige hensiktsmessige sensurmidler! Leve vårt vedtak om å stenge det sanne frie demokrati med ren ytringsfrihet ute – vi ruler således videre alt som publiseres! Adjø en virkelig sann ytringsfrihet!

Rart å tenke på og over forresten at slik form for sosialdemokratisk sensur gir et langt fattigere og mindre åpent demokratisk samfunn – og som innskrenker ytringsfrihet i den grad den avslører at den offentlig fortalte historien bak og de fremlagte senere dokumentasjoner viser at det som egentlig skjedde var det stikk motsatte – og at det kanskje derfor er gitt en helt feilaktig beskrivelse og bakgrunn av det som faktisk skjedde og hensikten bak?!.
Særlig fordi det av rene særpolitiske årsaker for kun å beskytte egne særinteresser- ble opportunt å igangsette innskrenkninger av muligheter til åpen politisk debatt i fora som åpnet opp for folk flest! I andre land og diktaturer er dette kalt politisk sensur som almenheten som oftest reagerer sterkt imot – men her??
Det er dette som kalles Putinisme i Russland f eks – og hvor det faktisk er livsfarlig å vekke opposisjon med å tillate og forsøke seg med ytringsfrihet! Hvor langt er man egentlig villig til å gå i den sosialdemokratiske leir i Norge?
Jeg bare spør…???
jf

Denne nettsiden vil bli stengt tirsdag 28. oktober 2014. Da vil de ikke lenger være mulig å delta i debatten her, men kommenér gjerne artiklene på sa.no

For at debatten skal bli best mulig ønsker vi at du følger retningslinjene våre. – også den siste tiden før vi stenger sonen.

Ansvarlig redaktør er Bernt Lyngstad.

Og i samme anledning er det grunn til å minne redaktør Lyngstad om hans gode innlegg om et møte med en gammel lærer på handletur i Sverige for et år siden – og hvor han avsluttet innlegget på følgende gode måte. Det burde gi litt grobunn for ettertanke om f eks kanskje litt om ytringsfrihet og sunn og god åpenhet – kanskje???
jf fra hans leder den gang;
Ved midnatt er 2013 historie. Og 2014 ligger der både ren og ubrukt som mester Prøysen fra Ringsaker ville sagt det. Hva vi gjør med året som ligger foran oss, er helt opp til oss selv.
For selv om mange av oss for eksempel ofte føler oss fortapt i den berømte tidsklemma, har vi alle mulighet til å påvirke det livet vi lever.
Det eneste vi vet sikkert om 2014, er at det vil by på møter med mennesker. Både nye og gamle bekjentskaper vil skapes.
Det er de møtene som skaper et liv.
Og det er de møtene vi lever for.

Godt nytt år, sarpinger!

Hei! Flere har etterlyst svar på hvorfor denne nettsiden stenges. Årsakene er sammensatte, men hovedgrunnen er at vi ønsker å samle alt vårt innhold på sa.no. Dere er alle velkomne til å delta i debatten på artiklene der – og selvsagt også til å sende leserinnlegg til papirutgaven/e-avisen. De kan sendes til sa@sa.no.

Annonse