Retningslinjer for debatt på sa.no og Sarpeliv

I debattforumet kan du si og mene hva du vil om det meste, men bruk sunn fornuft og hold deg til normal folkeskikk. Her kommer noen retningslinjer og anbefalinger.

Vær ålreit. Skriv innlegg i en saklig og sivilisert form, men ikke mist engasjementet!

Skriv på norsk. Dansk, svensk og engelsk er også tillatt.

Hvis du har lyst til å skifte tema midt i en samtale, bør du heller starte en ny debatt ved å opprette et nytt innlegg.

Rett skrivefeil. Du har en halvtime på deg for å redigere innlegget etter at det er skrevet.

Redaksjonen i SA følger med på debatten og kan fjerne eller redigere innlegg. Det vil skje i henhold til forumets retningslinjer og generelle presseetiske retningslinjer slik de er nedfelt i Vær Varsom-plakaten.

Du kan sende epost til nettredaksjonen@sa.no om du mener et innlegg eller en kommentar er upassende.

Det er redaksjonen som bestemmer hva som godtas eller ikke, men du er i din fulle rett til å protestere mot våre avgjørelser.

Vi tillater ikke følgende:

  • Avsporing av debatten.
  • Hets mot folkegrupper, rasisme eller andre injurierende innlegg. Innlegg som strider mot norsk lov vil bli fjernet. Det samme gjelder lenker som viser til nettsteder med ulovlig innhold, eller innhold som allerede er fjernet fra debatt.sa.no eller Sarpeliv.
  • Urimelig personkritikk eller karakteristikker som tar form av trakassering eller hets av meddebattanter. Vi forventer at du behandler andre debattanter med respekt. Diskuter sak, ikke person!
  • Avskrift og kopiering av opphavsbeskyttet materiale. Du kan for eksempel ikke kopiere artikler som er publisert i andre medier. Du kan imidlertid sitere korte utdrag, men da med tydelig referanse til hvor artikkelen har vært publisert.
  • Spam og reklame. Innlegg som utelukkende har til hensikt å promotere produkter og tjenester eller verving til organisasjoner vil bli fjernet.

For å gjøre debatten tilgjengelig for så mange som mulig, ønsker vi at innleggene har ryddig tittelbruk og layout . Titler bør maksimum være på en linje (50 tegn med mellomrom). Vi forbeholder oss retten til å redigere titler og tekst hvor bruk av grafiske effekter ødelegger lesbarheten.

Vi tolererer at du bruker pseudonym, men oppfordrer alle om å bruke sitt eget navn.

Redaksjonen kan sjekke identiteten til pseudonym-brukerne ved hjelp av mobiltelefonnummeret det er registrert under. Debattanter som oppgir telefonnumre som gjør slik identifikasjon umulig, vil bli fjernet fra forumet. Det samme vil gjelde de som gjentatte ganger bryter retningslinjene.

Annonse