Viser arkivet for februar, 2014

Smiths Venner anmeldt og beskyldt for grov økonomisk utroskap! ...

Det kristne felleskapet driver en mangslungen økonomisk virksomhet som nå er saksøkt for
økonomisk utroskap, svindel m m i USA. BI-professor mener Økokrim bør komme inn og granske alle forgreninger av virksomheten til og i Norge! Sakset fra Tønsberg Blad -

Dette er saken

■ Kåre Johan Smith, Bernt Aksel Larsen og flere andre Smiths Venner-topper anklages i rettsdokumenter i USA for å være del av et kriminelt syndikat som skal ha tilrøvet seg millioner av kroner. Selv hevder menighetstoppene at de reddet et skakkjørt firma fra konkurs, og sørget for at svindlede medlemmer av menigheten fikk pengene sine tilbake.
■ I sentrum av saken står oljeserviceselskapet Cascade Tanks, som Smith og Larsen var med å starte opp i 2007.
■ Etter å ha blitt beskyldt for økonomisk utroskap og sparket i februar i fjor, gikk tidligere daglig leder William Davis til søksmål mot Cascade Tanks og dets morselskaper i USA og på Kypros. Davis eier 25 prosent av selskapet, og hevder han er blitt skviset ut av majoritetseierne. Davis er senere blitt saksøkt av Cascade Tanks. Begge sakene verserer nå i det amerikanske rettssystemet.
■ Smith og Larsen solgte seg tidlig ut av Cascade Tanks, og er ikke synlige eiere av selskapet i dag. De er ikke personlig saksøkt og er ikke formelt part i saken i USA.
■ Andre Smiths Venner-medlemmer og nære forretningspartnere av Smith og Larsen eier i dag 75 prosent av aksjene i Cascade Tanks.
■ I forbindelse med rettssaken er det også kommet fram at Cascade Tanks og tilknyttede selskaper har fått låne penger av det kypriotiske selskapet BCC Financial.
BCC Financial fungerer ifølge menighetens tidligere økonomisjef på mange måter som en bank for Smiths Venner (Brunstad Christian Church). Konseptet oppgis å være at menigheter fra hele verden kan plassere penger i selskapet, også kan disse lånes ut til andre menigheter med behov for finansiering.
Smiths Venner
Smiths Venner 2
Smiths Venner 3
Smiths Venner 4
Smiths Venner 5
Smiths Venner 6

Mens vi alle er så rystet over det som nå skjer i Ukraina!!! ...

Mens vi alle er så inderlig rystet over det som nå skjer i vår del av verden i Ukraina – så er det bare en del av den umenneskelighet, udåder, massakrer og terror som blir begått andre steder! I Nigeria blir mennesker – menn, barn og kvinner slaktet som dyr av en islam-milits ved navn Boko Haram! I Syria begås overgrep med en villskap og umenneskelighet vi ikke har en gang fantasi til å forstå! Verden har så mye å bry seg om – og verden og FN som felleskap bør snart reagere og løse de blodige politiske konfliktene! Da betyr et OL med sine eksesser også rent politisk veldig lite i sammenheng!
Jf f eks denne artikkelen i dag i fra NrK -
Massakrer i Nigeria

Norge mot deflasjon ?

For første gang på mange år gikk brutto nasjonal produktet ned i Norge med 0,2 % i januar.
I EU økte den med 0,8 %, i USA med 2 % og i Kina med hele 12 %.
Deflasjon betyr, høyere realrente, større offentlige og privat gjeldsbyrde. Lavere etterspørsel og lavere vekst.
Verdens olje lager er fulle og fler og fler land utvinner egne energi kilder. Noen mener at oljeprisen vil bli senket til rundt 90 dollar pr fat, en nedgang på rundt 15 dollar av dagens oljepris.
Og selv om ikke hus prisene har falt så mye enda, tror mange på en nedgang på 10 % i 2014.

Signalene tyder på at gull alderen er over. Og når vårt land ligger på det høyeste kostnads nivå i hele verden, må dette på et eller annet tids punkt gå galt. Og Stoltenberg regjeringen må ta mye av skylda. Med over 200000 tusen nye arbeidsplasser i offentlig sektor, og til dels med skyhøye lønninger, har det svekket vår konkuranseevne. Det er derfor ikke noe plass til lønnsøkninger i 2014. Hvis LO og AP står på kravene om større lønninger nå, kan de være med på og ødelegge det vi har igjen av vårt velferds samfunn. Vi har alle et ansvar for at dette ikke skal skje.

Her står vår nye regjering ovenfor en stor oppgave, og de må vise mot og handlekraft.
Dette handler også om våre barn sin fremtid. Nå tror ikke jeg at vi vil merke dette med en gang, men vi er nødt til og tenke fremover. Vi tåler en liten nedgang, men ikke et krakk.

Hva mener du ? Jeg bare spør.

Norge har ikke råd !

Foto:NA24
Reformer etter reformer gjør at pensjonsutbetalinger blir mindre hvis vi ikke jobber mer. Har ikke Norge råd å opprettholde samme pensjoner til alle uten at de unge må jobbe mer ?

En annen måte å se at Norge ikke har råd er at innbetalt beløp til den private pensjonsforsikring øker, mens det vi får fra Staten blir lavere. Vi går mot et samfunn der de som har penger til forsikring er pensjonsvinnerne. Det er jo det samfunn de rødgrønne sier de kjemper mot, men som vi ser ikke stemmer. Kanskje de også har sett realitetene, eller ?

Hver måned etter pensjonsutbetalingene går Norge i minus. Og snart kommer eldrebølgen. Alle skal ha – skal ha.

Verdighet og rettsikkerhet.

Har vært på en konferanse hvor Geir Lippestad var en av foreleserne. En kjempeflott mann og foreleser. Han fortalte på en ærlig og flott måte om hvordan han hadde følt og være forsvarer for ABB. Tidlig på morgen 23 juli 2011 fikk han telefon og forespørsel om han ville være hans forsvarer. Da måtte jeg gå noen runder med meg selv sa han. Og forsvare en person som hadde tatt 77 menneskeliv, hvordan i alle verden, skulle han klare det.

Men jeg spurte med selv, hvorfor jeg hadde blitt advokat. Jo, fordi alle hadde rett på og møtes med verdighet og min oppgave er og ta vare på rettsikkerheten. Et menneske er et menneske, og alle har krav på og møtes med verdighet. Men, det var ikke lett og håndhilse på ham, men det gjorde også dommere og aktor. Det er en lov i norsk rettsvesen, alle har rett til og bli møtt med verdighet.

Men dagene etterpå vart et mareritt, huset hans ble merket med hakekors og han fikk rundt 3500 meldinger om trusler og drap. Men vi vet jo i dag, at han har oppnådd respekt. Han gjennomførte rettsaken på en utrolig flott måte.

Lippestad gikk videre og sa: Alle mennesker har rett på verdighet og rettsikkerhet. Det gjelder rusmisbrukere, flyktninger, asyl søkere, romerfolket og alle som har en annen seksuell legning, enn den vi fleste har. Et menneske er et menneske og ingen har noen fortrinns rett. Alle har rett på samme behandling når det gjelder menneskeverd og rettsikkerhet.

Og jeg må jo si meg enig med Lippestad i det. Men jammen er det langt igjen, før vi kommer dit.
Men hans forelesning ga meg virkelig et tankekors. Her ligger Norge og hele verden langt etter i praksis. Tenk om vi kunne komme så langt, at alle mennesker blir sett på med lik verdi.
Dette er å bør være demokratiet" s overordene mål.
Ingen har bedt om og bli født, menneskers verdi bør og må være lik.
Slik er det nå ikke, så vi har fortsatt mye og strekke oss etter.